صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

پیامد‌های سنگین نقض هولناک حقوق بومیان برای دولت کانادا

۰۸ تير ۱۴۰۰ - ۱۲:۲۵:۵۹
کد خبر: ۷۳۷۱۱۹
کانادا در پی کشف گور‌های دسته جمعی کودکان بومی با هزینه‌های جبران ناپذیری مواجه شده است.
موضوع گور‌های دسته جمعی در محوطه مدارس شبانه روزی کودکان بومی در کانادا، رفته رفته ابعاد گسترده‌تر و هولناک تری می‌یابد.
 
به گزارش «گاردین، گلوبال میل و ناین نیوز»، کشف دومین گور دسته جمعی در محوطه مدارس شبانه روزی کودکان بومی در کانادا که مرگ پر ابهام هزار کودک بومی را آشکار کرد، نگرانی از افشای شمار عجیب همه قربانیان بومی در ۱۵۰ مدرسه دیگر از این دست را برای دولت کانادا افزایش داده است.
 
دولت کانادا که اکنون با فشار‌های داخلی و بین المللی به دلیل رقم خوردن چنین جنایت فجیعی مواجه است، باید بیش از یک میلیارد دلار برای شناسایی بقایای اجساد در سایر مدارس هزینه کند.
 
البته عواقب و پیامد‌های این ماجرا محدود به کانادا نمانده و کشور‌ها و نهاد‌های مختلفی را زیر سوال برده است.
 
کلیسای کاتولیک به عنوان سازمان کنترل کننده این مدارس اکنون با فشار زیادی برای عذرخواهی از بومیان کانادایی مواجه است اما «پاپ فرانسیس»، تاکنون از عذرخواهی رسمی در این باره خودداری کرده است.
 
البته کشور‌های دیگر دارای جمعیت بومی نیز اکنون با بروز موج‌هایی در اعتراض به روند استعمار و استثمار بومیان مواجه شده اند. از جمله این کشورها، آمریکا و استرالیا هستند.
 
بومیان استرالیایی نیز در پی افشای جنایت گذشته بر بومیان کانادا، زمزمه رسیدگی در مورد قتل عام بومیان، نابودی کودکان بومی و قساوت‌های رفته بر مردم بومی این کشور را آغاز کرده‎اند.
۱۵۰ مدرسه شبانه روزی کودکان بومی در کانادا از قرن نوزدهم تا دهه ۱۹۷۰، محل آموزش ۱۵۰ هزار کودک بومی بودند که به اجبار از خانواده هایشان جدا شده بودند تا به اصطلاح جذب جامعه سفیدپوست کانادایی شوند.
 
هزاران کودک بومی در این مدارس به دلایل مختلف جان خود را از دست داده و برای کاهش هزینه‌ها در گور‌های دسته جمعی دفن شدند.
 
تخمین‌ها از افزایش شمار قربانیان این مدارس تا رقم ۱۰ هزار نفر حکایت دارند.
 
بازماندگان این مدارس نیز از نرخ بالای انزوا، اعتباد به الکل و مواد مخدر به دلیل سوءاستفاده‌های مدارس مذکور، رنج می‌برند.
 
تقریبا سه چهارم این مدارس توسط کلیسای کاتولیک و بقیه توسط کلیسای پروتستان، آنگلیکان و کلیسای متحد کانادا اداره می‌شدند.
 
تاکنون «استیون هارپر»، نخست وزیر پیشین کانادا در سال ۲۰۰۸ و «جاستین ترودو»، نخست وزیر فعلی کانادا از جامعه بومیان این کشور به دلیل جنایت مذکور عذرخواهی کرده‎اند؛ درخواست «ترودو» از پاپ برای عذرخواهی همچنان بی جواب مانده است.
 
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *