صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

پایداری روشنایی با برق هسته‌ای/ باید از هفت سال پیش به فکر افزایش ظرفیت‌های برق می‌افتادیم

۱۷ تير ۱۴۰۰ - ۱۰:۰۰:۰۱
کد خبر: ۷۳۹۵۶۶
دسته بندی‌: اقتصاد ، عمومی
عضو «کمیسیون انرژی» مجلس با بیان اینکه ما از ۷ سال گذشته باید به فکر امروز می‌بودیم، گفت: امروز هم اگر بخواهیم دست به ایجاد ظرفیت‌های جدید در حوزه برق بزنیم ۳ الی ۴ سال دیگر نتیجه آن را مشاهده خواهیم کرد.
هادی بیگی‌نژاد در گفت‌وگو با میزان، با اشاره به دلایل عدم سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در حوزه برق، گفت: بخش خصوصی وقتی اقدام به سرمایه‌گذاری کرده و برق تولید می‌کند این برق را به قیمت تکلیفی از آن‌ها خریداری می‌کنند.

این نماینده مجلس ادامه داد: به عنوان مثال اگر وزارت نیرو برق را به قیمت ۱۵۰ تومان از نیروگاه خریداری کند به مردم ۷۰ تومان به فروش می‌رساند و مابه‌تفاوت این قیمت گذاری را خود وزارت نیرو باید پرداخت کند یعنی در حقیقت دولت به وزارت نیرو یارانه داده و وزارت نیرو هم آن را به عنوان بدهی به نیروگاه‌های تولید برق ارائه می‌دهد.

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: نکته‌ای که در این میان وجود دارد این است که وزارت نیرو نمی‌تواند پول خود را از دولت بگیرد و نتیجتاً این وزارتخانه نمی‌تواند بدهی خود را به نیروگاه‌های بخشی خصوصی پرداخت کند.

وی تأکید کرد: همچنین بخش خصوصی هم برای ادامه کار خود اقدام به دریافت وام از بانک‌های مختلف کرده و نتیجتاً بدهی زیادی شکل می‌گیرد لذا نتیجه این است که مجموعه بخش خصوصی نه می‌تواند پول اولیه خود را بدست آورد و نه قیمت را تغییر دهد لذا در این شرایط معلوم است که عطای سرمایه‌گذاری در حوزه برق را به لقایش می‌بخشد.

بیگی‌نژاد با بیان اینکه میزان نیاز کشور به برق حدود ۷۵ هزار مگاوات است، بیان داشت: در حال حاضر ما برای نیاز روزانه خود ۶۵ هزار مگاوات برق نیاز داریم این درحالی است که ما ۵۵ هزار مگاوات برق تولید می‌کنیم و معلوم است با کسری تولید برق مواجه هستیم.

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: متأسفانه کسری تولید برق تنها از طریق خاموشی‌ها قابل برطرف شدن است.

این نماینده مجلس با بیان اینکه ما از ۷ سال گذشته باید به فکر امروز می‌بودیم، گفت: به واقع هر نیروگاهی که می‌سازیم حدود ۷ سال زمان می‌برد همچنین تعمیر و یا فرسودگی شبکه هم ۳ الی ۴ سال به طول می‌انجامد.

بیگی‌نژاد با بیان اینکه اگر بخواهیم نیروگاه‌های موجود را بهینه‌سازی کنیم به ۴ سال زمان نیاز داریم، بیان داشت: بنابراین اگر می‌خواستیم به فکر امروز باشیم باید از سال‌ها پیش اقدامات‌مان را آغاز می‌کردیم.

این نماینده مجلس گفت: امروز هم اگر بخواهیم دست به ایجاد ظرفیت‌های جدید در حوزه برق بزنیم ۳ الی ۴ سال دیگر نتیجه آن را مشاهده خواهیم کرد.

عضو «کمیسیون انرژی» مجلس در ادامه با اشاره به ضرورت تولید برق هسته‌ای در کشور گفت: تولید برق هسته‌ای بسیار حائز اهمیت است و اهمیت آن در این است که در وهله اول سبد انرژی ما متنوع خواهد شد.

وی تأکید کرد: محاسبات ما در دراز مدت نشان می‌دهد که قیمت برق هسته‌ای طی بازده ۵۰ الی ۶۰ سال دیگر تقریباً ارزان‌تر از برق گازی تمام خواهد شد و آلودگی کمتری داشته و هزینه نگهداری پایین‌تری دارد.

وی تأکید کرد: همچنین نوسانات برق هسته‌ای بسیار کم بوده و می‌تواند برق پایداری را تولید کند بنابراین برق هسته‌ای محسنات زیادی دارد و ما طی سال‌های گذشته به علتی که بنده نمی‌دانم به تولید برق هسته‌ای بی‌توجهی کرده‌ایم البته مسئولین می‌گویند منابع لازم را در اختیار نداشتیم، اما این جای سوال دارد که چرا منابع برای کار‌های دیگر وجود دارد و برای این مهم منابع لازم را نداریم.

وی تأکید کرد: مسئولین ابتدا باید دید خود را نسبت به تولید برق هسته‌ای تغییر داده و بعد از آن در این بخش کوشا باشند.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *