صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

مرور ایران- آلمان بعد از ۲۳ سال؛ حساس‌ترین دیدار تاریخ فوتبال ایران به روایت تصویر

۰۴ تير ۱۴۰۰ - ۱۰:۴۲:۴۸
کد خبر: ۷۳۵۸۶۶
۲۳ سال پیش در چنین روزی، تیم ملی ایران شاید حساس‌ترین بازی تاریخ خود را برابر آلمان انجام داد و ایران از شانس صعود برخوردار بود، اما انگار ماموریت این تیم بعد از غلبه بر آمریکا به اتمام رسیده بود.

- ورزش سه نوشت: ۲۳ سال پیش در چنین روزی، تیم ملی ایران شاید حساس‌ترین بازی تاریخ خود را برابر آلمان انجام داد. ایران تا به حال هرگز در جام جهانی برابر تیمی پرافتخارتر از آلمان قرار نگرفته و این دیدار در شرایطی برگزار شد که ملی پوشان از شانس صعود به دور حذفی جام جهانی برای اولین بار برخوردار بودند.

بعد از برتری تاریخی برابر آمریکا در لیون، این بار ایران باز هم با لباس قرمز در مون پلیه به مصاف تیم برتی فوگتس رفت و البته با دو گل اولیور بیرهوف و یورگن کلینزمن مغلوب حریف پرافتخار و بزرگ خود شد تا با سه امتیاز فرانسه را به مقصد ایران ترک بکند.

دیدار ایران- آلمان را به نوعی می‌توان حساس‌ترین دیدار تاریخ فوتبال ایران دانست؛ برای اولین بار در روز آخر شانس صعود به دور حذفی را داشته و البته برابر یکی از پرافتخارترین تیم‌های تاریخ فوتبال قرار می‌گرفتیم.

در ادامه تصاویری کمتر دیده شده از این دیدار تاریخی را مرور خواهیم کرد؛

۱- این آخرین دیدار ملی احمدرضا عابدزاده بود. کاپیتان سبزپوش ایران در ۳۲ سالگی و در حالیکه هنوز هم آماده بود، برای آخرین بار مقابل آلمان به میدان رفت و در ادامه به علت مصدومیت و البته اختلاف با مدیران وقت، دیگر هرگز لباس تیم ملی ایران را نپوشید.

۲- خداداد عزیزی که در دیدار مقابل آمریکا و به دلیل رسیدن پیغام اشتباه به جلال طالبی تعویض شده و روی نیمکت جنجال به پا کرده بود، دوباره در ترکیب ثابت تیم ملی ایران قرار گرفته است.

۳- جلال طالبی که تنها چند هفته قبل هدایت ایران را به عهده گرفته بود، به نظر تمام سرود ملی را حفظ نیست و در برخی لحظات تنها به نشانه احترام دست خود را روی سینه قرار داده و سکوت کرده است.

۴- تیم ملی ایران با حضور احمدرضا عابدزاده- نادر محمدخانی- مهدی پاشازاده- محمد خاکپور- جواد زرینچه- مهرداد میناوند- حمید استیلی- مهدی مهدوی کیا- کریم باقری- خداداد عزیزی و علی دایی برابر ژرمن‌ها صف آرایی کرده است.

۵- یورگن کلینزمن در زمان وقوع زلزله رودبار در زمان برگزاری جام ۹۰ وارد عمل شده و به مردم ایران کمک کرد. حالا بهترین فرصت برای تشکر از اوست و احمدرضا عابدزاده هدایایی که به نظر می‌رسد سوغات صنایع دستی ایران است را به نشانه قدردانی به کاپیتان مانشافت تقدیم می‌کند.

۶- آلمان بازی را هجومی آغاز کرده و در دقیقه پنج صاحب اولین فرصت گلزنی می‌شود. ارسال یورگن کلینزمن با ضربه والی اولیور بیرهوف همراه می‌شود، اما ضربه زننده گل‌های ژرمن‌ها در فینال یورو ۹۶ دقیقه نیست و از بالای دروازه به بیرون می‌رود.

۷-، اما لحظاتی بعد و با توپربایی مهرداد میناوند در سمت چپ است که اولین فرصت گلزنی ایران نیز فراهم می‌شود، اما ضربه زمینی علی دایی را آندریاس کوپکه درازکش در اختیار می‌گیرد.

۸- در دقیقه ۱۴ و با متوقف شدن خداداد عزیزی تیم ملی ایران در منطقه‌ای مناسب صاحب یک فرصت ایستگاهی می‌شود. ضربه زمینی کریم باقری را کوپکه ناقص مهار می‌کند، اما در ریباند مهدوی کیا به توپ نمی‌رسد و دروازه بان آلمان خودش توپ را جمع می‌کند.

۹- در اوایل بازی برای اولین بار نیمکت ذخیره‌های ایران به تصویر کشیده می‌شود. آیا در خاطرتان بود علی لطیفی و بهنام سراج نیز در بین مسافران فرانسه ۹۸ جای داشتند؟

۱۰- در دقیقه ۱۴ مهدی مهدوی کیا با فراری تند و تیز می‌تواند دروازه تیم ملی آلمان را باز کند، اما کوپکه به موقع از دروازه خارج شده و با خروج خود اجازه رسیدن ستاره جوان ایران به توپ را نمی‌دهد.

۱۱- حملات آلمان ادامه پیدا کرده و در دقیقه ۲۱ و با پاس به بیرون بیرهوف با ضربه سر این تیم صاحب فرصت خوبی برای گلزنی می‌شود، اما هیچ بازیکنی از آلمان در میان غفلت مدافعان ما حاضر نیست و فرصت از دست می‌رود.

۱۲- دقایقی بعد این بار توماس هسلر با ارسال خود دروازه ایران را تهدید می‌کند، اما عابدزاده با خروجی تماشایی و پراز بلند روی سر اولیور بیرهوف اجازه باز شدن دروازه تیم ملی ایران را نمی‌دهد.

۱۳- در دقیقه ۳۱ حمید استیلی با حرکتی خشن توماس هسلر را متوقف کرد، اما داور این صحنه را خطا تشخیص نداد و در نهایت یورگن کلینزمن به دلیل اعتراض بیش از حد با کارت زرد مواجه می‌شود

۱۴- در دقیقه ۴۰ تیم ملی ایران یک بار دیگر در موقعیتی مناسب صاحب یک ضربه ایستگاهی شد، اما کوپکه بر خلاف دفعه قبل این بار ضربه کریم باقری را کامل مهار کرده و اجازه نداد دروازه اش در ریباند تهدید شود.

۱۵- در دقیقه ۴۳ و روی پاس عرضی لوتار ماتیوس، میکل تارنات در سمت چپ و از پشت محوطه شانس خود را برای گلزنی امتحان می‌کند، اما عابدزاده با جایگیری دقیق به خوبی این ضربه را در اختیار گرفته و دروازه را نجات می‌دهد.

۱۶- در ثانیه‌های پایانی نیمه اول مهدوی کیا بعد از برخورد با تارنات دچار مصدومیت شدیدی شده و با برانکارد از زمین خارج می‌شود. یک دقیقه وقت تلف شده تمام شده و مهدوی کیا از روی برانکارد راهی رختکن می‌شود.

۱۷- تیم ملی ایران صاحب موقعیت چندانی در نیمه اول نمی‌شود و هنگام رفتن به سمت رختکن، علی دایی و خداداد عزیزی در مورد اتفاقات نیمه اول با یکدیگر صحبت می‌کنند.

۱۸- در همان لحظات ابتدایی نیمه دوم توماس هسلر در میانه میدان خطایی سفت و سخت روی حمید استیلی مرتکب شده و با کارت زرد داور این دیدار مواجه می‌شود.

۱۹-، اما یک دقیقه بعد این علی دایی است که در میانه میدان روی کریسیتین ورنز خطا کرده و او نیز به سرعت کارت زرد می‌گیرد تا نیمه دوم پر برخورد آغاز شود.

۲۰-، اما علی دایی خیلی زود و در دقیقه ۴۹ در میانه میدان توپ را با دست زده و مرتکب خطای هند می‌شود. شماره ۱۰ ایران خوش شانس بود که در این صحنه باز هم اخطار نگرفت و اخراج نشد. شاید با قوانین امروزی شاهد اخراج زودهنگام علی دایی در ابتدای نیمه دوم بودیم.

۲۱-، اما در دقیقه ۵۰ آلمان به گل اول رسید. ارسال دقیق توماس هسلر با پرواز بلند و تماشایی بیرهوف همراه بود و ضربه سر او در میان غفلت مدافعان و البته عابدزاده به راحتی وارد دروازه ایران شده و آلمان از حریف سخت کوش خود پیش افتاد.

۲۲- خط دفاعی تیم ملی ایران بعد از دریافت گل آشفته شده بود و ژرمن‌ها خیلی زود فرصت داشتند در موقعیتی مشابه و در دقیقه ۵۲ باز هم به گل برسند، اما این بار ضربه سر بیرهوف دقیق نبود و راهی به دروازه ایران نیافت.

۲۳-، اما آلمان خیلی زود به گل دوم هم دست یافت. پاس ماتیوس را کلینزمن رو به بیرون فرستاد، ضربه والی بیرهوف به دیرک دروازه ایران برخورد کرد و در ریباند خود کلینزمن در شرایطی نامتعادل با ضربه سر گل دوم را نیز به ثمر رساند.

۲۴- اما خوشحالی بعد از گلزنی کلینزمن به شدت مورد توجه قرار گرفت. او که به شدت تحت فشار قرار داشته و در دو بازی قبلی موفق به گلزنی نشده بود، بعد از باز کردن دروازه عابدزاده به سمت تور دروازه رفت و با تمام توان فریاد زده و تور را تکان داد تا اینگونه خود را فشار انتقادات رهایی بخشد. با توجه به تقدیر از کلینزمن پیش از شروع مسابقه، این جشن شادی خیلی به مذاق مردم ایران خوش نیامد.

۲۵- در دقیقه ۶۷ و در صحنه‌ای عجیب شاهد این بودیم که اولف کرستن، مهاجم تیم ملی آلمان با لباس اصلی تیم ملی فرانسه در همین تورنمنت در کنار زمین مشغول گرم کردن است. او لحظاتی بعد وارد زمین هم شد.

۲۶- در دقیقه ۷۰ تنها تعویض ایران صورت گرفته و سیروس دین محمدی به جای جواد زرینچه وارد زمین شد. سیروس ثانیه‌هایی بعد فرصت خوبی برای کم کردن اختلاف داشت، اما ضربه او دقیق نبود و از بالای دروازه به بیرون رفت.

۲۷- ایران که چیزی برای از دست دادن نداشت با تمام قوا به سمت دروازه کوپکه حمله ور شد. در معدود موقعیت‌های خلق شده، پاس پشت و تماشایی خداداد در موقعیتی خوب به مهدوی کیا رسید، اما ضربه او دقیق نبود و راهی به دروازه نیافت.

۲۸- در ادامه آلمان که از پیروزی خود اطمینان داشت به اداره جریان مسابقه پرداخته و نیم نگاهی هم به دروازه داشت. در دقیقه ۸۳ بیرهوف می‌توانست شب درخشان خود را تکمیل کند، اما ضربه چکشی او از کنار دروازه به بیرون رفت.

۲۹- در اواخر مسابقه نیز علی دایی که صاحب فرصت چندانی نشده بود، به سمت دروازه آلمان حرکت کرد، اما ضربه زمینی او از کنار دروازه به بیرون رفت تا ژرمن‌ها در نهایت در این دیدار ۰-۲ پیروز شده و به عنوان صدرنشین راهی دور بعد شوند.

۳۰- سوت پایان بازی و تلاش بازیکنان ایران برای تعویض پیراهن با ستاره‌های بزرگ آلمان. لباس ماتیوس نصیب استیلی شده و عابدزاده نیز پیراهن خود را با کوپکه عوض می‌کند تا داستان دومین حضور ایران در تاریخ جام جهانی همینجا به پایان برسد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *