صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

اقدام به مدیریت بهینه منابع آبی نسبت به تامین آب مورد نیاز کشت چغندرقند

۱۳ تير ۱۴۰۰ - ۱۶:۱۵:۰۱
کد خبر: ۷۳۸۵۶۱
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
مجری طرح چغندرقند وزارت جهاد کشاورزی بر ضرورت حمایت‌های فنی، اعتباری، تسهیلاتی و تامین حداقلی آب مورد نیاز زراعت چغندرقند و نیشکر برای جلوگیری از خسارت‌های خشکسالی تاکید کرد.
- بنا به اعلام پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، پیمان حصادی گفت: برای جلوگیری از خسارت ناشی از خشکسالی و تنش‌های محیطی در حوزه تولید چغندرقند بهاره و نیشکر، جلوگیری از واردات شکر، خروج ارز از کشور و کاهش درآمد کشاورزان ضروری است ضمن پشتیبانی‌های فنی و اعتباری از این بخش، مسولان و دستگاه‌های مرتبط با کشاورزی به ویژه وزارت نیرو وارد عمل شوند و با مدیریت بهینه منابع آبی نسبت به تامین آب مورد نیاز کشت چغندرقند بهاره و نیشکر اقدام کنند.

حصادی اظهار داشت: در سال جاری به دلیل خشکسالی، کمبود منابع آبی و افزایش هزینه‌های تولید بخشی از قرارداد‌های کشت چغندر بهاره فسخ شده است.

وی در توضیحی بیشتر اعلام کرد: به رغم افزایش ۱۰۰ درصدی قیمت تضمینی چغندرقند در سال گذشته و استقبال خوب کشاورزان در ابتدای امسال از کشت این محصول، اما بنا به دلایلی همچون افزایش بی سابقه گرما، افزایش قیمت نهاده‌ها و خدمات و تنش‌های آبی، چغندرکاران به ناجار بخشی از قرارداد‌های کشت خود را با کارخانه‌های قند فسخ کردند و در نتیجه سطح کشت بهاره این محصول کاهش یافته است.

حصادی در همین حال عدم اجرای الگوی کشت و تغییر نظام زراعی به دلیل خشکسالی‌های گسترده، نوسانات نرخ ارز و تغییر نرخ تورم را از دیگر عوامل موثر در کاهش اثر مثبت و انگیزشی افزایش قیمت تضمینی چغندرقند در سال جاری دانست.

وی ادامه داد: در حال حاضر قیمت تمام شده هر کیلوگرم چغندرقند به طور تقریبی ۴۰ درصد بیشتر از قیمت تمام شده آن در مدت مشابه سال قبل برآورد شده است.

حصادی اظهار داشت: کاهش معنادار بارندگی با پراکنش نامناسب و افزایش دما در استان‌های کشور موجب شده به رغم سطح سبز مناسب و تراکم بوته در مزارع چغندرقند بهاره، به دلیل کمبود آب و افزایش اجباری دوره آبیاری، شاهد تنش خشکی باشیم به طوری که پیش بینی می‌شود عملکرد تولید در واحد سطح در اکثر مزارع کمتر از حد انتظار باشد و درآمد چغندرکاران کاهش یابد.

وی اضافه کرد: علاوه بر مزارع چغندر، وضعیت مزارع نیشکر به دلیل سهمیه بندی آب در خوزستان و کاهش ۵۰ درصدی سهم آب کشت و صنعت‌های نیشکری مطلوب نیست.

مجری طرح چغندرقند وزارت جهاد کشاورزی هشدار داد: در صورت عدم تامین آب و افزایش سهمیه تخصیص آب به کشت و صنعت‌های نیشکری، سطوح کشت‌های جدید نیشکر به شدت کاهش خواهد یافت که در نهایت منجر به کاهش تولید محصول و همچنین کاهش فعالیت‌های صنایع جانبی نیشکری و تولید فرآورده‌های جانبی آن مانند تولید کاغذ، ورق MDF و الکل می‌شود.

حصادی گفت: در سال زراعی جاری و در شرایط بدون تنش خشکسالی انتظار می‌رفت نزدیک به ۷ میلیون تن چغندر بهاره و پاییزه، ۷.۸ میلیون تن نیشکر، بیش از ۱.۷ میلیون تن شکر چغندری و نیشکری، بیش از ۵۴۰ هزار تن ملاس چغندری و نیشکری، بیش از ۳۸۵ هزار تن تفاله چغندر قند، نزدیک به ۲.۶ میلیون تن باگاس و بیش از ۳۸ میلیون لیتر الکل استحصال، فرآوری و تولید شود.

وی افزود: ارزش افزوده ایجاد شده در حوزه چغندرقند و نیشکر می‌توانست نزدیک به ۳۹۰۲۸۷ هزار میلیارد ریال درآمد ناخالص ایجاد کند.

حصادی پیش بینی کرد به دلیل خشکسالی و کاهش سطح تولید و عملکرد چغندرقند و نیسکر، نزدیک به ۶۰ درصد از درآمد ناخالص برآورد شده محقق شود.
 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *