صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تحقق عدالت آموزشی با تغییر زیر ساخت ها اتفاق می افتد

۰۶ تير ۱۴۰۰ - ۱۰:۵۳:۰۰
کد خبر: ۷۳۶۴۱۳
سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس گفت: امیدواریم با مصوبه اخیر شورای عالی انقلاب فرهنگی به عدالت آموزشی نزدیک شویم.
احمدحسین فلاحی سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس در گفت‌وگو با میزان در مورد مصوبه اخیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و تصمیمات جدید درباره کنکور، گفت: امیدواریم در این مصوبه به عدالت آموزشی نزدیک شویم.

فلاحی افزود: در آزمون سراسری سهم آموزش و پرورش به لحاظ سابقه تحصیلی ۶۰ درصد و سهم کنکور سراسری ۴۰ درصد خواهد بود، تا پیش از این سوابق تحصیلی در حدود ۲۰ درصد لحاظ می‌شد. کسانی که از حذف کنکور صحبت می‌کنند جایگزین آن را معدل دانش آموزان و رفتن به سوی شرط معدل می‌دانند، اگرچه که شرط معدل نیز زیر ساختی دارد که اول باید فراهم شود از این رو باید برخی زیر ساخت ها تغییر کند تا به عدالت آموزشی نزدیک شویم و برای حذف کنکور آرام آرام گام برداریم.

وی در مورد بند دیگری از این مصوبه که در آن به برگزاری کنکور دو بار در سال می‌پردازد گفت: برگزاری کنکور دوبار در سال هم موجب برطرف شدن برخی معضلات و نگرانی‌های دانش آموزانی می‌شود که نتوانسته اند خود را تا آن تاریخ آماده کنند هم برخی مشکلات همچون سربازی آقایان با این مصوبه تسهیل می‌شود.

سخنگوی کمیسیون آموزش گفت:به طور کلی شورای عالی انقلاب فرهنگی شان سیاستگذاری دارد نه قانون گذاری، هرچند وارد قانون گذاری شده است چرا که این امتیازات را دارد بدین واسطه توانسته قدم موثری را هم برای کاهش دغدغه‌های دانش آموزان بردارد.

وی در مورد عادلانه بودن نظام آموزشی کشور گفت: اگر بخواهیم عدالت را به معنی واقعی کلمه به کار ببریم، نظام آموزشی ما ناعادلانه هست چرا که نظارت بر تمامی موسسات غیر انتفاعی و آموزشگاه‌ها به طور کافی و کامل اتفاق نیفتاده است.

وی در پایان در پاسخ به این سوال که با وجود این مصوبه به چه میزان عدالت آموزشی محقق خواهد شد، گفت: اگر ساختارنظام آموزشی ما عادلانه باشد شرط معدل و افزایش سهم سوابق تحصیلی هم موضوع عادلانه‌ای است.

لازم به ذکر است که طرح جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی برای کنکور شامل ۵ بند است که به اختصار شامل افزایش سهم سوابق تحصیلی به ۶۰ درصد، اختصاص کنکور به دروس تخصصی و لحاظ کردن دروس عمومی در سوابق تحصیلی، برگزار کردن کنکور دوبار درسال، اعتبار نتایج کنکور تا دوسال و در نهایت قرار دادن حدنصاب برای معدل از سوی دانشگاه‌های محل پذیرش دانش آموزان می‌باشد. گفتنی است مصوبات کنکوری شورای عالی انقلاب فرهنگی از سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ آغاز می‌شود و مشمول کنکور ۱۴۰۰ نیست.
 
بیشتر بخوانید:
 
انتهای پیام /


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *