صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

رسانه ملکه «دوشنبه سیاه لندن» را سانسور کرد

۲۲ تير ۱۴۰۰ - ۱۶:۱۳:۰۲
کد خبر: ۷۴۱۱۶۸
دیدار دو تیم انگلیس و ایتالیا در ورزشگاه ومبلی، لندن دارای حواشی متعددی بود که بسیاری از رسانه‌های دنیا به آن پرداختند این در حالی بود که BBC فارسی بیش از حد انگلیسی بودن خود را به رخ کشید و حملات و اتفاقات این ورزشگاه را سانسور کرد.

- فارس نوشت: بامداد امروز فینال مسابقات یورو ۲۰۲۰ بین دو تیم انگلیس و ایتالیا در لندن برگزار شد. این مسابقه در نهایت با پیروزی گلادیاتور‌ها همراه بود و انگلیس دست خالی ورزشگاه ومبلی را ترک کرد.

این دیدار دارای حواشی متعددی از جمله درگیری هواداران و ورود قلدرانه تماشاگران انگلیسی به ورزشگاه بود که بسیاری از رسانه‌های دنیا به آن پرداختند. اما نکته قابل تامل، عملکرد رسانه انگلیسی مدعی حرفه‌ای‌گری در این خصوص است.

[video src="https://www.mizan.news/wp-content/uploads/2022/01/3173029_424.mp4"]

این رسانه وابسته به ملکه انگلیس بامداد دوشنبه نتیجه برتری انگلیس در نیمه اول را بلافاصله پس از سوت داور در خروجی‌های خود منتشر کرد. اما در اقدامی بسیار عجیب، نتیجه نهایی که با برتری نهایی لاجوردی پوشان در ضربات پنالتی به پایان رسید (۰۲:۱۵)، را حدود ۳ ساعت پس از سوت داور در اینستاگرام و تلگرام منتشر کرد (۰۴:۵۸).

اینستاگرام و تلگرام بی‌بی‌سی فارسی نتیجه پیروزی انگلیس در نیمه نخست را بلافاصله منتشر کردند، اما نتیجه شکست انگلیس را با بیش از ۲:۳۰ تاخیر منتشر کردند

در واقع بی‌بی‌سی فارسی پس از چند ساعت، اصلا شکست و ناکامی ۵۶ ساله انگلیس را تیتر و حتی به آن اشاره نکرد و به تیتر «ایتالیا قهرمان یورو ۲۰۲۰ شد» بسنده کرد، درحالی که در مواقع شکست تیم‌های ورزشی ایران همواره از چاشنی تحقیر استفاده می‌کند تا مردم ایران را سرخورده کند. در ادامه تنها دو نمونه از مواردی که بی‌بی‌سی فارسی سیاست را وارد ورزش کرده و نتوانسته عناد خودش با مردم ایران را پنهان کند مشاهده می‌کنید:

 

همچنین درحالی که تیتر یک بسیاری از رسانه‌های مطرح جهان خشونت هواداران انگلیسی و حضور قلدرانه و غیرقانونی آنان (بدون بلیط، بدون رعایت پروتکل‌ها) در ورزشگاه ومبلی بود این رسانه انگلیسی، اما تا ساعت‌ها هیچ خبری از این حوادث منتشر نکرد. حتی عکس‌العمل نژادپرستانه مردم انگلیس علیه سه بازیکن سیاهپوست تیم ملی این کشور (که پنالتی را از دست دادند) هم مورد سانسور بی‌بی‌سی قرار گرفت.

 


اخباری که بی‌بی‌سی فارسی همزمان با وقوع درگیری و حمله هواداران انگلیسی منتشر کرد

همه این‌ها در شرایطی است که فاصله دفتر بی‌بی‌سی فارسی تا ورزشگاه ومبلی ۱۷ کیلومتر ‏ (۱۱ مایل) و با خودروی سواری کمتر از ۳۰ دقیقه فاصله دارد.

البته پس از مدتی با فشار افکار عمومی و افزایش انتقاد‌ها به سانسور این اخبار، یک ویدئوی کوتاه از خشونت‌ها در بی‌بی‌سی منتشر شد که مدیران این رسانه پس از چند دقیقه آن را هم حذف کردند.

ریختن زباله‌ها و محیط کثیف و آلوده‌ای که این تماشاگران در اطراف ورزشگاه به وجود آوردند، موضوع دیگری بود که مورد انتقاد رسانه‌های مطرح جهان قرار گرفت، اما بی‌بی‌سی فارسی کمترین اشاره‌ای به آن نکرد.

البته این رسانه انگلیسی سرانجام پس از چندین ساعت مجبور شد دست از سانسور اخبار بردارد و اخباری یکسویه را درباره اتفاقات زشت شب گذشته منتشر کند. اما بی‌بی‌سی در معدود اخباری هم که از رفتار‌های خشونت‌آمیز، نژادپرستانه و غیراخلاقی مردم انگلیس منتشر کرد، تمرکز خود را بر واکنش سازمان‌ها علیه این رفتار گذاشت.

این سانسور توسط بی‌بی‌سی فارسی درحالی صورت می‌گیرد که در زمان اربعین همین رسانه انگلیسی بار‌ها زباله‌های بخشی از مسیر پیاده‌روی اربعین را سوژه خود کرده بود.

البته این استاندارد دوگانه بی‌بی‌سی فارسی علیه ورزش ایران به این موارد محدود نمی‌شود، بی‌بی‌سی فارسی پس از قطعی شدن قهرمانی سال گذشته پرسپولیس در لیگ برتر ایران، فیلمی از خوشحالی طرفداران این تیم را منتشر کرد و به انتقاد از عدم رعایت فاصله اجتماعی پرداخت، اما چند روز پیش از آن تصاویری از جشن قهرمانی لیورپول در لیگ برتر انگلیس که در آن مردم بدون فاصله اجتماعی مشغول شادی بودند را با تیتر «شبی که آسمان لیورپول قرمز شد» منتشر کرد و هیچ جای آن به انتقاد از عدم رعایت پروتکل‌ها اشاره نکرد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *