نسخهپیچی تکراری آمریکاییها علیه ایران؛ رویای فروپاشی از درون!
_ روزنامه حمایت نوشت: پس از وقوع انقلاب اسلامی در ایران، آمریکاییها تلاش کردند با هر وسیله ممکن، نظام نوپای ایجاد شده در ایران که برخلاف خواست و نظر آنها در حرکت و تعالی بود را تضعیف کنند. وقتی سنگ تطمیع آنها در ماجرای مکفارلین با هوشمندی امام راحل به سنگ خورد، آمریکاییها در جنگ تمام عیار رژیم بعث صدام علیه ایران حضوری جدی یافتند، ولی دستاورد آنها اقتدار و صلابت نظام اسلامی شد. خلف بهحق امام (ره) یعنی مقام معظم رهبری هم در راستای مقابله با زیادهخواهیهای آمریکاییها، هوشمندانه ایستادگی کرده و آن نهال نوپا امروز درختی تناور شده و سیاستهای ضدایرانی واشنگتن در طول این چهل و دو سال گذشته همواره محکوم به شکست بوده است.
البته آمریکاییها را وقتی از در بیرون میرانیم از پنجره ورود میکنند و آنها هنوز امید خود را برای تغییر نظام در ایران حفظ کردهاند و تلاش دارند با ابزار رسانهای و استحاله فرهنگی و همچنین بهرهگیری از پیادهنظام وحشی خود یعنی گروهک تروریستی منافقین، به اهداف شوم خود برسند به همین دلیل است که مقامات آمریکایی همواره در نشستهای سالانه این گروهک تروریستی حضوری فعال داشته و تأمین هزینه این تروریستها را انجام میدهند. در همین راستا، یک مقام پنتاگون در دوران ریاستجمهوری «باراک اوباما» رییسجمهور اسبق آمریکا خواستار در دستور کار قرار دادن «تغییر حکومت از درون» برای ایران شده است. «میشل فلورنوی» که در مقطعی «جو بایدن» رییسجمهور آمریکا هم او را برای تصدی سمت وزیردفاع تحت بررسی قرار داده بود این پیشنهاد را در نشست مجازی گروهک تروریستی منافقین مطرح کرد. او در دولت اوباما، معاون وزیر دفاع آمریکا در امور سیاسی بود. فلورنی در نشست گروهک منافقین مدعی شد: وقتی که تغییر حکومت از درون اتفاق بیفتد و حکومتی بر سر کار بیاید که اهداف انقلابی و تروریسم را کنار بگذارد، آمریکا نخستین کشوری خواهد بود که با ایران به تعامل خواهد پرداخت. وی همچنین ادعا کرد: همزمان، ما باید از فعالیت مهم گروههای تبعیدی مانند شما که چشمانداز ایرانی سکولار، آزاد و دموکرات را زنده نگاه میدارید، حمایت کرده و آن را تشویق کنیم.
گروگانگیری برجام برای امتیازگیری
یکی دیگر از اقداماتی که آمریکاییها برای فشار بر تهران در دستور کار دارند، پرونده هستهای کشورمان است که واشنگتن بدون قاعده و تبعیت از قانون خاصی با آن برخورد میکند و در این خصوص تابع هیچ دستورالعمل و مذاکره و معاهدهای نیست. تجربه خروج «دونالد ترامپ» رییسجمهور سابق این کشور نشان داده که تایید شورای امنیت سازمان ملل هم نمیتوان متضمن متعهد شدن آمریکا به یک توافق بینالمللی باشد کمااینکه در روزهای گذشته «میخائیل اولیانوف» مقام ارشد سیاست خارجی روسیه رسما اعلام کرد که آمریکا تضمینی برای تعهد بر توافقی جهت احیای برجام نخواهد داد. آمریکاییها تلاش دارند با فرصتسوزی و اتلاف وقت، فرصتهای اقتصادی و سیاسی ایران در توافق هستهای منعقد شده در سال ۲۰۱۵ که اخیرا در نشستهای متعدد وین قرار است احیا شود، به حداقل رسیده و از سوی دیگر حداکثر امتیازات از تهران گرفته شود. این در حالی است که «ند پرایس» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا مدعی شد که این کشور آماده هفتمین دور مذاکرات وین است.
وی افزود: به محض تعیین تاریخ، نماینده ویژه آمریکا و هیأت مربوطه آماده بازگشت به وین هستند. سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفت: آمادگی داریم بدون محدودیت زمانی به دور هفتم مذاکرات غیرمستقیم با ایران برگردیم. این ایران است که باید برای دور هفتم مذاکرات تصمیم بگیرد. پرایس ادعا کرد که آمریکا ضرب الاجلی برای مذاکرات وین تعیین نکرده، اما «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه گفته که تأخیر افتادن در ادامه مذاکرات و پیشرفت ایران در فعالیتهای هستهای میتواند بر تصمیم آمریکا بر بازگشت به توافق هستهای سال ۲۰۱۵ تأثیرگذار باشد.
وی افزود: برخی موضوعات حلنشده کماکان باقی است، ولی آنچه که اهمیت دارد این است که وزن موضوعات حلشده خیلی بیشتر از مسائل حلنشده است. ما مسیر زیادی را تاکنون طی کردهایم، اما این راه باقی مانده از مسیر، مسیر سادهای نخواهد بود. امیدواریم طرفهای مقابل بتوانند تصمیمات خود را اتخاذ کنند، در این صورت ما نیز میتوانیم به توافقی دست یابیم که مطلوب همگان خواهد شد. ادعاهای این مقام آمریکایی درحالی مطرح میشود که «میخائیل اولیانوف» نماینده دائم روسیه در سازمانهای بینالمللی مستقر در وین گفته دور هفتم مذاکرات وین درخصوص برجام زودتر از ۱۰روز دیگر آغاز نخواهد شد.
گروگانگیری برجام و ادعا برای تلاش جهت احیای آن، دستور کار این روزهای واشنگتن برای افزایش فشار و امتیازگیری از تهران است و میتوان آن را یکی از پازلهای مدنظر واشنگتن برای تفکر ضدایرانی آنها باشد.
فشار و تعامل، سیاست اروپا در همکاری با ایران
از سوی دیگر، همپیمانان عبری-عربی-غربی آمریکا هم در پازل اقدامات ضدایرانی واشنگتن قدم برمیدارند. در اینراستا، «جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا مدعی شده این اتحادیه در قبال ایران، موضعی متوازن دارد. بورل ادعا کرد: اتحادیه اروپا موضعی متوازن در قبال ایران دارد. اتحادیه اروپا، هنگامی که ضروری بداند علیه ایران در بسیاری از حوزههای فشار سیاسی اعمال میکند، اما هر زمان هم ضروری بداند دنبال همکاری خواهد بود. اخیراً پارلمان اروپا قطعنامهای را به تصویب رسانده که خواستار اعمال برخی تحریمهای هدفمند علیه مقامهای ایرانی به بهانه بازداشت اتباع اتحادیه اروپا است. در بخشی از این قطعنامه، پارلمان اروپا از شورای اروپا خواسته اعمال تحریمهای هدفمند اعم از انسداد داراییها برای آن دسته از مقامهای و نهادهای ایران شد که در بازداشت خودسرانه و صدور حکم اعدام برای اتباع اتحادیه اروپا نقش داشتهاند.
«عبداللطیف الزیانی» وزیر خارجه بحرین هم روز گذشته در کنفرانس خبری کوتاهی که با اصحاب رسانه داشت، خواستار کنترل برنامه هستهای ایران و محدودسازی توسعه موشکی آن شد. وی از ضرورت کسب اطمینان از صلحآمیز بودن برنامه هستهای ایران گفت و ادعا کرد: بحرین خواستار منطقهای امن و خالی از سلاحهای کشتار جمعی است. الزیانی همچنین به ضرورت کنترل برنامه موشکی بالستیک جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد و مدعی شد: بحرین، مذاکرات وین را با دقت دنبال میکند. وزیر خارجه بحرین در بخش دیگری از کنفرانس خبری خود مدعی ارسال نامههایی به جمهوری اسلامی ایران شد و افزود: ارتباط با ایران به عنوان کشور همسایه برای ما مهم است و در این زمینه، نامههایی به این کشور فرستاده شده که تا به حال بیپاسخ مانده است. وی با اینکه از ادعای نامهنگاری بحرین به ایران و بیپاسخ ماندن نامهها از سوی جمهوری اسلامی، خبر میداد در سخنانی متناقض مدعی شد: اگر ایران قدمهایی برای اطمینانسازی بردارد ما حاضر به گفتگو با این کشور هستیم و دو کشور چین و روسیه نیز تلاشهایی در این زمینه داشتهاند.
کوتاه سخن اینکه، سیاستهای ضدایرانی آمریکا و همپیمانان منطقهای و فرامنطقهای این کشور دقیقا در این پازل طراحی شده که اگر بتوانند آنچنان ضربه کاری به ایران اسلامی وارد کنند تا فروپاشی و تغییر نظام در ایران رخ دهد. در این شرایط، لزوم هوشیاری و تنوع بخشیدن به سیاستهای اقتصادی و دیپلماتیک تهران بسیار ضروری بنظر میرسد تا کشور در تنگناهای این متخاصمین راه تنفس و بدیل برای تعاملات بینالمللی داشته باشد.