قتل عام سربرنیتسا؛ سکوت غرب در برابر بزرگترین نسل کشی اروپا
- این روزها سالروز نسل کشی مسلمانان در بوسنی است که با نام قتل عام سربرنیتسا شناخته میشود؛ جنایتی که به رغم فاجعه بار بودن، زیر سنگینی سکوت مجامع بین المللی، همچنان دستش از احقاق حق قربانیان و بازماندگان آنها کوتاه مانده است.
طی روزهای اخیر مراسم یادبود این نسل کشی برگزار شد و اجساد ۱۹ نفر از قربانیان این قتل عام فاجعه بار به خاک سپرده شد.
به گزارش پایگاه شبکه الجزیره، مردم بوسنی و هرزگوین برای گرامیداشت قربانیان نسل کشی سال ۱۹۹۵ گرد هم آمدند و اجساد ۱۹ نفر از قربانیان شناسایی شده را به خاک سپردند؛ جنایتی که اتحادیه اروپا به اذعان آن بسنده کرده است.
۲۶ سال پس از این نسل کشی، اجساد ۱۶ مرد و ۲ پسر نوجوان و یک زن دفن و به آمار ۸ هزار قربانی این جنایت افزوده شدند.
شورای امنیت سازمان ملل در سال ۱۹۹۳ منطقه سربرنیتسا را به عنوان «منطقه امن» معرفی کرد؛ این جنایت در پی حمله نیروهای صرب به سرکردگی «راتکو ملادیچ»، به منطقه «امن» سازمان ملل و با وجود نیروهای حافظ صلح هلندی رقم خورد.
۱۵ هزار نفر از ساکنان «سربرنیتسا» در پی یورش نیروهای صرب به کوههای اطراف گریختند، اما ۶ هزار نفر آنان توسط صربها در جنگ قتل عام شدند و اجساد در ۵۷۰ منطقه مختلف در کشور پیدا شد.
این گورهای دسته جمعی، توسط بازرسان سازمان ملل کشف و به عنوان مدرکی بر جنایت سران صرب در دادگاه جنایت جنگی مورد استفاده قرار گرفت.
اما با گذشت بیش از ۲ دهه از این جنایت همچنان سکوت و انکار در این باره ادامه دارد.
خبرگزاری «آناتولی» نیز در این باره مینویسد که سکوت درباره این نسل کشی همچنان ادامه دارد.
در همین حال پایگاه «بالکانین سایت»، نوشت «مقامهای سیاسی صرب هم در صربستان و هم در مونته نگرو، همچنان این موضوع که قتل عام سربرنیتسا یک نسل کشی بوده را انکار و با رد رای دیوان بین المللی کیفری، این نهاد را به تعصب علیه صربستان متهم میکنند.»
علاوه بر مقامهای غربی جریان رسانهای اصلی غرب نیز طی سالها در برابر این جنایت به عنوان بزرگترین کشتار مسلمانان در اروپا سکوت کرده و به آن نپرداخته است.