صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

کاهش ۵ میلیارد دلاری واردات با اجرای قانون تمرکز اختیارات بخش کشاورزی در وزارت جهاد کشاورزی

۲۳ تير ۱۴۰۰ - ۱۶:۱۱:۳۵
کد خبر: ۷۴۱۴۸۵
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
رئیس «کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی و محیط زیست» مجلس شورای اسلامی گفت: با اجرای قانون تمرکز وظایف و اختیارات مربوط به بخش کشاورزی در وزارت جهاد کشاورزی، تولید داخلی رونق پیدا کرده و بحث واردات تا سقف ۵ میلیارد دلار پس از سال‌ها کاهش داشته است.
- سید جواد ساداتی‌نژاد در گفت‌و‌گوی بخش خبری شبکه یک صداوسیما بیان داشت: صنایع تبدیلی باید ذیل یک وزارتخانه مدیریت شود و این به معنای همان اصطلاح رایج بین‌المللی است که می‌گوید «از مزرعه تا سفره باید تحت یک مدیریت باشد».

وی با اشاره به قانون انتزاع (قانون تمرکز وظایف و اختیارات مربوط به بخش کشاورزی در وزارت جهاد کشاورزی) بیان داشت: پیرو این قانون تولید داخلی رونق پیدا کرده و بحث واردات تا سقف ۵ میلیارد دلار پس از سال‌ها کاهش داشته است. همچنین پیرو این قانون عملاً بحث تنظیم بازار شرایط مطلوبی را در کشور پیدا کرده و طبیعتاً دستگاه‌هایی همچون مجلس هم می‌توانند پاسخ واحدی در بخش‌های مختلف از مسئولین دریافت کنند.

رئیس کمیسیون «کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست» مجلس گفت: اتفاقاتی که از سال ۹۹ در حوزه توزیع مرغ رخ داد عملا به این نکته برمی‌گشت که وزارت صمت و وزارت جهاد کشاورزی هر کدام همدیگر را به ایجاد مشکلات متهم می‌کردند.

وی بیان داشت: نمی‌شود شما وظایفی را به کسی محول کنید، اما اختیاراتش را به فرد دیگری بدهید؛ این مسئله در هیج جای دنیا هم این گونه نیست لذا اگر قرار بر این اتفاق باشد، مشکلات چند برابر می‌شود.
 
ساداتی‌نژاد ادامه داد: به عنوان مثال این مسئله مثل این است که بگوییم موضوع اکتشاف، حفاری، با وزارت نفت است، اما وقتی نفت استخراج شد این نفت توسط وزارت بازرگانی به فروش برسانیم لذا اگر شرایط بدین نحو بود دیگر کسی نمی‌توانست یک بشکه نفت به فروش برساند بنابراین در دنیا آمده‌اند و حوزه‌های تخصصی را متمرکز کرده‌اند که هم پاسخگو باشند و هم کسی که تولید می‌کند بازار را در نظر بگیرد.

وی بیان داشت: دقیقاً از سال ۹۸ و درست از زمانی که این قانون(قانون تمرکز وظایف و اختیارات مربوط به بخش کشاورزی در وزارت جهاد کشاورزی) لغو شد، این مسئله باعث نابسامانی در حوزه بازار و تنظیم بازار شد و آشفتگی‌های مختلف در حوزه‌هایی مختلف ایجاد کرد و باعث شد تا کشاورز ما ناامید و انگیزه لازم را از دست بدهد، لذا مگر می‌شود شما در فصل برداشت برنج مجوز واردات برنج بدهید، این در حالی است که ما دیدیم که بعد از این که قانون انتزاع لغو شد این اتفاق رخ داد، آنهم به این دلیل که متولی دادن مجوز صادرات، وزارت صمت بود.

این نماینده مجلس با بیان اینکه در این مدت بهترین شرایط برای وارد کننده‌ها رقم خورد و واردات زیاد شد، گفت: در این شرایط تولید به نابودی کشیده شد و اوج این مسئله هم صف‌های طولانی برای خرید مرغ بود لذا این یک واقعیت میدانی است و امروز هم مشخص است که باید اختیارات به وزارت جهاد کشاورزی برگردد.

ساداتی‌نژاد در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه به نظر شما آیا نباید یک تغییر ساختاری در وزارت جهاد کشاورزی اتفاق بیفتد، گفت: زمانی که قانون تمرکز اجرایی شد بخشی از آن به طور کامل اجرایی نشد و این نشان می‌دهد وزارت جهاد کشاورزی از قدرت چانه زنی لازم در دولت برخوردار نبود که علی رغم وجود قانون بتواند این بخش را مدیریت کند لذا مجلس آمد کار خودش را تکمیل کرد و در سال ۹۹ شورای قیمت گذاری محصولات کشاورزی را تصویب کرد تا قیمت گذاری به وزارت جهاد داده شود.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *