صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تحول دیوان عدالت اداری در اوج

۲۲ تير ۱۴۰۰ - ۱۰:۴۱:۳۵
کد خبر: ۷۴۰۹۷۲
علی بهادری جهرمی، رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه در یادداشتی به بررسی تحولات دیوان عدالت اداری در دوران ریاست حجت الاسلام و المسلمین محمد مصدق پرداخته است.

_ علی بهادری جهرمی، رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه در عصر ایران نوشت: دیوان عدالت اداری نقش بسیار مهم و غیرقابل انکاری در مواجهه با یکه تازی دستگاه‌های اجرایی و به حاشیه رانده شدن حقوق مردم دارد. با توجه به همین کارکرد محوری و پراهمیت، دیوان در دوره مدیریتی جدید به معنای اخص و اتم کلمه تحول قضایی و استیفای حقوق مردم را پیگیری و اجرایی کرده است.

حجت‌الاسلام دکتر مصدق با باور به تحول و با استفاده از سال‌ها تجارب قضایی و نحوه‌ی مدیریتی کارآ، توانسته است در همین مدت کوتاه سه ماهه اقداماتی را انجام دهد که نافع به حال مردم و حقاً و انصافاً تحسین‌برانگیز است؛ سرفصل اهم این اقدامات را بخوانید:

با یک کار جهادی بزرگ و تشکیل جلسات فوق العاده، پرونده‌های هیئت عمومی دیوان عدالت به روز شده و عملا به صفر رسیده است؛ در نتیجه این کار و با این که هنوز از استقرار مدیریت جدید در دیوان عدالت ۹۰ روز نمیگذرد، ۳۵۰ پرونده در هیئت عمومی دیوان رسیدگی شده است. در همین راستا، دبیرخانه مرکزی دیوان عدالت هم ساماندهی شده است که در نتیجه آن مدت انتظار مردم هم بسیار کاهش یافته است. مضاف بر این که ملاقات مردمی از سوی کلیه معاونین دیوان در روز و ساعت معین الزامی شده است. این موارد به نحو چشمگیری بر رضایت عمومی از عملکرد دیوان عدالت اداری افزوده است.

کارگروه‌های مشترک بین دیوان عدالت اداری و دستگاه‌های اجرایی با پیگیری‌های رئیس دیوان عدالت تشکیل شده است. این کارگروه‌ها حلقه مفقوده حل مشکلات اداری مردم حین مراجعه به دستگاه‌های اجرایی است.

با دستور رئیس دیوان عدالت و در راستای ایجاد رونق اقتصادی، پرونده‌های مربوط به تولید خارج از نوبت رسیدگی می‌شود.

علاوه بر این در دیوان درگاهی با هدف حمایت از تولید، مانع‌زدایی و پشتیبانی ایجاد شده است.

به منظور رسیدگی فنی‌تر به موارد ارجاعی و کاستن از اطاله دادرسی، ۱۲ کارگروه تخصصی تخصصی در دیوان عدالت تشکیل و همزمان با هفته قوه قضائیه آغاز به کار کرده است. علاوه بر این هیات‌های اندیشه‌ورز متشکل از اساتید دانشگاه نیز در دیوان عدالت تشکیل شده است. سامانه ایده هم به منظور جلب ایده‌های شهروندان در دیوان عدالت راهاندازی شده است.

دیوان عدالت اداری در حکمی نافع به حال مردم تصریح کرد وجوه دریافتی از مردم روی قبوض آب تحت عنوان توسعه شبکه فاضلاب غیرقانونی و غیرشرعی است.

با درکی درست از مشکلات بخش بزرگی از بازنشستگان، هیات عمومی دیوان عدالت اداری در پرداخت معوقات اصلاح مستمری بازنشستگی با احتساب اشتغال در مشاغل سخت و زیان آور را از تاریخ بازنشستگی الزام آور دانست.

کارکنان پیمانی در مواردی با اجحاف‌های اجرایی روبرو بوده‌اند؛ هیات عمومی دیوان عدالت اداری با اشراف به مسائل این قشر از کارکنان که در عمل مانند یک کارمند رسمی خدمت می‌کنند و به منظور رخ ندادن تعارض منافع، مرجع رسیدگی به تخلفات کارکنان پیمانی را هیات رسیدگی به تخلفات اداری دانست، نه هسته‌های گزینش.

دیوان عدالت اداری در حکمی منطبق با آموزه‌های نوین حقوق بشری تصریح کرد که کاهش ۱۰ ساعت کاری کارمندان غیر هیات علمی دارای معلولیت شدید و خیلی شدید در کلیه دستگاه‌های اجرایی از جمله دانشگاه‌ها الزامی است.

به منظور پاسداشت و ارج نهادن به خدمات فراموش‌ناشدنی شهدا و خانواده‌هایشان و رفع دغدغه چندین ساله این عزیزان، دیوان تصریح کرده است که هرگونه جابجایی یا تغییر کاربری در قطعات و حریم گلزار شهدا که مستلزم تصرف و خسارت باشد ممنوع است.

یکی از مقرراتی که وجود داشت، اما در عمل اجرا نمی‌شد، مرخصی زایمان بود. دیوان عدالت اداری با ورود به این قضیه اعطای مرخصی زایمان را با توجه به مصوبه دولتی، منوط به طرح دعوا در دیوان ندانست و آن را راساً و بدواً برای همه دستگاه‌ها لازم‌الاجرا برشمرد.

این‌ها بخشی از خدماتی است که دیوان عدالت اداری در سه ماه گذشته با مدیریت جدید انجام داده است. ادامه این مسیر تحولی امید‌ها را در مردم زنده می‌کند و دیوان عدالت اداری را در مسیر تحقق اهداف اصلی‌اش موفق خواهد کرد. این حجم از فعالیت و اقدامات مثمر، حتی تحسین سرسخت‌ترین منتقدان را هم برمی انگیزاند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *