صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

مجموعه‌های فرهنگی یک سرمایه و فرصت برای شهر تهران

۱۳ تير ۱۴۰۰ - ۰۳:۲۷:۰۱
کد خبر: ۷۳۸۰۰۱
یکی از مسائل مهم در شهر تهران رسیدگی به مساول فرهنگی است، مجموعه‌های فرهنگی زیادی در شهر فعالیت دارند و هزینه‌های زیادی برای انجام فعالیت‌های آن‌ها صرف می‌شود.

-یکی از مسائل مهم در شهر تهران رسیدگی به مسائل فرهنگی است، مجموعه‌های فرهنگی زیادی در شهر فعالیت دارند و هزینه‌های زیادی برای انجام فعالیت‌های آن‌ها صرف می‌شود؛ در صورتی که اگر این پازل‌ها به یکدیگر متصل می‌شدند و در مجموعه بزرگتری هدف‌گذاری و ریل‌گذاری می‌شد، هزینه‌ها کاهش و بازخورد افزایش می‌یافت. به‌همین دلیل نیازمند مدیریت یکپارچه شهری هستیم، مسئولان مدیریت شهری، باید برای مجموعه‌های فرهنگی هدف، قوانین و شرح وظایف مشخص تعریف کنند تا سلیقه‌ای عمل نشود؛ چراکه در وضعیت حاضر بودجه به‌طور سلیقه‌ای هزینه می‌شود.

وجود مجموعه های فرهنگی در شهر

در حال حاضر شاهدیم که در بخش‌های مختلف فرهنگی شهرداری تهران و حتی برخی از مساجدی که زیر مجموعه شهرداری هستند، برنامه‌ریزی‌ها و اقدامات فرهنگی متفاوتی انجام می‌شود. اگر برنامه‌ها با هدف‌گذاری و یکپارچه انجام شود، به‌خوبی فرهنگ‌سازی انجام می‌شود، در صورتی که در حال حاضر چنین اتفاقی نمی‌افتد.

فرهنگسازی و امید در شهر

یکی از اقداماتی که این روزها لازمه‌ی جامعه است برگذاری برنامه‌هایی با محوریت امید به زندگی و شادی در لوای ایرانی اسلامی ست. چندین سال است که مقام معظم رهبری، بحث تهاجم فرهنگی را مطرح می‌کنند و با اینکه بزرگان فرهنگی کشور برای مقابله با این تهاجم، راهکاری‌هایی را هم پیشنهاد داده‌اند، ولی اتفاق خاصی در این خصوص رخ نداده است.متاسفانه جای خالی برنامه‌ریزی مشخص در مدیریت فرهنگی شهرداری، باعث شده است با تغییر مدیران برنامه‌ها، اهداف و حتی زیر ساخت‌های آماده شده، نادیده گرفته شود. روزی مدیران ملاحظات خاصی را در مورد فرهنگسراها و سراهای محلات دارند و وقتی مدیریت شهری تغییر می‌کنند، این اهداف و عملکرد که اتفاقا بلند مدت هم هستند، به‌کلی به‌طور سلیقه‌ای تغییر می‌کند.

 هدف گذاری در فرهنگسازی

اگر برای مسائل فرهنگی، هدف‌گذاری مشخصی صورت گیرد و در ادامه تمامی مدیران شهری طبق این هدف‌گذاری برنامه‌ریزی.های جدید را انجام دهند، به‌طور قطع مشکلات بسیار کمتری در راستای فرهنگسازی خواهیم داشت. البته که در این موضوع صرفا شهرداری تهران مسئول نیست؛ بلکه کل مجموعه‌های فرهنگی از سازمان تبلیغات اسلامی‌ گرفته تا معاونت‌های فرهنگی ادارات و وزارتخانه‌ها، باید در یک ریل‌گذاری حرکت کنند تا به آرمان‌های تعیین شده دست پیدا کنیم.

لزوم ورود مدیریت شهری به بحث فرهنگسازی

به نظر می رسد، دغدغه اصلی مدیریت شهری آینده نیز بحث فرهنگسازی است، مهدی چمران در گفت‌وگو با میزان در مورد توجه مدیریت شهری به فرهنگسازی در میان شهروندان اظهار کرد: موضوع فرهنگی و توجه به مبانی فرهنگ باید در مدیریت شهری مورد توجه قرار بگیرد، البته قوانین مدیریت شهری را در زمینه بحث ترویح فرهنگ و یا فرهنگ سازی مکلف نکرده است اما بهتر است مدیران شهری در زمینه فرهنگسازی ورود کنند.

وی افزود: فرهنگ شهر یکی از موضوعاتی است که باید مورد توجه قرار بگیرد و مدیریت شهری باید با وزارت ارشاد و دیگر دستگاه‌ها همکاری داشته باشند.

بیشتر بخوانید:آخرین اخبار شهری را اینجا بخوانید

رییس سابق شورای شهر تهران بیان کرد: باید به این موضوع توجه داشته باشیم که شهری که فرهنگ نداشته باشد مدیریت شهری هرچقدر هم در زمینه اصلاح فیزیکی ورود کند شهر درستی نیست و باید فرهنگسازی صورت پذیرد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *