صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

حاکم نمودن رویکرد مشارکت جویانه و داوطلبانه بجای روش‌های دستوری و کنترلی در امر وصول مالیات

۱۶ تير ۱۴۰۰ - ۲۰:۳۱:۵۲
کد خبر: ۷۳۹۶۱۰
دسته بندی‌: اقتصاد ، اقتصاد ایران
وزیر امور اقتصادی و دارایی طی پیامی به مناسبت هفته مالیات ضمن تبریک و تقدیر از عملکرد مؤدیان و کارگزاران سخت کوش نظام مالیاتی کشور بر بهبود پذیرش داوطلبانه مالیات توسط مؤدیان به عنوان یک رویکرد مشارکت جویانه تأکید کرد.

- طبق اعلام  شبکه اخبار اقتصادی و دارایی ایران (شادا)، پیام وزیر امور اقتصادی و دارایی به مناسبت هفته مالیات (۱۶ تیرماه ۱۴۰۰) بدین شرح است:

باسمه تعالی

ابتدا لازم می‌دانم هفته مالیات و فرهنگ مالیاتی را به همه مؤدیان محترم و کارگزاران سخت کوش مالیاتی تبریک عرض نمایم.
دولت‌ها برای انجام وظایف و مأموریت‌های خود به منابع مالی پایدار نیازمند هستند و مالیات از مهم‌ترین و اساسی‌ترین آن‌ها به شمار می‌رود. پرداخت مالیات از سوی مؤدیان نیز همیاری و همکاری مشترک و عقلایی است که سبب می‌گردد، دولت در ارایه خدمات عمومی دچار تأخیر و نقصان نگردد.

به همین دلیل امروزه بیش از آنکه بر ابزار‌ها و روش‌های دستوری و به شدت کنترل کننده جهت وصول مالیات توسط دستگاه مالیات ستانی تأکید شود، بر بهبود پذیرش داوطلبانه مالیات توسط مؤدیان به عنوان یک رویکرد مشارکت جویانه تأکید می‌گردد.
بدون تردید، سنگ بنای این رویکرد، بهبود فرهنگ مالیاتی از طریق افزایش اعتماد مردم به نظام مالیاتی، استقرار یک نظام مالیاتی عادلانه و مبتنی بر ارایه حداکثر خدمات مالیاتی و در نتیجه کاهش هزینه‌های پذیرش مالیات است. همچنین در این میان باید بر نقش بی بدیل نظام بودجه‌ای شفاف و کارآمد دولت و اطلاع رسانی شایسته و مؤثر از مصارف منابع حاصل از درآمد‌های وصول شده در جلب اعتماد و رضایت مردم تأکید نمود.

توفیقات چشم گیر نظام مالیاتی در چند سال اخیر با عملیاتی کردن راهبرد حداکثرسازی وصول درآمد‌های مالیاتی با رعایت کامل اصول و هوشمندسازی نظام مالیاتی در ابعاد مختلف از جمله تحقق بیش از ۱۰۰ درصدی ارقام مصوب بودجه، چابک سازی و سرعت بخشی به فرآیند‌های اجرایی مالیاتی، گسترش خوداظهاری و پیاده سازی مدیریت ریسک تمکین و بسترسازی‌های انجام شده برای استقرار نظام مالیاتی مدرن و توجه به مزایا و غنای شغلی کارگزاران این عرصه، کشور را در تراز نسبتاً خوبی از منظر دستیابی به شاخص‌های یک نظام مالیاتی توسعه یافته قرار داده است. تلفیق این موفقیت‌ها با تلاش‌های صورت گرفته برای رعایت حداکثری اصول مالیات ستانی، حمایت از بخش‌های تولیدی و سرمایه گذاری، مانع زدایی و مقررات زدایی و جلب رضایت مؤدیان نوید بخش آینده‌ای روشن برای نظام مالیاتی کشور است.

امید آن دارد که با همدلی و همکاری هرچه بیشتر کارگزاران نظام مالیاتی به عنوان سفیران توسعه فرهنگ مالیاتی و جلب مشارکت سایر ارکان سیاستگذار، تصمیم گیر و اثرگذار و قبول مسئولیت انتقال از بودجه مبتنی بر نفت به بودجه مبتنی بر مالیات، افق روشن نظام مالیاتی مطلوب کشور بیش از گذشته فراهم گردد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *