پکن: آمریکا زودتر برای لغو تحریمهای یکجانبه و غیرقانونی علیه ایران، تصمیم بگیرد
سخنگوی وزارت خارجه چین از واشنگتن خواست با انجام اقدامات مشخص در مسیر احیای برجام، اعتماد جهانی را مجددا به دست بیاورد.
– «ژائو لیجیان»، سخنگوی وزارت خارجه چین، بر تعهد «پکن» به برجام و لزوم تصمیم گیری سریع آمریکا درباره لغو تحریمها علیه ایران تاکید کرد.
به گزارش «china-embassy»، لیجیان در نشستی خبری در پاسخ به پرسش «سی سی تی وی» در مورد چشم انداز و انتظار چین از مذاکرات در جریان برجام در ششمین سالگرد امضای این توافق، گفت «۱۴ جولای ششمین سالگرد توافق برجام در مورد برنامه هستهای ایران بود؛ برجام، نتیجه ۱۳ سال مذاکره دقیق و خروجی مهم دیپلماسی چند جانبه است. این توافق با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل تایید شد.»
وی در ادامه ضمن توصیف برجام به عنوان نمونه کلاسیک حل و فصل اختلافها از طریق گفتگو و مشاوره، این توافق را «رکن اصلی در رژیم منع اشاعه و تقویت صلح و ثبات در خاورمیانه» خواند.
سخنگوی وزارت خارجه چین در ادامه گفت «تلاشهای مشترک برای حفظ و اجرای برجام در مسیر منافع مشترک جهانی در جریان است؛ چین همیشه باور داشته که اجرای کامل این توافق تنها راه حل موثر مسئله هستهای ایران است و همواره از این واقعیت که آمریکا در پی بازگشت به این توافق است، استقبال میکند.»
این دیپلمات چینی بر لزوم انجام اقدامهای مشخص طرف آمریکایی جهت جلب مجدد اعتماد جهانی و نشان دادن صداقت خود تاکید کرد.
لیجیان در بخش دیگری با اشاره به مذاکرات برجامی در وین گفت «مذاکرات از سرگیری تعهد به برجام وارد فاز نهایی شده و همه طرفها اراده سیاسی خود را برای رسیدن به توافق نشان دادند؛ اما هنوز اختلافهایی وجود دارند که باید رفع شوند. آمریکا باید تصمیمی کامل و جامع درباره لغو تحریمهای یکجانبه و غیرقانونی علیه ایران و طرفهای ثالث بگیرد؛ ایران هم باید تعهدات خود را از سر بگیرد.»
وی همچنین با اشاره به این که چین یکی از طرفین اصلی برجام است، گفت «پکن به حفظ صلاحیت و اثربخشی برجام و قطعنامه شورای امنیت متعهد است و در گفت و گوها مشارکت سازنده دارد.»
سخنگوی وزارت خارجه چین در پایان اظهاراتش درباره برجام گفت «ما برای برقراری اجماع، رفع اختلافها و بازگرداندن برجام به مسیر اصلی در سریعترین زمان ممکن کار میکنیم؛ اهمیتی ندارد که وضع چگونه پیش برود، چین ... حل و فصل مسئله هستهای ایران را از مسیرهای دیپلماتیک پیش میبرد و از رژیم منع گسترش سلاحهای هستهای و صلح و ثبات در خاورمیانه محافظت میکند.»
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *