صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

المپیک توکیو| از قایق‌هایی که نرسید تا امید به روزهای خوش در سرزمین آفتاب/ ثبت رکوردهای بهتر تنها انتظار معقول از قایقرانی

۲۸ تير ۱۴۰۰ - ۰۰:۰۱:۰۱
کد خبر: ۷۴۲۳۳۹
دسته بندی‌: ورزشی ، سایر حوزه ها
قایقرانی ایران در حالی با پاروزن در بخش روئینگ و آب‌های آرام حضور خواهد داشت که کسب نتایج مطلوب نسبت به ادوار قبلی می‌تواند انتظارات اهالی این رشته را برآورده کند.

- تیم ملی قایقرانی ایران با با دو پاروزن در المپیک ۲۰۲۰ توکیو حضور خواهد داشت و هرچند هر دو قایقران ایرانی روی کاغذ شانسی برای کسب مدال ندارند اما حضور باکیفیت و ثبت رکورد‌های بهتر نشبت به ادوار قبلی می‌تواند نتجیه مطلوبی برای این رشته باشد و انتظارات اهالی قایقرانی را برآورده کند.

*قایقرانی ایران در ادوار المپیک

تا پیش از المپیک پکن، قایقرانی ایران با سهمیه وایلد کارت در المپیک شرکت می‌کرد، اما در المپیک ۲۰۰۸ بود که محسن شادی و هما حسینی موفق شدند برای نخستین بار در تاریخ دو سهمیه مستقیم در ماده روئینگ کسب کنند. محسن شادی در پایان در جایگاه بیست و پنجم ایستاد و حسینی بیست و ششم شد.

در ادامه روند رو به رشد قایقرانی و درخشش پاروزنان ایرانی در بازی‌های آسیایی، قایقرانی ایران موفق شد در المپیک لندن با چهار سهمیه مستقیم حاضر شود. محسن شادی به نخستین قایقران ایرانی بدل شد که دومین حضور متوالی خود در المپیک را تجربه می‌کرد و در نهایت با صعود سه پله‌ای نسبت به دوره قبلی در رده بیست و پنجم قرار گرفت. سولماز عباسی دیگر نماینده روئینگ ایران نیز در رده بیست و چهارم ایستاد. همچنین احمدرضا طالبیان و آرزو حکیمی در بخش آب‌های آرام با ناکامی در دور مقدماتی از صعود به نیمه نهایی بازماندند.

در حالی که اهالی قایقرانی منتظر درخشش پاروزنان ایرانی در المپیک ریو بودند، اما برخی تغییرات مدیرتی در بدنه فدراسیون و همچنین سخت‌تر شدن شرایط برای کسب سهمیه باعث شد قایقرانی با دو سهمیه کمتر نسبته به لندن در المپیک ۲۰۱۶ ریو شرکت کند. مهسا جاور در پایان بازی‌ها در جایگاه بیست و هشتم ماده روئینگ قرار گرفت و عادل مجللی در آب‌های آرام موفق به ایستادن در رده هفدهم شد.

*قایقرانی با دو سهمیه در سرزمین آفتاب تابان

با اوجگیری شیوع کرونا در سراسر جهان و لغو مسابقات مختلف ورزشی، رقابت‌های انتخابی المپیک در رشته قایقرانی که قرار بود فروردین و اردیبهشت ماه سال گذشته برگزار شود متاثر از این محدودیت‌ها چندین بار به تعویق افتاد. با اداممه این روند حتی فدراسیون جهانی قایقرانی تصمیم بر لغو کامل مسابقات انتخابی گرفت، اما در نهایت این رقابت‌ها برگزار شد و بالاخره مسابقات انتخابی المپیک در دو بخش روئینگ و آب‌های آرام در اردیبهشت ماه امسال در ژاپن و تایلند برگزار شد.

علی آقا میرزایی در کایاک ۱۰۰۰ متر یک نفره موفق شد با ایستادن در رده نخست، مسافر توکیو شود، اما در رشته روئینگ، بهمن نصیری با زمان ۷:۰۸.۹۸ پس از نماینده ژاپن در جایگاه دوم ایستاد و نازنین ملایی هم با ثبت زمان ۷:۵۰.۵۳ پس از قایقران ژاپنی دوم شد تا هر دو نماینده ایران در بخش روئینگ سهمیه المپیک را کسب کرده باشند.

طبق قوانین فدراسیون جهانی، با توجه به کسب دو عنوان دومی در مسابقات انتخابی المپیک در روئینگ، یک سهمیه به ایران تعلق می‌گرفت و تصمیم بر این شد که فدراسیون قایقرانی تک مسافر روئنیگ را انتخاب کند که در نهایت با انصراف بهمن نصیری، نازنین ملایی سهمیه المپیک را کسب کرد.

*قایق‌هایی که به توکیو هم نرسید

فدراسیون قایقرانی در سال ۱۳۹۶ اقدام به خرید ۳۴ قایق کرد، اما باتوجه به اینکه هزینه خرید این قایق‌ها به طور کامل پرداخت نشده بود، شرکت فروشنده از تحویل قایق‌ها اتناع می‌کرد تا اینکه دو سال بعد و مابقی پول قایق‌ها از منابع مختلف تامین شد و تیرماه همان سال قایق‌ها وارد گمرک قشم شد.

درحالی که چهار سال از زمان خرید قایق‌ها و دو سال از زمان انتقال قایق‌ها به گمرک قشم می‌گذرد، هنوز خبری از قایق‌ها نیست. در این مدت تلاش‌های زیادی انجام شد تا این قایق‌ها پیش از حضور در رقابت‌های انتخابی در دسترس قایقرانان قرار گیرد، اما نه تنها قایق‌ها به مسابقات انتخابی نرسید حتی دو نماینده ایران در المپیک نیز از پاروزدن با قایق‌های جدید محروم شدند و قرار است این قایق‌ها برای بازی‌های آسیایی در دسترس ورزشکاران قرار گیرد.

*چه انتظاری از قایقرانی در المپیک می‌رود

در طی حضور قایقرانان ایرانی در ادوار المپیک تاکنون نه مدالی کسب شده و نه قایقرانان ایرانی توانسته‌اند راهی فینال A و یا B برسند پس قطعا ثبت رکورد‌های بهتر می‌تواند نتایج مطلوبی برای این رشته به حساب آید.

عدال مجللی به ایستادن در رده هفدهم المپیک ریو بهترین نتیجه تاریخ آب‌های آرام را کسب کرده و مسلما اگر علی آقامیرزایی بتواند به فینال B صعود کند نتیجه‌ای درخشان را کسب کرده است.

در بخش روئینگ بهترین نتایج ایران قرار گرفتن در رده‌های پایین فینال D بوده است و نازنیم ملایی در صورتی که موفق به راهیابی به فینال C شود و یا حتی در رده‌های بهتری در فینال D قرار گیرد، می‌تواند انتظارات را برآورده سازد.

*برنامه قایقرانان ایران در المپیک توکیو

جمعه، یک مرداد ماه

نازنین ملایی دور مقدماتی روئینگ تک نفره زنان، از ساعت ۴ صبح

دوشنبه ۱۱ مرداد ماه

علی آقامیرزایی دور مقدماتی کایاک تک نفره ۱۰۰۰ متر، از ساعت ۵ صبح



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *