صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بهترین اقدامات در پساتحریم چیست؟

۱۴ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۵:۵۴:۳۹
کد خبر: ۷۳۶۵۴
دسته بندی‌: اقتصاد ، عمومی
خبرگزاری میزان – رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی با ذکر این پرسش که بعد از رفع تحریم ها چه اقدامات باید انجام داد، گفت: به طور طبیعی رفع تحریم ها فرصت و ظرفیت های بسیار زیادی در بخش های مختلف به دنبال دارد که با برنامه ریزی صحیح درصدد استفاده از این فرصت ها به نحو احسن هستیم.
به گزارش خبرنگار اقتصادی میزان، محمدباقر نوبخت در جلسه هم اندیشی با اصحاب رسانه در مورد پساتحریم، اظهار کرد: دولت برای تمام احتمالات پساتحریم برنامه ریزی و طرح دارد که در این زمینه از کارشناسان و متخصصان اقتصادی نیز کمک گرفته شده است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی گفت: به طور طبیعی رفع تحریم ها آثار و نتایجی و همچنین انتظاراتی به دنبال دارد که نمونه آن رفع محدودیت در فروش نفت و مبادلات است.

وی ادامه داد: آزاد شدن بخشی از منابع ارزی از دیگر تاثیرات رفع تحریم هاست که البته کاهش شدید ارز و هیجانات آن تا حدودی تخلیه شده است.

پول های بلوکه شده چقدر است؟
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی تصریح کرد: پیش بینی ما بر اساس آمار بانک مرکزی این است که منابع بانک مرکزی 23 میلیارد دلار، منابع دولت حاصل از فروش نفت 6 میلیارد دلار، سپرده های خارجی در نزد بانک های ایرانی 10 میلیارد دلار و وثیقه ایران در چین برای تامین پروژه ها نیز 2.4 میلیارد دلار است.

نوبخت تصریح کرد: پیش بینی ما برای صادرات نفت در سال جاری به طور متوسط 2 میلیون و 944 هزار بشکه و برای سال 95 حدود 3 میلیون و 694 هزار بشکه است.

وی با بیان اینکه دیگر موضوعی که بعد از تحریم ها باید به آن توجه ویژه داشت سرمایه گذاری مستقیم خارجی است، اضافه کرد: سرمایه های خارجی در میان موضوعاتی مانند افزایش صادرات نفت و همچنین سرمایه گذاری بر روی منابع آزاد شده از اهمیت بیشتری برخوردار است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی تصریح کرد: درآمد ارزی حاصل از فروش نفت در سال 90 حدود 120 میلیارد دلار بوده است یا حجم نقدینگی بخش خصوصی حدود 800 هزار میلیارد تومان است که به سمت تولید نمی آید در صورتی که از این درآمد و حجم نقدینگی باید برای تندتر کردن حرکت چرخ صنعت و تولید استفاده کنیم.

نوبخت گفت: این حجم از نقدینگی یک تقاضای بالقوه است و باید به سمت تولید و صنعت سوق پیدا کند که تبعات و پیامدهای مثبتی از جمله کاهش تورم به دنبال دارد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر به دنبال سرمایه گذاری گذاری مستقیم خارجی هستیم، اضافه کرد: باید بستر و زیرساخت های لازم و به روز کردن تجهیزات و فناوری در دستور کار باشد.

وی تصریح کرد: راهبردهای بسیار زیادی برای پساتحریم در بخش های مختلف از جمله بودجه، تجارت، وزارت اقتصاد و بانک مرکزی وجود دارد که به عنوان مثال بانک مرکزی باید به دنبال تک نرخی کردن ارز یا در میان مدت به دنبال کنترل پایه پولی باشد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی ادامه داد: در بخش بودجه باید انضباط مالی، در بخش تجارت تقویت تجارت خارجی مدنظر یاشد و از سوی دیگر وزارت اقتصاد نیز به دنبال فراهم کردن زیرساخت به منظور تسهیل حضور سرمایه گذاران خارجی باشد.

وی با اشاره به اینکه 2 هزار و 900 طرح ناتمام در کشور وجود داشت که سال گذشته 248 طرح به اتمام رسید و 240 طرح دیگر نیز در سال جاری به اتمام می رسد، افزود: برای تکمیل 2 هزار طرح حدود 400 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

سخنگوی دولت گفت: سازمان مدیریت و برنامه ریزی برای پساتحریم برنامه دارد و تمام احتمالات سنجیده شده است که آغاز برنامه ششم با آثار رفع تحریم ها همزمان شده است و در برنامه ششم رشد اقتصادی 8 درصد و ضریب جینی 0.34 درصد در نظر گرفته است.

وی تصریح کرد: تلاش ما این است که رشد اقتصادی همراه با بهبود وضعیت معیشی مردم، توزیع عادلانه درآمد و کاهش فاصله طبقاتی باشد.

منابع رشد اقتصادی 8 درصد چگونه باید تامین شود؟
نوبخت با ذکر این پرسش که منابع رشد اقتصادی 8 درصد چگونه باید تامین شود، اضافه کرد: 1063 هزار میلیارد تومان برای رشد اقتصادی 8 درصد سرمایه و اعتبار نیاز است که برنامه ریزی شده 60 درصد آن یعنی 638 هزار میلیارد تومان از منابع داخلی و 40 درصد(425 هزار میلیارد تومان) از منابع خارجی تامین شود.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی گفت: ورود تکنولوژی و سرمایه های خارجی و همچنین گشایش بازارهای خارجی برای کالاهای ایرانی از جمله اهدافی است که در سفر هیات های تجاری خارجی به ایران دنبال می شود.

وی با اشاره به سه موضوع بسیار مهم آب، محیط زیست و صندوق های بازنشستگی، افزود: دولت به این سه موضوع توجه ویژه ای دارد و در صدد رفع مشکلات و معضلات این سه حوزه است.

نوبخت گفت: فناوری اطلاعات و ارتباطات، گردشگری، ترانزیت، معدن و صنایع و میادین مشترک نفت و گاز نیز از دیگر موضوعات اولویت دار دولت است.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *