بزرگترین نسل کشی مسلمانان در اروپا و پیامدهای جنایت «سربرنیتسا»
در حالی که ۲۶ سال از نسل کشی مسلمانان بوسنی میگذرد، مسلمان در قاره اروپا همچنان به تهدیدها و چالشهای مهم و تهدیدکنندهای مواجهند.
– مردم بوسنی برای دهمین سال متوالی، سالگرد کشتار و قتل عام بیش از ۸ هزار پسر و مرد مسلمان را به عنوان نسل کُشی پس از جنگ جهانی دوم در اروپا برگزار میکنند.
به گزارش «تی آر تی»، جنایت «سربرنیتسا»، به نسل کشی با قتل عام بیش از ۸ هزار پسر و مرد مسلمان در منطقهای با همین نام در کشور بوسنی در ۱۱ جولای ۱۹۹۵ اشاره دارد.
شورای امنیت سازمان ملل در سال ۱۹۹۳، «سربرنیتسا» را به عنوان منطقه امن معرفی کرده بود.
این جنایت در پی حمله نیروهای صرب به سرکردگی «راتکو ملادیچ»، به منطقه «امن» سازمان ملل و با وجود نیروهای حافظ صلح هلندی رقم خورد.
دلیل این نسل کشی، تلاش صربها برای الحاق قلمروهای مسلمان نشین و کروات برای تشکیل کشوری مستقل بود.
۱۵ هزار نفر از ساکنان «سربرنیتسا» در پی یورش نیروهای صرب به کوههای اطراف گریختند، اما ۶ هزار نفر آنان توسط صربها در جنگ قتل عام شدند و اجساد در ۵۷۰ منطقه مختلف در کشور پیدا شد.
این گورهای دسته جمعی، توسط بازرسان سازمان ملل کشف و به عنوان مدرکی دال بر جنایت سران صرب در دادگاه جنایت جنگی مورد استفاده قرار گرفت.
«راتکو ملادیچ»، معروف به «قصاب سربرنیتسا» که پیشتر در سال ۲۰۱۷ به اتهام نسل کشی، جنایت علیه بشریت و جنایت جنگی به حبس ابد محکوم شده بود، ماه گذشته توسط دیوان کیفری بینالمللی در لاهه بار دیگر به حبس ابد محکوم شد.
جرم او در ارتباط با کشتار بیش از ۸ هزار مرد و پسر مسلمان بوسنیایی در «سربرنیتسا» در سال ۱۹۹۵ و حمله و قتل افراد غیر نظامی در جریان ۴۳ ماه محاصره «سارایوو»، پایتخت بوسنی در سال ۱۹۹۵ بوده است.
«ملادیچ» در سالهای ۱۹۹۲ تا ۱۹۹۶ در جریان جنگ داخلی و پاکسازی قومی پس از تجزیه یوگسلاوی، رییس ستاد نیروهای صرب بوسنی بود.
جمعه گذشته، بقایای ۱۹ قربانی دیگر این جنایت، برای خاکسپاری به یکی از روستاهای «سربرنیتسا» منتقل شد.
تدفین شماری از قربانیان تازه شناسایی شده نسل کشی «سربرنیتسا» در قبرستان «پوتوکاری» در شرق بوسنی، به یکی از بخشهای اصلی مراسم سالگرد این جنایت تبدیل شده است.
در مجموع ۶ هزار و ۶۹۶ قربانی در «پوتوکاری» به خاک سپرده شدند؛ شمار دیگری از قربانیان روز یکشنبه، ۲۰ تیر، در «پوتوکاری» به خاک سپرده خواهند شد.
نسل کشی «سربرنیستا»، بزرگترین نسل کشی در اروپا پس از جنگ جهانی دوم، نقطه سیاهی در پرونده حقوق بشری اروپاست که این قاره باید مسئولیتش را به عهده بگیرد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *