صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

غریب‌آبادی: مبارزه با مواد مخدر یک مسئولیت مشترک است

۰۶ تير ۱۴۰۰ - ۱۶:۳۴:۵۴
کد خبر: ۷۳۶۶۴۸
دسته بندی‌: سیاست
سفیر و نماینده دائم کشورمان نزد سازمان‌های بین‌المللی در وین گفت: مبارزه با موادمخدر باید در یک چارچوب همکاری بین‌المللی صورت بگیرد، اما متاسفانه بار اصلی این مبارزه بر روی دوش کشور‌هایی مانند ایران است و کشور‌های مقصد، نظیر کشور‌های غربی، اهتمام لازم را در این خصوص ندارند.

کاظم غریب‌آبادی در سخنرانی در مراسم روز جهانی مبارزه با مواد مخدر که از سوی ستاد مبارزه با مواد مخدر برگزار گردید، گفت: علی‌رغم اقدامات جامعه بین‌المللی متاسفانه کشت غیرقانونی، تولید، قاچاق مواد مخدر و مصرف آن به طور فزاینده‌ای افزایش یافته است.

وی افزود: یکی از مشکلات در منطقه ما، وضعیت کشت و تولید مواد مخدر در کشور همسایه ما به عنوان بزرگترین تولید کننده مواد مخدر است. گزارش اخیر دفتر مقابله با جرم و مواد مخدر سازمان ملل نیز به این موضوع اشاره کرده و می‌گوید پیشرفتی در این کشور همسایه برای کنترل کشت و تولید مواد مخدر حاصل نشده است.

غریب‌آبادی افزود: تداوم کشت و تولید مواد مخدر به این معناست که قاچاقچیان مواد مخدر فعال‌تر شده و این، عواقب خطرناکی را برای منطقه و جهان، به ویژه کشور‌های در حال توسعه و برنامه‌های توسعه‌ای آنها، خواهد داشت.

نماینده دائم کشورمان با اشاره به افزایش چهل و یک درصدی کشف و ضبط انواع مواد مخدر در ایران در سال ۲۰۲۰ در مقایسه با سال قبل از آن، اظهار داشت: این موضوع از یک سو نشان دهنده موثر بودن فعالیت‌های مقابله ایران بوده و از سوی دیگر، علامت‌های هشدار دهنده در مورد افزایش بی سابقه موادمخدر در منطقه است.

غریب‌آبادی با اشاره به اذعان گزارش ۲۰۲۰ دفتر مقابله با جرم و مواد مخدر سازمان ملل به نقش و سهم ایران در مبارزه با موادمخدر، گفت: در این گزارش تصریح شده است که در اثر فعالیت‌های ایران، تامین مشتقات تریاک در مسیر بالکان و کشور‌های مختلف کاهش یافته است.

وی سپس تاکید کرد: مبارزه با موادمخدر باید در یک چارچوب همکاری بین‌المللی صورت بگیرد، اما متاسفانه بار اصلی این مبارزه بر روی دوش کشور‌هایی مانند ایران است و کشور‌های مقصد، نظیر کشور‌های غربی، اهتمام لازم را در این خصوص ندارند.

سفیر کشورمان تبادل اطلاعات، حمایت‌های مالی، عدم تضعیف فعالیت‌های مقابله‌ای، عدم تضعیف کنوانسیون‌های بین‌المللی مواد مخدر با قانونی کردن برخی انواع مواد مخدر، و همکاری در تامین تجهیزات مقابله‌ای و کنترل مرز‌ها را از جمله محور‌های مهم همکاری‌های بین‌المللی دانست که باید بیشتر به آن‌ها اهتمام شود.

غریب‌آبادی در همین راستا، از تحریم‌های یکجانبه و غیرقانونی و تاثیر آن‌ها بر ظرفیت کشور‌ها در مقابله با مواد مخدر انتقاد کرد و خواهان رفع این قبیل تحریم‌ها شد.

 

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *