صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ورود سالانه ۱.۲ میلیون تن انواع گندم به چرخه خوراک دام/ ۲ راهکار رفع مشکل کمبود علوفه و نهاده‌های دامی

۲۱ تير ۱۴۰۰ - ۱۰:۰۶:۳۱
کد خبر: ۷۴۰۵۷۴
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
رئیس هیئت مدیره انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان گفت: گندم و نان خشک جزء در دسترس‌ترین اقلام است و سالانه متوسط حدود ۱.۲ میلیون تن انواع گندم دامی به روش‌های مختلف وارد چرخه خوراک دام کشور می‌شود.

مجید موافق قدیری  در گفت‌وگو با میزان، درباره راهکارهای رفع مشکل کمبود علوفه و نهاده‌های دامی گفت:  دو موضوع را در نظر بگیرید اول اینکه خشکسالی فقط برای ایران نیست و در خیلی از کشور‌های دنیا این اتفاق رخ‌داده است موضوع بعدی اینکه اگر بخواهیم گرسنگی دام را برطرف کنیم باید نسبت به تأمین علوفه اقدام سریع‌تری داشته باشیم.

رئیس هیئت مدیره انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان گفت: پیشنهاد ما این است که سریعاً نسبت به واردات یونجه دامی اقدام کنیم و قوانین و آیین‌نامه‌هایی که در وزارت جهاد کشاورزی وجود دارد با توجه به شرایط بحرانی کشور اصلاح و به‌روزرسانی شوند تا بتوانیم یونجه موردنیاز را باقیمت مناسب به‌دست دامدار برسانیم.

وی افزود: نکته مهم اینکه صادرکننده علوفه ازجمله یونجه کشور‌هایی هستند که سیاست‌گذاران اقتصادی‌شان مجوز صادرات را به‌راحتی‌ نمی‌دهند، زیرا نگران تأمین مواد کشور خود هستند و سیاست‌گذار اقتصادی ما باید به این نکته توجه داشته باشد.

موافق قدیری بیان کرد: نکته دوم این است که ما باید به سمت بهره‌وری و توسعه عمودی حرکت کنیم و جلوی خام‌فروشی نهاده‌های دامی وارداتی را بگیریم. میزان بهره‌وری را بالا ببریم و از میزان ظرفیت کارخانجات خوراک دام در کشور استفاده کنیم.

وی اظهار کرد: متأسفانه در دو سال گذشته کارخانجات خوراک دام با متوسط ۱۰ درصد ظرفیت کارکردند بنابراین پیشنهاد دوم ما جلوگیری از خام فروشی نهاده‌های دامی و استفاده از ظرفیت کارخانجات خوراک دام در راستای توسعه عمودی، افزایش بهره‌وری و همچنین کاهش وابستگی کشور به نهاد‌های دامی و واردات، با توجه به مشکلات ارزی که وجود دارد و ما به تفاوت را به واردات یونجه و علوفه تخصیص دهیم این دو پیشنهاد کوتاه‌مدت است که می‌تواند سریعاً روی آن برنامه‌ریزی کنیم.


موافق قدیری در واکنش به موضوع استفاده از نان خشک به‌جای نهاده‌های دامی برای دام در برخی از دامداری‌ها گفت: مصرف نان خشک و گندم دامی و حتی گندم انسانی دور از دسترس نیست زمانی که به‌موقع نتوانیم نیاز تولیدکنندگان را از منظر نهاده‌های دامی، جو، ذرت و کنجاله سویا تأمین کنیم طبیعتاً پرورش‌دهندگان ما به سمت استفاده از اقلام جایگزین سوق پیدا می‌کنند.

رئیس هیئت مدیره انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان گفت: گندم و نان خشک جزء در دسترس‌ترین اقلام است و سالانه متوسط حدود ۱.۲ میلیون تن انواع گندم دامی به روش‌های مختلف وارد چرخه خوراک دام کشور می‌شود و فقط برای امروز نیست بلکه سال‌ها این اتفاق می‌افتد، چون تمام گندم تولیدی ما قابلیت مصرف در آرد انسانی را ندارد و خیلی از گندم‌های ما هم بخشی به مصرف دام و طیور می‌رسد و مستقیماً به‌عنوان گندم دامی استفاده می‌شود و در جیره‌های دام و طیور هم قرار می‌گیرد.

و‌ی افزود: این موضوع جدیدی نیست و در تمام دنیا اتفاق می‌افتد اگر نتوانیم نهاده‌های دامی را به‌موقع و به‌اندازه به مزارع تولید شیر، گوشت و تخم‌مرغ برسانیم قطعاً دامدار و مرغدار ما برای رفع نیاز مجبور به این است که دست به سفره مردم ببرد و گندم انسانی و نان  در جیره خود استفاده کند.

 

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *