صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

"افغانستان" در فهرست کشورهای ثروتمند

۲۰ شهريور ۱۳۹۴ - ۲۲:۰۴:۵۸
کد خبر: ۷۳۸۸۸
خبرگزاری میزان - انجمن معدن‌شناسی آمریکا پس از چند سال تحقیق و مطالعه تخمین زد ارزش معادن "افغانستان "یک تریلیون و 500 میلیارد دلار است.
به گزارش گروه فضای ، افغانستان معادن بی‌شماری دارد و برخی از معادن این کشور در جهان شهره آفاق است و از هزاران سال پیش مصری‌ها در چشمان مجسمه "آخناتون" و "ملکه نفرتی‌تی" از لاجورد این سرزمین استفاده کرده‌اند.
 
با آنکه برخی از معادن این کشور استخراج شده‌اند و از گذشته‌های بسیار دور لاجورد، طلا و نمک در "بدخشان"، مس و آهن در "قندهار" و "کابل" استخراج می‌گردید؛ ولی باز هم معادن بسیاری در افغانستان وجود دارد که تا به حال دست نخورده باقی مانده است.
 
روزنامه "نیویورک تایمز" در گزارشی در مورد معادن افغانستان نوشته که میزان ذخایر موجود در معادن تازه کشف شده لیتیوم، آهن، مس، کوبالت و طلا در جنوب افغانستان به حدی است که می‌تواند این کشور فقیر را به یکی از مهم‌ترین کشورهای جهان تبدیل کند.
 
برخی از فعالان شبکه‌های اجتماعی تصویری را منتشر کردند که تنها 70 درصد معادن افغانستان شناخته شده و این کشور یکی از ثروتمندترین کشورهای جهان است.
 
آن‌ها در این باره نوشتند: شاید از شنیدن این جمله تعجب کنید اما این یک واقعیت بزرگ است. انجمن معدن شناسی آمریکا چند سال پیش متخصصان خود را به افغانستان فرستاد و آن‌ها با آمار عجیبی به کشور خود بازگشتند.
 
این متخصصان پس از چند سال تحقیق و مطالعه تخمین زدند که ارزش کل معادن افغانستان معادل یک تریلیون و 500 میلیارد دلار است.
 
در این تصویر مشاهده می‌شود که در افغانستان انواع ذخایر نفت، زغال سنگ، گاز، آهن، زمرد، مس، طلا، شیشه، نقره، یاقوت و فیروزه وجود دارد که بیشتر این معادن تاکنون استخراج نشده‌اند.
 
بنابر این تصویر ولایت‌های شمالی افغانستان نظیر «قندور»، «فاریاب»، «بلخ»، «سرپل»، «فاریاب» جزو مناطق نفت‌خیز این کشور محسوب می‌شود.
 
این در حالی است که معادن مس بیشتر در شمال غرب، جنوب و شرق افغانستان به چشم می‌خورد.
 
تا کنون بیش از 12 معدن مس در مناطق "هرات"، "فراه"، "لوگر"، "کاپیسا"، "زابل"، "کابل"، "پنجشیر"، "کوهدامن"، "ارغنداب"، "میدان"، "بامیان" و برخی دیگر از مناطق این کشور شناسایی شده اند.
 
افغانستان حدوداً دارای 68500 ملیون تن مس می‌باشد. معدن «مس عینک» در ولایت «لوگر» هم یکی از بزرگترین معادن این کشور است که دومین معدن در سطح جهان محسوب می‌شود و ذخایر آن حدود 11 میلیون تن می‌باشد.
 
مسئولین دولتی افغانستان بر این باورند که تا سال 2024 میلادی، 50 درصد درآمد افغانستان از راه استخراج معادن این کشور تامین خواهد شد و حداقل 500 هزار شغل نیز ایجاد و درآمد افغانستان نیز از بابت استخراج معادن به حداقل 4 میلیارد دلار خواهد رسید.
 
گفتنی است نشریه "دیپلمات" اخیراً طی گزارشی هشدار داده که سابقه گروه تروریستی داعش در سوریه و عراق و نیز وضعیت معادن افغانستان، احتمال بهره برداری این گروه تروریستی از منابع معدنی این کشور را بیشتر کرده است.
 
در این گزارش آمده است: هنوز روشن نیست که آیا داعش این توانایی را دارد که به فرض اشغال بخشهایی از افغانستان، هم از آن دفاع کند و هم با طالبان و البته با ارتش افغانستان درگیر شود.
 
اما این فرض کاملا باورپذیر است که داعش بخواهد از معادنِ بی نظارت افغانستان برای تامین پول مورد نیاز خود در سوریه و عراق استفاده کند.
 
ارزش منابع کانی در افغانستان، حدود سه تریلیون دلار برآورد شده است و کانسنگ‌های این کشور از مس و زمرد تا فلزات کمیاب را شامل می شود.
 
/انتهای پیام/

: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *