آخرین خبرها از وضعیت سالنهای سینما و پروژههای سینمایی/حاشیه ورود سلبریتیها به عرصه ادبیات
- نوزدهمین روز از تیر ماه ۱۴۰۰ با اخبار و حاشیههای فراوانی در عرصه فرهنگ و هنر روبرو بود که از جمله مهمترین آنها میتوان به آخرین وضعیت سینمای ایران اشاره کرد.
احسان رضایی در گفتوگو با پیرامون حضور سلبریتیها در کسوت نویسندگان گفت: چه ایرادی دارد سلبریتیها هم بیایند؟ این زیبایی ادبیات است که همه دوست دارند در قالب نویسنده در عرصه جامعه ادبی حضور داشته باشند، اما در نهایت این مخاطبان هستند که دست به انتخاب میزنند.
وی در همین راستا ادامه داد: با نگاهی به عرصه نویسندگی خواهیم دید که سلبریتیها و یا هنرمندان بزرگ دیگری هستند که توانسته اند کتابهای موفقی را به جامعه ارائه کنند. مانند تام هنکس که اخیراً مجموعه داستانهای خوب و خواندنی تدوین کرده و در عین حال همه او را به عنوان یک بازیگر و سلبریتی میشناسند.
رضایی گلوگاه شناسایی کتابهای ارزشمند از کتابهای بی ارزش را مورد توجه قرار داد و اظهار کرد: این ناشران هستند که با شناسایی آثار خوب میتوانند به نشر یک اثر بپردازند و یک محتوای ارزشمند را وارد عرصه مطالعه کنند؛ ناشران میدانند محتوایی که به آنان عرضه میشود فراتر از حرفهای روزمره است یا خیر و آیا توانایی انتشار و ارائه به مخاطب را دارد یا نه؛ لذا گذراندن دورههای خاص برای رسیدن به درجه نویسندگی نمیتواند ملاکی برای انتشار مطالب باشد.
وی در همین راستا اظهار کرد: نویسندگان هم علاقه دارند همانند سلبریتیها دیده شوند و تصویری زیبا از آنان در ذهن اذهان عمومی نقش ببندد لذا نمیتوان به سلبریتیها خرده گرفت که چرا وارد عرصه نویسندگی شدهاند.
نویسنده کتاب «باغ وحش اساطیر» نقش ویراستاران انتشاراتیها را مورد ارزیابی قرار داد و تاکید کرد: متاسفانه امروز در نشر ما، ویراستاری به نمونه خوانی تنزل یافته تا به ویراستاری حرفه ای؛ این در حالی است که ویراستاران نقش مهمی در تولید کتابها دارند به عبارت دیگر گذرگاه نشر یا عدم نشر یک محتوا یا کتاب به ویراستاران باز میگردد. ویراستاری حرفه نیاز روز جامعه نشر محسوب میشود، افرادی که در رد یا قبول یک اثر نقش مهمی دارند برای درک بهتر این مطلب مثالی از کتاب «ویرایش از زبان ویراستاران» می پردازم، در این کتاب آمده است یک ویراستار این توانایی را داشته که داستان سلینجر را رد کند اگر این اتفاق در داستانهای ما نیز رخ دهد هیچگاه سلبریتیها را مقصر نمیدانیم. در عین حال باید توجه داشته باشیم که چنانچه بخواهیم سلبریتیها یا افراد دیگر را از ورد به عرصه نویسندگی منع کنیم و به ایجاد محدودیت بپردازیم، ممکن است تعدادی از نویسندگان و پتانسیلهای تاثیر گذار بر ادبیات را از دست بدهیم.
رضایی در همین راستا اظهار کرد: هم اکنون دیده میشود برخی از افراد به عنوان نویسنده دورههای خاصی را گذراندهاند و توانسته اند حتی کلاسهای آموزشی برگزار میکنند، اما آثار چندان موفقی ندارند پس ملاکها و معیارهای نویسندگی بر توانایی افراد باید درجه بندی شود و صرف اینکه فلان فرد یا یک سلبریتی نمیتواند یک نویسنده باشد و آثارش را منتشر کند باید یا نباید بگذاریم، کتاب ارزشمند در طول زمان ماندگارتر و پر فروشتر میشود با نگاهی به کتابهای منتشر شده به وضوح میبینیم که دیگر خبر چندانی از بسیاری از کتابهای منتشر شده در دهه ۶۰ و ۷۰ نیست.
برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید
خسروی: ما بازیگران بیشتر از هر قشر دیگری با خطر ابتلا به کرونا مواجه هستیم
بازیگر سریال «هزارپایان» گفت: مهمترین دلیل اهمیت واکسیناسیون بازیگران این است که ما نمیتوانیم ماسک بزنیم و گاهی اصلا امکان رعایت فاصلهگذاری برایمان وجود ندارد.
آناهیتا خسروی در گفتوگو با پیرامون آخرین فعالیت خود در عرصه بازیگری گفت: در حال حاضر در سریال نمایش خانگی «شبکه مخفی زنان» به کارگردانی افشین هاشمی و تهیهکنندگی جواد نوروزبیگی مشغول ایفای نقش هستم. این سریال یک ماه و نیم پیش کلید خورده و به این دلیل که یکی از نقشهای فرعی بر عهده من است یک هفتهای است که به این پروژه ملحق شدم.
وی در همین راستا اظهار کرد: از همکاری با سریال «شبکه مخفی زنان» بسیار خوشحالم و لذت میبرم و تجربه خیلی خوبی برای من است. فیلمنامه این سریال قوی و جذاب نوشته شده و با توجه به آنکه تهیهکننده این سریال جواد نوروزبیگی از آدمهای با سابقه و خوشنام سینما است و کارگردانی بر عهده افشین هاشمی است فکر میکنم بتواند موفق باشد و با مخاطبان ارتباط خوبی برقرار کند.
این بازیگر جوان تئاتر و تلویزیون با اشاره به آخرین فعالیت خود در تلویزیون بیان کرد: آخرین مجموعه تلویزیونی که کار کردم سریال «افسانه هزارپایان» به کارگردانی شهاب عباسی بود که سال ۹۸ پخش و مورد استقبال مردم قرار گرفت. پیشنهادهای سینمایی و فیلم کوتاه نیز در این مدت داشتهام.
عروسک گردان فیلم سینمایی «خاله قورباغه» با اشاره به وضعیت قرمز کرونایی و تاثیر آن بر آثار تصویری عنوان کرد: خوشبختانه بیشتر بازیگران پیشکسوت واکسن کرونا زدند اما هنوز بازیگران ردههای سنی دیگر واکسن نزدند و به نظرم با توجه به شرایط کرونایی باید بازیگران در اولویت واکسیناسیون قرار بگیرند.
بازیگر فیلم سینمایی «گهواره سکوت» د رهمین راستا بیان کرد: گاهی سکانسهایی بازی میکنیم که تعداد زیادی هنرور و بازیگر همزمان باید در کنار هم مقابل دوربیت حاضر شده و بازی کنند و این تعداد را با عوامل پشت صحنه که در نظر بگیرید قطعا تعداد زیادی از افراد بعضا در یک فضای کوچ و بسته مجبور به فعالیت در کنار هم خواند شد. در حال حاضر که در پیک پنجم کرونا و وضعیتی که نیازی به گفتن نیست و همه میدانند هستیم، بازیگران و عوامل پشت صحنه بیشتر از هر قشر دیگری در معرض مبتلا شدن به کرونا هستند و باید برای ادامه روند تصویربرداری پروژهها فکر عاجلی کرد.
برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید
تحریم جشنواره کن ۲۰۲۱ از سوی سینماگران فلسطینی
بازیگران و کارگردان و عوامل فیلم سینمایی «بگذار صبح بیاید/ Let There Be Morning» به کارگردانی ارن کولیرین از حضور در مراسم رونمایی فیلم و در اعتراض به سیاستهای جشنواره کن انصراف دادند.
- عوامل فیلم سینمایی «بگذار صبح بیاید» در اعتراض به سیاستهای نژادپرستانه و جنگطلبانه رژیم صهیونیستی؛ در مراسم رونمایی و فرش قرمز جشنواره کن حضور پیدا نخواهند کرد.
در بیانیه اعتراضی پروژه «بگذار صبح بیاید» که به امضای ۱۲ نفر رسیده آمده است: ما با تناقضات جشنواره کن میانهای نداریم و معتقدیم عملکرد مدیران این رویداد سینمایی تناقضی آشکارا دارد. در جشنواره امسال «بگذار صبح بیاید» به عنوان فیلمی از رژیم صهیونیستی مطرح شده در صورتی که فلسطینیها در تولید فیلم مشارکت داشتهاند و نباید این مهم از طرف مدیران جشنواره نادیده گرفته شود.
- بیشتر بخوانید:
- برای مشاهده آخرین اخبار سینمای هالیوود اینجا کلیک کنید
در فلسطین مردم سالهاست زیر سلطه پاکسازی نژادی و آپارتاید و تهاجم و انفجار بمب زندگی میکنند و باید حق آنها مورد توجه باشد. وقتی فلسطینیها در تولید یک فیلم مشارکت و همکاری کردهاند، چرا باید نتیجه آن در قالب یک پروژه «صهیونیستی» راهی جشنواره کن شود؟
این اعتراض به این دلیل است که کارگردان این فیلم سینمایی کولیرین اصالتی اسرائیلی دارد و در طی این سالها در حمایت از سرزمینهای اشغالی فلسطین و فلسطینیهای فیلم ساخته و در جشنواره کن امسال، «بگذار صبح بیاید» فیلمی از اسرائیل در نظر گرفته شده است که اعتراض کارگردان و عوامل را برانگیخته است.
برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید
با عدم تعطیلی سینماها در وضعیت قرمز آیا امیدی به توقف پروژههای سینمایی وجود دارد؟
روابط عمومی سازمان سینمایی در اطلاعیهای اعلام کرد در شهرهایی که از سوی ستاد ملی کرونا قرمز اعلام میشوند با توجه به ممنوعیت تجمع، تهیه کنندگان پروژههای سینمایی و نمایش خانگی ملزم به توقف فیلمبرداری و رعایت کامل شرایط تولید در وضعیت قرمز کرونایی هستند.
- در شرایطی مه با ورود کشور به پیک پنجم کرونا بیشتر مشاغل به حالت تعطیل و نمیه تعطیل در آمدهاند طبیعتا گروههای فیلمسازی از این قاعده مستثنا نبوده و باید برای جلوگیری از ابتلای عوامل آثار به کرونا کارشان را متوقف کنند. قطعا در شرایط قرمز کرونایی سینما و آثار تصویری بیشتر از هر شغل و قشر دیگری در خطر هستند چراکه در گروههای سینمایی که در کمترین حالت سی الی چهل نفر در پشت و مقابل دوربین هستند و این وضعیت تنها به فضای باز ختم نمیشود بلکه در محیطهای بسته مجبور به ساخت آثار خود هستند خطر ابتلای این گروهها بیشتر از هر شغل دیگری است آن هم در شرایطی که بازیگران مقابل دوربین به اجبار بدون ماسک ظاهر میشوند.
- بیشتر بخوانید:
- برای مشاهده آخرین اخبار از سینمای ایران اینجا کلیک کنید
در پی این خطرات احتمالی و با ورود کشور به پیک پنجم کرونا سازمان سینمایی پیرو اطلاعیه قبلی خود باز هم بر توقف پروژههای سینمایی و نمایش خانگی تاکید و تهیهکنندگان را ملزم به تعطیلی پروژههای خود کرد. در شرایطی که لااقل بخشی از سینماگران به دلیل تعطیلیهای مکرر و اکران نشدن آثارشان متضرر شدند و امکان فعالیتی جز در بخش فیلمسازی ندارند این سوال مهم مطرح میشود که آیا این دستورالعمل اجرایی منصفانه است و از آن مهمتر اینکه آیا این ضرورت به مرحله اجرا در میآید یا مانند سالنهای سینما در وضعیت قرمز گروههای سینمایی نیز به فعالیت خود ادامه میدهند.
برای جواب این پرسش نیازی به حدس و گمان نیست و میتوان در یکسال و نیم گذشته نمونههای بسیاری را مشاهده کرد که با وجود دستورالعملهای اجرایی پروژهها نه تنها تعطیل نشدند که گاها با سرعت بیشتری هم به کار خود ادامه دادند.
برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید
با عدم تعطیلی سینماها در وضعیت قرمز آیا امیدی به توقف پروژههای سینمایی وجود دارد؟
روابط عمومی سازمان سینمایی در اطلاعیهای اعلام کرد در شهرهایی که از سوی ستاد ملی کرونا قرمز اعلام میشوند با توجه به ممنوعیت تجمع، تهیه کنندگان پروژههای سینمایی و نمایش خانگی ملزم به توقف فیلمبرداری و رعایت کامل شرایط تولید در وضعیت قرمز کرونایی هستند.
- در پی تغییر رنگبندی برخی استانها از جمله پایتخت؛ سینماها همچنان در شرایط قرمز کرونایی باز هستند. مرتضی شایسته دبیر و سخنگوی شورای صنفی نمایش خبر از تشکیل جلسه با استاندار تهران و غلامرضا فرجی عضو هیئت مدیره انجمن سینماداران نیز از تصمیمگیری ستاد ملی مبارزه با کرونای هر استان مبنی بر باز یا بسته بودن سینماها خبر داد.
شایسته: جلسه با استاندار تهران امیدوار کننده بود
مرتضی شایسته در گفتوگو با پیرامون جلسه شورای صنفی نمایش با استاندار تهران گفت: روز پنجشنبه ۱۷ تیرماه؛ اعضای شورای صنفی نمایش، دبیر و سخنگوی انجمن سینماداران و رییس کانون پخشکنندگان با انوشیروان محسنی بندپی استاندار تهران جلسهای داشتیم که درباره وضعیت سینماها و سینماداران و رعایت پروتکلهای بهداشتی و امنیت سینماها صحبت شد.
- بیشتر بخوانید:
- برای مشاهده آخرین اخبار از سینمای ایران اینجا کلیک کنید
وی در همین راستا اظهار کرد: استاندار تهران تمامی مباحث مطرح شده در خصوص شرایط سینمادارن، تعطیلیهای مکرر و ضرر و زیانهای ناشی از آن و .. را شنید و قرار بر این شد تا شورای صنفی نمایش در نامهای موارد عنوان شده را مکتوب و ارسال کنند.
شایسته خاطرنشان کرد: روند و نتیجه جلسه دو روز گذشته با استاندار مثبت است و امیدواریم اتفاق خوبی بیفتد. فردا نیز جلسه شورای صنفی نمایش برگزار میشود و در این جلسه راجع به فیلمهای جدیدی که قرار است به اکران اضافه شود صحبت خواهیم کرد.
برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید