هسته سیب کشنده است؟
با توجه به اینکه سیب یک میوه بسیار پرخاصیت بشمار میرود، ولی زیاده روی در خوردن دانههای آن میتواند موجب مسمومیت شدید و در برخی موارد نادر منجر به مرگ افراد شود.
_ برنا نوشت: سیب میوهای سالم و مقوی است و به دلیل تنوع ژنتیک و انعطاف پذیری، پرورش آن آسان است. علاوه بر این خواص آنتی اکسیدانی سیب به محافظت در برابر آسیب اکسیداتیو که میتواند منجر به بیماری مختلف شود، کمک میکند.
ما درون این میوه پرخاصیت هستههای تقریبا تلخ سیاه وجود دارد که برخلاف عطر شیرین این میوه، حاوی امیگدالین است. مادهی سیانید موجود در هسته سیب وقتی در تماس با آنزیمهای گوارشی انسان قرار میگیرد، ترشح میشود. اگر به طور تصادفی برخی از دانهها را بخورید، مسمومیت شدید به ندرت رخ میدهد.
سیانید ماده شیمیایی است که به عنوان مهلکترین سم شناخته میشود. بسیاری از ترکیبات حاوی سیانید به نام سیانو گلیکوساید هستند که در طبیعت وجود دارند و اغلب در دانههای میوهها وجود دارند. امیگدالین یکی از این مواد شیمیایی است. وقتی دانههای سیب جویده و یا له میشوند، امیگدالین به هیدروژن سیانید تبدیل میشود.
سیانید هیدروژن مادهی سمی است که از استفاده درست اکسیژن جلوگیری میکند و منجر به مرگ در عرض چند دقیقه در سطوح بالای مصرف میشود.
طبق مراکز کنترل و پیش گیری بیماریها ۰.۲ گرم الی ۱.۶ گرم در یک دوز مهلک خوراکی برای یک مرد ۷۰ کیلوگرمی کافی است تا فرد دچار مسمومیت شدید و حتی مرگ ناگهانی شود.
زیرا خوردن دانههای یک عدد سیب، سیانید بسیار کمی تولید میکند که حتی انسان را مریض هم نمیکند. اما برای کشتن انسان توسط سیانید باید به ازای هر کیلوگرم وزنش ۱ میلی گرم سیانید به آن داد.
سیب حدود ۵ هسته دارد با این حال، این مقدار براساس سلامت گیاه متفاوت خواهد بود، درواقع با خوردن حدود ۲۰۰ دانه سیب، دوز کشنده را مصرف کرده اید و مصرف چند دانه سیب چیزی نیست که در معرض مستقیم هیدروژن سیانید قرار بگیرید. به همین دلیل است که دانههای سیب یک روکش محافظ دارند و در برابر هضم مقاوم هستند.
کودکان، زنان باردار، افراد دچار ضعف سیستم ایمنی، مبتلایان به سرطان و سالمندان گروههایی هستند که نباید هسته سیب مصرف کنند.
اگر تا به حال دانههای سیب را خورده اید، ممکن است متوجه شده باشید که اساسا بدون آسیب از بدن عبور میکنند. سیانید تنها در صورتی تولید میشود که هسته خرد شده یا جویده شود بنابراین بلعیدن چند دانه از سیب به احتمال زیاد تاثیر چندانی نخواهد داشت.
ماده آمیگدالین به مقدار بسیار زیادی در دانههای سایر میوه ها، چون سیب، بادام، زردآلو، هلو و گیلاس وجود دارد و در صورت مصرف هسته این میوهها و جویدن و قورت دادن آنها، آمیگدالین که بی ضرر است به سیانید هیدروژن تبدیل میشود؛ زیرا به قلب و مغز آسیب میرساند و حتی منجر به کما و مرگ میشود.
علایم مسمومیت با سیانور به سرعت ظاهر میشود. این علایم شامل کوتاهی تنفس و گیجی است که هر دو میتواند منجر به از دست دادن آگاهی و هوشیاری شود.
مقادیر پایین سیانید ممکن است موجب بروز علائم خفیف مختلفی نظیر سردرد، تهوع، استفراغ، گرفتگی عضلات شکم، سرگیجه، ضعف و گیجی شود.
مقدار دقیق سیانور مورد نیاز برای بیمار کردن شما به وزن بدن بستگی دارد و کودکان در معرض خطر بیشتری قرار دارند.
ما درون این میوه پرخاصیت هستههای تقریبا تلخ سیاه وجود دارد که برخلاف عطر شیرین این میوه، حاوی امیگدالین است. مادهی سیانید موجود در هسته سیب وقتی در تماس با آنزیمهای گوارشی انسان قرار میگیرد، ترشح میشود. اگر به طور تصادفی برخی از دانهها را بخورید، مسمومیت شدید به ندرت رخ میدهد.
سیانید ماده شیمیایی است که به عنوان مهلکترین سم شناخته میشود. بسیاری از ترکیبات حاوی سیانید به نام سیانو گلیکوساید هستند که در طبیعت وجود دارند و اغلب در دانههای میوهها وجود دارند. امیگدالین یکی از این مواد شیمیایی است. وقتی دانههای سیب جویده و یا له میشوند، امیگدالین به هیدروژن سیانید تبدیل میشود.
سیانید هیدروژن مادهی سمی است که از استفاده درست اکسیژن جلوگیری میکند و منجر به مرگ در عرض چند دقیقه در سطوح بالای مصرف میشود.
طبق مراکز کنترل و پیش گیری بیماریها ۰.۲ گرم الی ۱.۶ گرم در یک دوز مهلک خوراکی برای یک مرد ۷۰ کیلوگرمی کافی است تا فرد دچار مسمومیت شدید و حتی مرگ ناگهانی شود.
زیرا خوردن دانههای یک عدد سیب، سیانید بسیار کمی تولید میکند که حتی انسان را مریض هم نمیکند. اما برای کشتن انسان توسط سیانید باید به ازای هر کیلوگرم وزنش ۱ میلی گرم سیانید به آن داد.
سیب حدود ۵ هسته دارد با این حال، این مقدار براساس سلامت گیاه متفاوت خواهد بود، درواقع با خوردن حدود ۲۰۰ دانه سیب، دوز کشنده را مصرف کرده اید و مصرف چند دانه سیب چیزی نیست که در معرض مستقیم هیدروژن سیانید قرار بگیرید. به همین دلیل است که دانههای سیب یک روکش محافظ دارند و در برابر هضم مقاوم هستند.
کودکان، زنان باردار، افراد دچار ضعف سیستم ایمنی، مبتلایان به سرطان و سالمندان گروههایی هستند که نباید هسته سیب مصرف کنند.
اگر تا به حال دانههای سیب را خورده اید، ممکن است متوجه شده باشید که اساسا بدون آسیب از بدن عبور میکنند. سیانید تنها در صورتی تولید میشود که هسته خرد شده یا جویده شود بنابراین بلعیدن چند دانه از سیب به احتمال زیاد تاثیر چندانی نخواهد داشت.
ماده آمیگدالین به مقدار بسیار زیادی در دانههای سایر میوه ها، چون سیب، بادام، زردآلو، هلو و گیلاس وجود دارد و در صورت مصرف هسته این میوهها و جویدن و قورت دادن آنها، آمیگدالین که بی ضرر است به سیانید هیدروژن تبدیل میشود؛ زیرا به قلب و مغز آسیب میرساند و حتی منجر به کما و مرگ میشود.
علایم مسمومیت با سیانور به سرعت ظاهر میشود. این علایم شامل کوتاهی تنفس و گیجی است که هر دو میتواند منجر به از دست دادن آگاهی و هوشیاری شود.
مقادیر پایین سیانید ممکن است موجب بروز علائم خفیف مختلفی نظیر سردرد، تهوع، استفراغ، گرفتگی عضلات شکم، سرگیجه، ضعف و گیجی شود.
مقدار دقیق سیانور مورد نیاز برای بیمار کردن شما به وزن بدن بستگی دارد و کودکان در معرض خطر بیشتری قرار دارند.
نظرات بینندگان
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *