خیز کرونای «دلتا» و «دلتا پلاس» در جهان
سازمان جهانی بهداشت درباره شیوع نوع جهش یافته «دلتا پلاس» کرونا در جهان هشدار داده و از کشورها خواسته تا در این زمینه تدابیر لازم را اتخاذ کنند.
نماینده سازمان جهانی بهداشت در روسیه میگوید که گونه «دلتا پلاس» کرونا که به مراتب دارای قدرت انتقال سریع تری نسبت به انواع دیگر کرونا دارد، باید با اقداماتی مانند واکسیناسیون و استفاده از ماسک، متوقف شود.
به گفته وی، «واکسیناسیون تنها در برابر گونه دلتا کافی نیست و برای مهار این نوع کرونا باید واکسیناسیون و استفاده از ماسک به همراه یکدیگر استفاده شوند.»
نماینده سازمان جهانی بهداشت، افزود «واکسیناسیون ضروری است چرا که احتمال شیوع این گونه ویروس را کاهش میدهد و از خطرات بیماری شدید نیز میکاهد، اما همزمان اقدامات اضافی احتمالی نیز لازم است.»
«دلتا پلاس»، به مراتب دارای قدرت انتقال سریع تری بوده و به راحتی گسترش مییابد و در برابر آنتی بادیها نیز مقاومتر است.
اوایل ماه ژوئن سازمان جهانی بهداشت گونه هندی ویروس کرونا را در فهرست موارد نگران کننده خود قرار داده و هشدار داد که این گونه میتواند به نوع غالب کرونا در جهان تبدیل شود و کشورهای زیادی را درگیر کند.
شیوع «دلتا پلاس»، برای نخستین بار در یک بولتن بهداشت عمومی در انگلیس گزارش شد و زیر شاخهای از نوع دلتاست که برای نخستین بار در هند شناسایی شد.
این گونه کرونا پروتئین سنبله «کی ۴۱۷ اِن» را به دست آورده که در گونه آفریقای جنوبی نیز مشاهده شده است.
دانشمندان ابراز نگرانی کردهاند که جهش به همراه داشتن ویژگیهای موجود نوع دلتا، موجب انتقال بسیار سریعتر «دلتا پلاس» شده است.
تا اواسط ماه ژوئن، ۱۹۷ مورد از ابتلا به نوع «دلتا پلاس» کرونا در ۱۱ کشور جهان شناسایی شده است.
در حال حاضر هشدارهایی درباره شیوع گونه دلتا در آمریکا و اروپا صادر شده و گفته میشود که کرونای هندی در حال تبدیل شده به گونه غالب در این کشورهاست.
به گزارش «ایندین اکسپرس»، مقامهای بهداشتی هشدار دادهاند که گونه دلتا احتمالا تهدیدی برای اروپا به شمار میرود و میتواند تابستان کرونایی دیگری را در این کشورها رقم بزند.