صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

اهداف و نقشه‎های آمریکا از خروج سریع از افغانستان

۲۲ تير ۱۴۰۰ - ۰۳:۱۵:۰۱
کد خبر: ۷۴۰۲۱۲
هدف آمریکا از حمله به افغانستان و اشغال ۲ دهه‌ای این کشور و البته خروج شبانه از آن همچنان با پرسش‎هایی روبرو است.
- برگزاری نشست بین الافغانی در تهران اقدامی بود که بسیاری از آن حمایت کردند و آن را ابتکاری برای حل مشکلات این کشور دانستند.
 
ایران هفته گذشته میزبان تعدادی از اعضای گروه طالبان و جمعی از نمایندگان دولت افغانستان بود.
 
خروج نیرو‌های آمریکایی پس از ۲۰ سال اشغال کشور افغانستان باعث شد تا گروه طالبان مناطق بیشتری از افغانستان را اشغال کند، هر چند در زمان حضور نیرو‌های آمریکا و ناتو در این کشور، طالبان باز هم درصد زیادی از افغانستان را در اختیار خود داشت.
 
آمریکایی‌ها ۲۰ سال را در افغانستان سپری کردند و این کشور را اشغال نمودند، تنها برای آنکه «اسامه بن لادن» را ترور کنند و انتقام حمله به برج‌های دوقلو را بگیرند؟
 
اکنون ۲۰ سال از حمله به برج‌های دوقلو می‌گذرد و از مرگ «بن لادن» نیز ۱۰ سال می‌گذرد.
 
نیرو‌های ویژه دلتا متعلق به ارتش آمریکا در یک عملیات «بن لادن»، سرکرده القاعده را در خاک پاکستان به قتل رساندند.
 
«جو بایدن»، رئیس جمهور آمریکا، دلیل ۲۰ سال اشغال افغانستان را حضور «بن لادن» و انتقام از او اعلام کرده است؛ در حالی که بهانه آمریکا، مقابله و مبارزه با تروریسم در افغانستان بود که توانست مجوز شورای امنیت سازمان ملل را نیز به دست آورد.
 
اگر قرار بر انتقام گیری شخصی بود آیا شورای امنیت سازمان ملل بر اساس قوانین حاکم اجازه صدور چنین مجوزی را داشت؟ آیا روسیه و چین با درخواست آمریکا برای اعزام نیرو به افغانستان برای مقابله با تروریسم موافقت می‌کردند؟
 
اکنون نیز اتفاقاتی که در افغانستان در حال وقوع است، مشکوک به نظر می‌آید.
 
آمریکایی‌ها اگر به بهانه انتقام گیری از «بن لادن» وارد افغانستان شده بودند، ۱۰ سال پیش که سرکرده القاعده را در یک عملیات به قتل رساندند، باید افغانستان را ترک می‌کردند.
 
آیا در آن زمان طالبان به اندازه کنونی خاک افغانستان را در دست داشت؟
 
اما اکنون می‌بینیم که نیرو‌های آمریکایی و نیرو‌های ناتو در خال خارج شدن از خاک افغانستان هستند و زمان زیادی برای تخلیه کامل نیرو‌های خارجی باقی نمانده است.
 
هر چند خروج آمریکا را باید به فال نیک گرفت، اما نباید فراموش کرد که چه بسا خدعه و نیرنگی در کار آمریکایی‌ها باشد.
 
مقام‎های آمریکا نسبت به حمله به پایگاه‌ها و مواضع خود در خاک سوریه و عراق ابراز نگرانی می‌کنند و حتی آن را غیر قابل تحمل می‌دانند و به مواضع نیرو‌های رسمی دو کشور حمله می‌کنند، اما در افغانستان دست به چنین کاری نمی‌زنند.
آیا آمریکا در آینده نه چندان دور، پس از روشن شدن وضعیت افغانستان، حکومت طالبان را به رسمیت خواهد شناخت یا نه؟ اگر در ادامه سیاست‌های آمریکایی‌ها شاهد حضور نیرو‌های داعش در افغانستان باشیم چطور؟ داعش در سوریه و عراق به آنچه که در نظر مثلث غربی عبری و عربی بود دست نیافت و اکنون نیرو‌های باقی مانده داعش روی دست آمریکایی باقی مانده‌اند.
 
آمریکایی‌ها برای پایین آوردن هزینه‌های مداخله مستقیم خود در دیگر کشور‌ها به ویژه منطقه غرب آسیا نیاز به گروه‌های نیابتی دارد و این گروه‌ها اکنون وجود دارند و تاسیس شده‌اند.
 
در هر صورت جا دارد ایران در ماجرای افغانستان با دقت بیشتری وارد شود تا از تبعات احتمالی آن بکاهد.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *