صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

«قهرمان» اصلی فیلم اصغر فرهادی کیست؟

۲۶ تير ۱۴۰۰ - ۰۹:۲۱:۵۱
کد خبر: ۷۴۱۶۸۶
«قهرمان» به کارگردانی اصغر فرهادی در هفتاد و چهارمین جشنواره جهانی کن با بازخورد‌های خوب و امیدوارکننده منتقدان و مخاطبان همراه شد، اما یک ادعای تازه مطرح شده در مورد این فیلم وجود دارد.

- برنده دو اسکار در فیلم «جدایی نادر از سیمین» و «فروشنده» این بار با فیلم درام «قهرمان» یکی از نامزد‌های اصلی نخل طلایی کن است. فیلمی که منتقدان آن را بهترین فیلم فرهادی پس «جدایی نادر از سیمین» می‌دانند و آن را به همان اندازه غم‌انگیز، گیرا و خوش ساخت معرفی کردند. بازی امیر جدیدی در این فیلم نیز بازتاب زیادی داشته و بسیاری بخش عمده موفقیت فیلم را به دلیل نقش‌آفرینی هوشمندانه و دقیق امیر جدیدی عنوان کرده‌اند. تا امروز این فیلم در جمع چهار فیلم برتر جدول امتیازات منتقدان نیز جای گرفته است.

تاکنون فیلم سینمایی «ماشین من را بران» با ۳.۵ امتیاز، «آنت» با میانگین امتیاز ۳ در رتبه‌های اول و دوم این فهرست قرار گرفته‌اند. در رتبه سوم فیلم «بندتا» با ۲.۷ و در رتبه چهارم «کوپه شماره ۶» قرار گرفته که هم امتیاز «قهرمان» اصغر فرهادی است. البته هنوز فیلم‌های دیگری هم هستند که هنوز به نمایش در نیامدند و احتمال تغییرات در این لیست وجود دارد.

اما نکته‌ای که در این میان حائز اهمیت است ابهامی است که درباره خط اصلی داستان فیلم فرهادی از طرف یکی از دانشجویان او مطرح شده است. تا پیش از نمایش «قهرمان» در جشنواره کن ۲۰۲۱ کسی خبر از داستان فیلم نداشت و همانطور که می‌دانیم این فیلم در سکوت خبری ساخته شد. اما پس از نمایش در نقد‌های سایت‌های مختلف به داستان آن اشاره شده و اکنون از داستان اصلی «قهرمان» با خبریم.

آنا اسمیت منتقد سایت ددلاین در نوشته‌ای مفصل به تحسین این فیلم پرداخته و در نوشته خود به داستان فیلم نیز اشاره می‌کند و می‌نویسد: امیر جدیدی بازی جذابی در نقش رحیم دارد، مردی دوست‌داشتنی، اما بیچاره که به خاطر عدم پرداخت بدهی در زندان است. او که برای دو روزی مرخصی گرفته، با دوستی دیدار می‌کند که کیف دستی حاوی چند سکه پیدا کرده. بعد از نقشه کشیدن برای فروش آن، رحیم متوجه می‌شود مبلغ سکه‌ها زیاد نیست و نقشه دیگری می‌کشد. او به دنبال صاحب کیف می‌گردد و موفق می‌شود پیدایش کند و طبق نقشه این ماجرا رسانه‌ای می‌شود و و رحیم تبدیل به قهرمان محلی می‌شود و مورد توجه و تحسین اهالی شهر قرار می‌گیرد. اما وقتی داستان وارد شبکه‌های مجازی می‌شود؛ رحیم درگیر شبکه‌ای در هم تنیده از اتفاقات می‌شود.

این فیلم ۱۲۷ دقیقه‌ای روایت بلندی از این ماجرا است. اما در هیاهوی حضور فرهادی و نمایش و نشست این فیلم یکی از هنرجویان او از شباهت زیاد این فیلم با فیلم خودش می‌گوید. هنرجویان فیلمسازی «خانه بین‌الملل بامداد» متعلق به اصغر فرهادی و همسرش پریسا بخت‌آور در حالی که فرهادی در جنوب فرانسه مشغول فرش قرمز و مصاحبه‌های مطبوعاتی بود، از فرد دیگری به عنوان قهرمان یاد کردند و او را عامل این موفقیت‌ها دانستند.

آزاده مسیح‌زاده فیلمساز سینمای کوتاه و یکی از هنرجویان سابق فرهادی و بخت‌آور است که در موسسه دیگری نیز شاگرد فرهادی بوده است. او چندین سال پیش مستندی در شیراز ساخته با عنوان «دوسر برد، دوسر باخت» که داستان زندگی شخصیت اصلی قصه فیلم فرهادی است. او که با این فیلم تقدیرنامه «هشتمین جشنواره فیلم کوتاه شیراز» را هم دریافت کرده، درخلاصه داستان فیلمش که در تاریخ ۴ اردیبهشت ۹۷ در اینستاگرامش منتشر شده نوشته که: زندانی بندباز شیرازی که در زندان به رنگ‌آمیزی دیوار‌های زندان مشغول است، روزی برای خرید رنگ از زندان خارج می‌شود و کیف حاوی پول پیدا می‌کند. به گفته خودش می‌توانسته این پول را برای خودش بردارد، اما مبلغ پول به اندازه‌ای نبوده که بتواند بدهی خود را داده و از زندان خلاص شود. پس به دنبال صاحب پول می‌گردد و پس از پس دادن پول به صاحبش، این ماجرا رسانه‌ای می‌شود و خیرین شیراز بدهی این فرد را پرداخت می‌کنند و او با این حرکت قهرمانانه از زندان آزاد می‌شود.

این شباهت داستانی کم‌نظیر میان این مستند و فیلم از آنجایی مهم است که در فیلم فرهادی هیچگونه اشاره‌ای به این موضوع نشده و این اقتباس نادیده گرفته شده است. این روز‌ها در صفحات مجازی بسیاری از هنرجویان دیگر فرهادی و دوستان مسیح‌زاده این فیلمساز جوان را قهرمان اصلی معرفی می‌کنند باید دید فرهادی چه واکنشی به این حواشی ایجاد شده خواهد داشت.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *