صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

راهکار‌هایی ساده اما تاثیرگذار در کاهش مصرف برق

۱۴ تير ۱۴۰۰ - ۱۶:۵۰:۰۱
کد خبر: ۷۳۸۸۳۵
تابستان‌ها همیشه به دلیل افزایش مصرف برق با قطعی برق مواجه هستیم. برخی کار‌ها شاید به ظاهر کوچک باشند، اما رعایت آن‌ها در کاهش مصرف برق تاثیرگذار است.

_ فارس نوشت: هر ساله در ایام تابستان مصرف برق در اقصی نقاط کشور به ویژه شهر‌های گرمتر و جنوبی‌تر بیش از پیش می‌شود به طوریکه قطعی‌های برق برای خیلی از مناطق و شهر‌ها رخ می‌دهد و مردم را نیز دچار مشکلاتی می‌کند. امسال با همراه شدن گرمای تابستان و شیوع خیز پنجم کرونا در کشور می‌بایست نگاه بهتر و کاربردی تری به صرفه جویی در مصرف برق داشته باشیم. به طوریکه در خبر‌ها اعلام شده، میزان مصرف برق در یکی از روز‌ها در کشور ۶۵ هزار مگاوات بوده، اما مجموع نیروگاه‌های کشور بیش از ۵۵ هزار مگاوات نمی‌توانند برق تولید کنند.

اگر نگاهی به محیط کار و زندگی خودمان بیاندازیم متوجه می‌شویم که در این مسیر خیلی می‌توانیم یاری‌گر نیروگاه‌های برق و صرفه جویی در مصرف آن باشیم به طوریکه با تغییر سبک زندگی ما خیلی از مسائل حل خواهد شد و در مصرف انرژی صرفه جویی زیادی می‌شود شاید الان عده‌ای باشند که با موضع گیری بگویند همین قطعی‌های برق برایمان کافی است و دیگری نیازی به صرفه جویی نیست! درحالیکه این تفکر اشتباه است و با یک تغییرات کوچک در سبک زندگی می‌توانیم در این مسیر کمک کننده به همه شهروندانمان باشیم.

در این گزارش تلاش داریم برخی از راه کار‌های ساده، اما کاربردی مصرف برق خانوار‌ها را به خانواده‌ها آموزش دهیم:

۱-هرگز نشه فراموش لامپ اضافی خاموش

این شعار «هرگز نشه فراموش لامپ اضافی خاموش» را همه هم نسل‌های ما یادشان می‌آید که بابابرقی با یک تبلیغ ساده تلویزیونی چه چیز‌هایی را به ما یاد داد و در وجودمان نهادینه کرد شاید تا همین الان هم اگر به افرادی این را بگوییم اعتراض کنند که مگر می‌شود با مصرف چند لامپ صرفه جویی کرد؟ پاسخ واقعا بله است چرا که به تصاعد اگر هر خانواده‌ای تا شباهنگام لامپی در خانه روشن نکند و شب‌ها نیز تمام لامپ‌های غیرلازم مثل اتاق‌های مختلف یا حمام وسرویس بهداشتی را روشن نگه ندارد، به صرفه جویی در مصرف انرژی کمک بزرگی کرده است. پس یادمان باشد شعار هرگز نشه فراموش را به نسل‌های جدید نیز آموزش دهیم.

در ساعات روز نیز که در منزل یا محل کار امکان استفاده از نور طبیعی را دارید بهتر است پرده‌ها را کنار بکشید و از نور طبیعی استفاده کنید کمااینکه خیلی‌ها عادت دارند در روز نیز از برق استفاده می‌کنند و عادت غلطی است. بهتر است شب هنگام همه اعضای خانواده در یک اتاق جمع شوند تا لامپ کمتری مصرف شود حتی برای رمانتیک‌تر و زیباتر کردن فضای منزل می‌توانید گاهی از شمع هم برای روشنایی استفاده کنید.

در اداره‌ها و سازمان‌ها هم کارکنان می‌توانند در اتاق‌هایی که رفت و آمد ندارند یا کم رفت و آمد می‌کنند، لامپ‌ها را خاموش کنند یا از فن کولر‌ها کمتر استفاده کنند و در زمان خروج از محل کار کولر‌های خنک کننده را خاموش کنند. بهتر است میز‌های کار را در موقعیت‌هایی قرار دهید که کنار پنجره باشند تا از نور طبیعی بهره بهتری ببرید یا از پرده‌های نازک استفاده کنید تا نور بهتر به داخل اتاق بتابد.

حتی خود استفاده از لامپ‌ها هم صرفه اقتصادی باید برای مردم داشته باشد چرا که قدیم لامپ‌های معمولی مورد استفاده قرار می‌گرفت، اما الان لامپ‌های کم مصرف خیلی در صرف انرژی برق و همینطور مصرف برق خانوار‌ها کمک کننده است پس برای تهیه لامپ‌ها نیز می‌توانید از لامپ‌های کم مصرف مختلف با میزان برق متفاوت استفاده کنید؛ بنابراین لامپ‌های رشته‌ای را با لامپ‌های فلورسنت (CFL) یا لامپ‌های LED که هم نور بیشتری دارند و هم انرژی کمتری مصرف می‌کنند، تعویض کنید. لامپ‌های فلورسنت (CFL) اولین جایگزین لامپ‌های رشته‌ای بودند. لامپ‌های فلورسنت فشرده جیوه کمتری دارند، بنابراین بهتر می‌سوزند و نور بیشتری دارند. لامپ‌های LED در مقایسه با لامپ‌های فلورسنت، جدیدتر و البته کمی گران‌تر هستند، اما حاوی جیوه نیستند و عمر بالاتری دارند.

۲-لوازم برقی اضافه را خاموش کنید

شاید خیلی‌ها ندانند همین شارژ‌هایی که به برق هست، دستگاه قهوه ساز یا چایی ساز و همینطور مایکروویو و دیگر لوازم برقی مثل لپ‌تاپ و رایانه، تلویزیزن و دیگر سیستم صوتی در منزل تا وقتی که از آن‌ها استفاده هم نمی‌کنید، اما دو شاخه آن‌ها به برق است، برق مصرف می‌کند پس بهتر است که این لوازم را با دو شاخه جدا کنید و در زمان استفاده دو شاخه آن‌ها را به برق بزنید.

برای تهیه لوازم برقی جدید در خانه هم بهتر است به میزان مصرف انرژی آن وسیله توجه کنید که پرمصرف نباشد. برای استفاده از ماشین ظرفشویی بهتر است در ساعات غیر پیک مصرف برق و با حداکثر ظرفیت ماشین با زمان کمتر به شست و شوی ظرف‌ها بپردازید.

توجه به این جزئیات کوچک آنقدر اهمیت دارد تا اینکه بگوییم برای باز کردن درب یخچال بهتر است تصمیم بگیرید چه چیز‌هایی لازم دارید تا از زمان زیادی باز بودن درب یخچال و صرف انرژی زیاد خودداری کنید.


۳-در استفاده از لوازم برقی دقت بیشتری کنید

غیر از ایام تابستان شاید ما مصرف زیادی از لوازم برقی منزلمان داشته باشید، اما این مصرف در تابستان مثل ماشین لباس شویی چند برابر می‌شود چرا که به دلیل گرما لباس‌ها را مدام شست و شو می‌کنیم بهتر است گاهی این لباس‌ها را به جای استفاده از ماشین با صرف وقت و میزان آب اندکی با دست شست و شو کنیم و در آفتاب قرار دهیم حتی برای صرف زمان کمتر استفاده از ماشین لباسشویی می‌توانید از خشک کن ماشین استفاده نکنید به جای آن لباس‌ها را در معرض هوای آزاد قرار دهید تا خشک شوند.

 

برای استفاده از کولر‌ها در منزل بهتر است زمان‌هایی که احساس می‌کنید هوای منزل‌تان مطبوع‌تر است و گرمای کمتری دارد، از کولر استفاده نکنید و ساعاتی را برای استراحت و مصرف برق کمتر اختصاص دهید. همچنین لوازم برقی پرمصرف را در ساعات اولیه کم مصرف برق مورد استفاده قرار دهید.

گاه دیده می‌شود که کولر‌ها در منزل روشن هستند، اما سرمای خوبی تولید نمی‌کنند برخی مواقع علت این امر عایق نبودن روی کولر است که بهتر است در یک فرصت مناسب کولر خود را چک کنید و از عایق بودن آن مطمئن شوید تا سرمای به بیرون درز نکند؛ بنابراین به این طور منازل که به خوبی عایق کاری نشده و در سرما و گرما انرژی منزل یا محل‌های کار هدر می‌رود، خانه‌های کاغذی گفته می‌شود بهتر است همین امسال تصمیم بگیرید با خانه کاغذی خداحافظی کنید و درب و پنجره‌ها را درز گیری کرده و از صرف انرژی هدررفته جلوگیری کنید.


۴-از آب گرم متعادل استفاده کنید

در ایام گرما و تابستان که شما نیاز دارید هر روز یا یک روز در میان دوش بگیرید بهتر است زمان حمام کردن‌تان را کم کنید و به جای استفاده از آب خیلی گرم از آب ولرم برای خنک شدن و حمام کردن استفاده کنید تا انرژی کمتری صرف شود. همچنین نیازی نیست که کتری یا سماور مدام روشن باشد بهتر است در مواقع لازم و استفاده روشن کنید؛ و در نهایت با رعایت این تمهیدات ساده، اما کاربردی می‌توانید تابستان را با قطعی‌های کمتر برق و مشکلات انرژی سپری کنید. والدین در خانه‌ها برای فرهنگ سازی مصرف بهینه برق و آب خیلی می‌توانند به فرزندانشان گره گشا و کارساز باشند، مثل اینکه با کم کردن برق‌های منزل، استراحت گاه به گاه فن کولر‌ها یا اسپلیت‌ها و همینطور لوازم برقی خانه این فرهنگ را به فرزندانشان نیز آموزش می‌دهند.


: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *