صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

علل خاموشی‌های اخیر به روایت سخنگوی دولت

۱۵ تير ۱۴۰۰ - ۱۵:۰۴:۲۴
کد خبر: ۷۳۹۱۵۱
دسته بندی‌: سیاست ، مجلس و دولت
سخنگوی دولت درباره علت خاموشی‌های اخیر با بیان اینکه حدود ۴۰ درصد مصرف برق کشور در تابستان صرف وسایل سرمایشی می‌شود، گفت: از این نظر فشار بسیار زیادی به شبکه برق وارد می‌شود.
- علی ربیعی ظهر امروز در نشست خبری وبیناری خود با اصحاب رسانه، درباره علت خاموشی‌های اخیر گفت: براساس آمار وزارت نیرو، از ابتدای سال جاری، افزایش قابل ملاحظه دما منجر به افزایش شدید مصرف برق شده است.

وی با بیان اینکه حدود ۴۰ درصد مصرف برق کشور در تابستان نیز صرف وسایل سرمایشی می‌شود، افزود: لذا از این بابت فشار بسیار زیادی به شبکه برق وارد می‌شود. در همین مدت مصرف صنایع و کشاورزی نیز نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش قابل ملاحظه‌ای داشته است و همین موضوع میزان آسیب‌پذیری تاسیسات را افزایش داده، چون فشار شدیدی روی تاسیسات صنعت برق وجود دارد.

ربیعی گفت: پدیده نو ظهور رمز ارز‌ها که بیش از چند هزارمگاوات از برق شبکه را به صورت غیر مجاز مصرف می‌کنند عامل دیگری است البته خوشبختانه شناسایی آن‌ها با هماهنگی واحد‌های ذیربط در حال انجام است، (تاکنون ۳۷۸۰ مرکز غیرمجاز کشف شده است که بالغ بر ۵۷۰ مگاوات یعنی یک پنجم برق تهران را مصرف می‌کردند) کشف شده است.

وی افزود: به دلیل خشکسالی کم‌سابقه ذخیره آب سد‌ها به شدت کاهش یافته و تعدادی از نیروگاه‌های برق‌آبی نیز از مدار تولید خارج شده‌اند. به علت کم آبی فشار به چاه‌های آب باعث افزایش مصرف برق شده است.

سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: بر اساس اطلاع اوج مصرف برق در این روز‌ها به حدود ۶۶۰۰۰ مگاوات رسیده است درحالیکه تولید نیروگاه‌های حرارتی و برق‌آبی مجموعاً ۵۲۰۰۰۰ مگاوات می‌باشد لذا نیاز به کاهش مصرف توسط صنایع و کشاورزی و عموم مردم بسیار اهمیت دارد.

ربیعی در ادامه عنوان کرد: عدم سرمایه‌گذاری لازم به علت تحریم‌ها. با وجود این، دولت یازدهم و دوازدهم ۲۹ هزار مگاوات برق به تولید اضافه کرده است.
 
وی عنوان کرد: اعمال خاموشی‌های خارج از برنامه ناشی از؛ افزایش شدید مصرف و منفی شدن تراز تولید و‌ مصرف است که باعث عملکرد خودکار رله‌های فرکانسی به منظور جلوگیری از بروز خاموشی گسترده می‌شود. با عملکرد این رله‌ها تعدادی از مشترکان بی‌برق می‌شوند که در جداول خاموشی اعلام شده نبوده‌اند.

ربیعی بیان کرد: حوادث ناخواسته در شبکه که به دلیل مصرف زیاد برق رخ می‌دهد و تا رسیدن نیروی انسانی در محل حادثه و تعویض یا تعمیر تجهیزات آسیب دیده مدتی زمان می‌برد.خروج نیروگاه‌ها از مدار تولید به دلیل آسیب دیدن قطعات در حین تولید که امری طبیعی است.

 

انتهای پیام/ 


برچسب ها: خاموشی علی ربیعی

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *