معاون قضایی دادستان کل کشور: دستگاه قضا قویتر از گذشته حامی تولید است
_ روزنامه حمایت نوشت: قوهقضاییه در دوره تحول همواره بر حمایت از تولید و رفع موانع آن تاکید داشته است و در این خصوص اقدامات مثمر ثمری را ترتیب داد. در خصوص ادامه رویکرد حمایتی دستگاه قضا از تولید در دوره تحول و تعالی و چشم انداز این موضوع بر آن شدیم تا با سعید عمرانی، معاون قضایی دادستان کل کشور و رییس دبیرخانه ستاد مرکزی پیگیری اجرای سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی قوهقضاییه به گفتوگو بنشینیم. مشروح این گفتگو در پی میآید.
در دوره جدید دستگاه قضایی چه نویدی برای تولید کنندگان دارید؟ و دستگاه قضا در دروه تحول و تعالی چه رویکردی در قبال رفع موانع تولید خواهد داشت؟
یک بخش از کارهایی که در حمایت از تولید میشود جزو وظایف ذاتی ما است که تعطیل بردار نیست و بخش دوم هم فرمایش مقام معظم رهبری در خصوص حمایت و مانعزدایی از تولید است که از وظایف ذاتی بالاتر و مطاع و مولوی است. دستگاه قضا کماکان قویتر از گذشته و محکمتر حامی تولید، صنعت، اشتغال و کارآفرینی است و نشست با تولیدکنندگان در هفته قوهقضاییه نشان از اهمیت این موضوع در دوره جدید دستگاه قضا دارد که با انتخاب آیت الله رئیسی به عنوان رییس جمهور منتخب انگیزهها برای رونق اقتصادی و حمایت از تولید جدیتر خواهد بود چرا که شعار اصلی انتخابی رییس جمهور منتخب شکوفایی اقتصادی، حمایت از تولید و اشتغال بود. خواسته ما هم همین موضوع است و ما هم در مقام دستگاه قضایی به نوبه خود حامی این مساله هستیم و بیش از گذشته حمایت خواهیم کرد.
همافزایی قوهقضاییه با دولت جدید در حمایت و مانعزدایی از تولید چگونه خواهد بود؟
دستگاه قضا با دولت سابق نیز در سطح بالایی هم افزایی داشت و با همه وزاری دولت اعم از صنعت و جهاد روابط خوبی داشتیم و سعی ما در رفع موانع تولید و پشتیبانی از تولید بوده است و در یک کلام سه قوه باید مطاع دستور مقام معظم رهبری باشند و امروز اقتصاد حرف اول را میزندو اقتصاد یکی از اصلیترینها نیست بلکه اصلیترین موضوع کشور است. اقتصاد هم عبارت است از تولید، اشتغال و و سرمایه گذاری و حمایت از این سه مقوله که امیدواریم این روند به گونهای باشد که هم سرمایهگذاران داخلی و هم سرمایهگذاران خارجی برای سرمایهگذاری در ایران تشویق شوند چراکه در حال حاضر بسیاری از سزمایهداران ایرانی مایل به بازگشت به ایران برای سرمایهگذاری هستند. اگر این بخش مورد حمایت قوه قضاییه باشد و اگر از طرف دستگاه قضا اطمینانی به این افراد داده شود که ایران محل امنی برای سرمایهگذاری است قطعا این افراد مایل به این کار هستند و تا کنون تعدادی از این افراد به من د راین خصوص پیغام دادهاند. قطعا این اتفاق میتواند موجب تقویت اقتصاد و وفاق ملی و نزدیکی قلوب مردم شود و همه این این موارد در زیر سایه شکوفایی اقتصادی مستتر است.
به عنوان معاون قضایی دادستان کل کشور چه تمهیداتی برای رفع موانع قضایی تولید در نظر گرفتهاید؟ از جمله اختصاص دادگاههای ویژه برای این موضوع؟
در خصوص دادگاههای ویژه باید گفت که اختصاص دادگاه تجاری تصویب شده و آیین دادرسی آن در دست تدوین است. اگر این دادگاهها مستقر شود و آغاز به کار کنند فضای تولید و اشتغال از فضای امنیتی دور خواهد شد. معتقدم هر چه دادگاهها تخصصیتر شود و حل دعاوی تجاری به متخصصین سپرده شود اطاله دادرسی در دعاوی تجاری کاهش خواهد یافت. اگر چه ممکن است در این حوزه تعداد محدودی از کارفرمایان باشند که سابقه کیفری و افساد داشته باشند، اما معتقدم بیش از ۹۵ درصد این قشر کسانی هستند که از زحمتکشان کشور هستند و کارآفرینی این افراد موجب شکوفایی اقتصادی کشور است. به همین منظور ما درصدد تعاملی کردن کارها، تقویت داوری و استفاده از ظرفیت شورای حل اختلاف و زود به محکمه نبردن دعاوی هستیم چرا که این امر در کاهش اطاله دادرسی بسیار موثر بوده و از باز ایستادن چرخ تولید کارخانجات خواهد کاست.
در مواردی بوده که دادستانی کشور با تعاملاتی کردن دعاوی و حکمیت میان مسئولین و کارآفرینان توانسته است در حل دعاوی مثمر ثمر باشد چرا که ممکن بود چنین دعوایی در دادگاه دو سال طول بکشد و این کارگاه یا کارخانه ظرف این مدت تعطیل یا نیمه تعطیل شود. اما دادستانی توانسته با چند جلسه تعاملی به توافقاتی برسد که کارخانه از چرخه تولید بازنماند و ظرفیتها در این زمینه بسیار زیاد است که میتوان ازآن بهره گرفت.