صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

عضو مجمع تشخیص مصلحت: یکی از چالش‌های محلات و مناطق حاشیه‌نشین اعتیاد است

۲۰ تير ۱۴۰۰ - ۱۴:۱۹:۴۸
کد خبر: ۷۴۰۴۶۹
دسته بندی‌: سیاست ، مجلس و دولت
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام یکی از مهم‌ترین حوزه آسیب‌های اجتماعی در محلات و مناطق حاشیه‌نشین کشور را اعتیاد برشمرد و گفت: رویکرد اصلی در مسئله اعتیاد باید پیشگیری باشد و نباید اجازه ورود افراد جدید به خصوص نسل جوان‌تر را به چرخه اعتیاد دهیم.
- بنا به اعلام پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، «علی آقا محمدی» در هشتمین نشست طرح تحول محلات کشور که با حضور نمایندگان دستگاه‌ها در محل وزارت کشور با موضوع اعتیاد و کاهش آسیب‌های اجتماعی ناشی از آن برگزار شد، با تاکید بر اینکه اعتیاد چالش عمومی در همه کشور‌های دنیا است؛ گفت:در حل معضل اعتیاد باید با رویکرد راهبرد محور، تلاش کنیم که با زمینه سازی‌های مختلف زندگی مناسب و با کرامت را برای معتادان در محلات کشور فراهم کنیم.

وی در این خصوص گفت: به هر روی اعتیاد موضوعی نیست که بتوان از آن گریز داشت و برای همین باید پذیرش واقعیت اعتیاد به سمت مدیریت معتادان و سمت و سو دادن به زندگی آن‌ها برویم.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه باید دو رویکرد همزمان پیشگیری و سامان دادن به زندگی معتادان را در محلات در پیش بگیریم؛ خاطرنشان کرد: رویکرد اصلی در مساله اعتیاد باید پیشگیری باشد و نباید اجازه ورود افراد جدید به خصوص نسل جوان‌تر را به چرخه اعتیاد دهیم.

وی در این خصوص گفت: دوره سنی جوانی زیر سی سال مهم‌ترین دوره‌ای است که می‌تواند افراد را به سمت اعتیاد سوق دهد و با توجه به شرایط زیستی در محلات و مناطق حاشیه نشین کشور احتمال کشیده شدن جوانان به اعتیاد وجود دارد و لازم است در این عرصه با اقدامات پیشگیرانه از قبیل ارائه آموزش ها، برنامه‌های فرهنگی، مانع از رشد اعتیاد در محلات کشور شویم.

آقا محمدی با تاکید بر اینکه اتخاذ رویکرد سخت و قهری جوابگوی معضل اعتیاد در محلات کشور نیست؛ اظهار داشت: باید به اعتیاد به عنوان چالشی اجتماعی نگاه کنیم و متناسب با آن راهکاری نرم و غیر قهری اتخاذ کنیم.

وی با اشاره به اینکه به تجربه دیده شده که برخی از معتادان علی رغم همه اقدامات درمانی و آموزشی ترک اعتیاد نکرده اند؛ گفت: باید بر این بخش از جمعیت برنامه‌های لازم دیده شود و فضایی فراهم شود که بتوانند زندگی شان را به صورت عادی و آرام ادامه دهند.

آقا محمدی در بخش دیگری از صحبت هایش به ضرورت اتخاذ رویکردی واحد و مشخص در حوزه کاهش آسیب‌های اجتماعی در کشور اشاره کرد و گفت: در حوزه کاهش آسیب‌های اجتماعی از قبیل اعتیاد سازمان و نهاد‌های گسترده‌ای درگیر و فعالیت دارند و این امر گا‌ها باعث تعارض در تصمیم گیری و عمل می‌شود.

وی اضافه کرد: متولی گری نهادی مشخص در این عرصه و هم افزایی سایر ظرفیت‌ها می‌تواند نقش مهمی در سامان دهی به کاهش آسیب‌های اجتماعی در کشور در محلات مختلف کشور داشته باشد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اظهار اینکه با اقدامات موازی دستگاهها، منابع و اعتبارات بودجه در هدف درست و نقطه اصلی سرمایه گذاری نمی‌شود؛ تصریح کرد: باید با تجمیع امکانات و متولی گری نهادی مشخص بتوانیم بیشترین بهره و استفاده را از منابع موجود در کاهش آسیب‌های اجتماعی در کشور داشته باشیم.

موضوع تفاوت معتادان متجاهر و عادی از دیگر محور‌های مورد اشاره دکتر آقا محمدی در نشست امروز بود و در این خصوص گفت: چالش اصلی در کشور معتادان متجاهر است که این بخش از معتادان در محلات کشور نمود دارند و باید بیشترین دغدغه دستگاه‌های ذی ربط در این حوزه ساماندهی این طیف از معتادان باشد.

وی افزود: مسئله قاچاق مواد مخدر و قاچاقچیان و شبکه جنایتکار گسترش اعتیاد مسئله دیگری است که جز با قاطعیت و کار اطلاعاتی و قضائی منسجم نمی‌توان با آن برخورد کرد و این مهم کاری است که اگر صورت نگیرد اقدامات اجتماعی ناکارآمد خواهد شد.

آقامحمدی با اشاره به اینکه طبق آمار‌ها مجموع معتادان در کشور رقمی در حدود ۲ میلیون نفر است؛ گفت: این میزان تفاوت زیادی با میانگین معتادان در کشور‌های دنیا ندارد، اما مهم این است که با اقدامات پیشگیرانه اجازه رشد این جمعیت را در کشور ندهیم.

عضو مجمع تشخیص مصلحت در پایان خاطر نشان کرد: سلامت عمومی جامعه مهم‌ترین ابزار پیشرفت و توسعه هر جامعه‌ای است و مکانیسم رسیدن به این امر مهم در گرو کاهش آسیب‌های اجتماعی است که باید بیشترین دقت و حساسیت را در این عرصه داشته باشیم.
 

 

انتهای پیام/ 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *