صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

پخش سه نمایش جدید به زودی در تلویزیون تئاتر ایران/تمدید فراخوان بیستمین مسابقه مطبوعاتی انجمن منتقدان خانه تئاتر

۰۱ تير ۱۴۰۰ - ۱۷:۱۰:۰۱
کد خبر: ۷۳۵۲۱۰
رانجام تئاتر کشور پس از نزدیک به دو سال تعطیلی بازگشایی شده است، این بازگشایی در اوایل فروردین سال ۱۴۰۰ بار دیگر به تعطیلی کشانده شد، اما سریعا با تغییر گروه شغلی تماشاخانه‌ها آغاز به کار کردند.

- سرانجام تئاتر کشور پس از نزدیک به دو سال تعطیلی بازگشایی شده است، این بازگشایی در اوایل فروردین سال ۱۴۰۰ بار دیگر به تعطیلی کشانده شد، اما سریعا با تغییر گروه شغلی تماشاخانه‌ها آغاز به کار کردند، اما باز هم با آغاز شیوع موج چهارم کرونا باز هم عرصه نمایش به تعطیلی کشیده شد، و حالا بار دیگر سالن‌های تئاتر با دسترو ستاد ملی مبارزه با کرونا بازگشایی شدند.

به همین مناسبت خبرنگار گروه فرهنگی به مهمترین اخبار تئاتر در هفته جاری پرداخته است:

تمدید فراخوان بیستمین مسابقه مطبوعاتی انجمن منتقدان خانه تئاتر

فراخوان بیستمین مسابقه مطبوعاتی سالیانه انجمن منتقدان، نویسندگان و پژوهشگران خانه تئاتر تا پنجم تیرماه تمدید شد.

انجمن منتقدان، نویسندگان و پژوهشگران خانه تئاتر، مهلت ارسال آثار به بیستمین مسابقه مطبوعاتی سالیانه خود را تا پایان وقت اداری شنبه پنجم تیر ۱۴۰۰ تمدید کرد.

بر اساس اعلام این انجمن، علاقه‌مندان و فعالان عرصه مطبوعات، سایت‌ها و خبرگزاری‌ها در حوزه تئاتر می‌توانند همچون دوره‌های پیشین، آثار خود را در بخش‌های گزارش، گفتگو، یادداشت، نقد، مقاله، ترجمه و عکس به نشانی پستی این انجمن: تهران، صندوق پستی ۱۶۴- ۱۵۶۱۵ (محمدرسول صادقی) ارسال کنند.

از متقاضیان شرکت در این مسابقه تقاضا می‌شود که ابتدا فرم مربوطه را، تکمیل و سپس با پیوست کردن آثار خود داخل یک پاکت و با درج مشخصات فردی، نشانی کامل محل سکونت و تلفن‌های ثابت و همراه روی آن، برای این انجمن ارسال کنند. آثار متقاضیانی که فرم شرکت در مسابقه را پر نکرده باشند از فرایند مسابقه کنار گذاشته می‌شوند.

توجه به چند نکته درباره مقررات این مسابقه ضروری است:

۱) چارچوب این مسابقه صرفاً تئاتر است؛ بنابراین متقاضیان از ارسال آثار نوشتاری خود در دیگر عرصه‌های هنری پرهیز کنند.

۲) مطالب ارسال شده از سوی فعالان رسانه‌ای که در سایت‌ها و خبرگزاری‌ها مشغول به کار هستند باید حتماً به امضا و تایید سردبیر یا دبیرگروه فرهنگی و هنری رسیده و سند آن نیز به مطالب ارسالی ضمیمه شود.

۳) مهلت ارسال آثار متقاضیان تا پایان وقت اداری پنجم تیر ۱۴۰۰ است.

۴) آثار متقاضی شرکت در این مسابقه حتماً باید در طول سال ۱۳۹۹ منتشر شده و دارای امضا (یا همان نامِ نویسنده) باشند.

۵) آثاری که فاقد نام و یا دارای نامِ مستعار باشند، مورد قبول این انجمن نیست.

۶) حداکثر ارائه اثر متقاضیان شرکت در مسابقه، در هر بخش، تنها سه اثر و به انتخاب متقاضی خواهد بود؛ بدیهی است در صورت ارائه آثار بیش از تعداد درخواستی، این حق برای دبیرخانه انجمن محفوظ است که به دلخواه دست به حذف آثار ارسالی بزند.

۷) دبیرخانه این انجمن تنها اصل یا کپی با کیفیت مطلوب مطالب را در قطع A ۴ یا A ۳ خواهد پذیرفت؛ بر همین اساس متقاضیان از ارسال نسخه کامل نشریات و صفحات اضافی خودداری کنند.

۸) مطالب ارسالی متقاضیان به هیچ وجه باز پس داده نخواهد شد.

۹) انجمن منتقدان، نویسندگان و پژوهشگران خانه تئاتر هیچ گونه مسئولیتی در قبال مالکیت حقوقی آثار ارسالی ندارد و مسئولیت آن به عهده متقاضیان شرکت در مسابقه خواهد بود.

۱۰) عکاسان محترم نیازی به پر کردن فرم مسابقه که در پایان فراخوان آمده است، ندارند و تنها کافی است آثار خود را به دلخواه (رنگی یا سیاه و سفید) و در قطع ۱۸× ۱۳ (چاپ‌شده) به دبیرخانه انجمن ارسال کنند. تقاضا می‌شود متقاضیان شرکت در بخش عکس از پشت‌نویسی و ذکر نام خود در پشت عکس‌ها خودداری کرده و توجه داشته باشند که عکس‌های ارسالی آن‌ها باید بر اساس کاربرد‌های رسانه‌ای بوده و حتماً از اجرا‌ها و نمایش‌های روی صحنه رفته در طول سال ۱۳۹۹ باشد؛ بدیهی است ارسال آثار از طریق پست الکترونیک (ایمیل) یا لوح فشره (CD) و یا فایل (فِلَش) مورد قبول نیست و تعداد عکس‌های ارسالی نیز نباید از چهار قطعه تجاوز کند. همچنین عکس‌های ترمیم شده و یا فتوشاپی مورد قبول دبیرخانه این مسابقه نیست.

قابل ذکر است که در این مسابقه عکس‌های ارسالی، علاوه بر وجوه زیبایی‌شناسی هنر عکاسی و ارتباط آن با هنر تئاتر، از منظر کاربرد‌های رسانه‌ای و مطبوعاتی قضاوت خواهند شد.

۱۱) متقاضیان علاوه بر پر کردن فرم شرکت در مسابقه، باید حتماً با الصاق برگه تعیین گرایش، دبیرخانه انجمن را در تقسیم صحیح مطالب یاری کنند؛ به طور مثال اگر اثری متقاضی حضور در بخش نقد است، روی برگه الصاقی کلمه نقد درج شود؛ بدیهی است در صورت عدم رعایت این بند، دبیرخانه انجمن مجاز به تفکیک آثار در گرایش‌های مختلف است و اعتراض وارد نیست.

۱۲) در بخش ترجمه آثاری مورد قبول است که در رسانه‌های مکتوب یا مجازی با نام صاحب اثر منتشر شده باشد.

۱۳) اصل مطالبی که در بخش ترجمه شرکت می‌کنند حتماً باید به پیوست مطلب اصلی که ترجمه از روی آن صورت گرفته، ارائه شود. (منظور ارائه متن ترجمه شده یا فارسی همراه با متن اصلی یا انگلیسی است.)

۱۴) حضور حداقل ۶ اثر و یا شرکت کننده، کف مورد قبول آثار برای آغاز رقابت در هر بخش محسوب می‌شود. به طور مثال برای آغاز فرایند رقابت در بخش یادداشت، حضور ۶ اثر یا ۶ متقاضی، رقابت را شکل می‌دهد.

۱۵) در بخش گفتگو، مصاحبه‌های خبری مورد قبول نیست؛ در این مسابقه منظور از گفتگو، شکل گیری فرآیند پرسش و پاسخ توسط مصاحبه کننده و مصاحبه شونده است.

۱۶) بخش مقاله شامل مطالبی است که جنبه ژورنالیستی، علمی، پژوهشی، تحقیقی و تحلیلی در حوزه تئاتر داشته باشد.

۱۷) عملکرد فعالان رسانه در دو حوزه رسانه‌های دیداری و شنیداری (رادیو و تلویزیون) و نیز عملکرد ناشران فعال در حوزه تئاتر، براساس بررسی عملکرد کمی و کیفی ایشان طی سال ۱۳۹۹، توسط هیات مدیره انجمن صورت خواهد گرفت.

۱۸) انجمن منتقدان، نویسندگان و پژوهشگران خانه تئاتر امسال نیز همچون سال گذشته، با نیت حمایت از فعالیت‌های پژوهشی درحوزه تئاتر، پژوهش و یا پژوهشگر ممتاز سال ۱۳۹۹ را از طریق رصد هیأت مدیره انجمن انتخاب و در مراسم سالانه انجمن مورد تقدیر قرار خواهد داد.

۱۹) اعلام نتایج قطعی این مسابقه، همزمان با مراسم سالیانه انجمن که زمان و مکان برگزاری آن متعاقباً اعلام می‌شود، خواهد بود.

۲۰) علاقه‌مندان به منظور کسب اطلاع بیشتر می‌توانند در روز‌ها و ساعات اداری با شماره تلفن ۰۹۳۷۳۸۰۵۳۹۰ (زهره فضلی) تماس بگیرند.

فایل pdf و فرم شرکت در مسابقه فراخوان بیستمین مسابقه مطبوعاتی سالیانه انجمن منتقدان، نویسندگان و پژوهشگران خانه تئاتر را اینجا ببینید.

بخش مناطق جشنواره تئاتر دانشگاهی داوران خود را شناخت

هیات داوران بخش مناطق بیست و سومین جشنواره بین‌المللی تئاتر دانشگاهی ایران معرفی شدند.

 با ابلاغ حکمی از سوی سیدمجتبی جدی دبیر بیست و سومین جشنواره بین المللی تئاتر دانشگاهی ایران رضا مهدی زاده، کورش سلیمانی و سیاوش پاکراه به عنوان هیات داوران بخش مناطق این رویداد معرفی شدند.

بیست و سومین جشنواره بین المللی تئاتر دانشگاهی به دبیری سید مجتبی جدی و همت اداره کل فرهنگی اجتماعی وزارت علوم تحقیقات و فناوری با بخش‌های صحنه، مناطق، تجربه‌های اجرا، پژوهش (جایزه فرهاد ناظرزاده کرمانی)، نمایشنامه نویسی (جایزه اکبر رادی)، ترجمه (جایزه محمدرضا خاکی)، بین الملل، اساتید، جشنواره جشنواره‌ها، رادیو تئاتر، ماکت صحنه، عکس، پوستر، کارگاه‌ها و درس گفتارها با دبیری مجتبی جدی برگزار می‌شود.

بخش مناطق بیست و سومین جشنواره تئاتر دانشگاهی از ۲۹ خرداد تا ۵ تیر ماه در مرکز تئاتر مولوی و بخش اصلی جشنواره از ۷ تا ۱۵ تیر به میزبانی سالن‌های سمندریان و ناظرزاده‌ تماشاخانه ایرانشهر، مرکز تئاتر مولوی، سالن انتظامی خانه‌ هنرمندان ایران، عمارت نوفل لوشاتو و عمارت روبرو برگزار می‌شود.

 

 تدارک اجرای نمایش لولیان در تهران

نمایش اجتماعی لولیان با محوریت موضوع زنان را به زود روی صحنه اجرا می کنم.

فاطمه رادمنش بازیگر ، نویسنده و کارگردان تئاتر و تلویویزیون درباره فعالیت های جدید خود گفت : در شرایط فعلی ضمن توجه به تئاتر به عنوان دغدغه اصلی ام ، در حوزه فیلم نامه نویسی و تدریس آنلاین مشغول هستم. در کنار این فعالیت ها مترصد اجرای نمایشی با عنوان لولیان هستم و قصد دارم برای اجرای آن با چند سالن نمایشی وارد مذاکره بشوم. البته این نمایش که مضمونی اجتماعی دارد را در سال 1389 در کرمان روی صحنه اجرا کرده بودم.

وی در باره مضمون و فضای نمایش تاکید کرد: این نمایش که در جشنواره تئاتر جنوب کرمان در سال 1393 برنده جایزه بهترین نمایشنامه شد ، توسط علی محمد رادمنش نوشته شده است.نمایش درباره زندگی دختری است که سال ها از خانواده اش در روستا دور شده و به شهر آمده است. دختر برادر ناتنی دارد و با آمدن به خانه خواهرش متوجه اتفاقاتی می شود که چندان خوشایند نیست .

وی همچنین با اشاره به اهمیت و کارکرد های تئاتر خیابانی در شرایط فعلی عنوان کرد : وقتی که به سراغ تئاتر خیابانی می روم و کار می‌کنم مشخص است که به عنوان شغل و ممردرآمد به آن نگاه نمی‌کنم. تئاتر خیابانی اصلا درآمدی ندارد و به نظرم کاری ایثارگرانه‌است که نشان از دلسوزی برای انجام کار فرهنگی برای جامعه دارد. خیلی از سوژه هایم مربوط به معضلات روز اجتماعی مثل زنان سرپرست خانوار و کودکان کار است . پرداختن به تئاتر خیابانی دلی و احساسی و ماحصل عشق به تئاتر است.

فاطمه رادمنش فعالیت هنری و بازیگری خود را سال ۷۹ در شهرستان جیرفت آغاز کرد و سپس در شهر کرمان در رشته های بازیگری، عکاسی، گویندگی رادیو و تلویزیون و مجری‌گری کودک به فعالیت پرداخت. او دانش آموخته تئاتر از دانشگاه هنر تهران است و از جمله فعالیت‌هایش در حوزه بازیگری و کارگردانی می‌توان به حضور در برنامه عصر جدید ، سیامول، نمایش های دو به دل، لولیان ، دوشیزگان باغ لیمو ، آرش ، بید خون و نوازش جوجه تیغی، نمایش برگشتن و نمایش خیابانی جان و جن اشاره کرد و فاطمه رادمنش با این نمایش نیز موفق به کسب تندیس و دیپلم افتخار بازیگری و کارگردانی در نخستین سوگواره نمایش‌های آئینی و عاشورایی خمسه شده است.او همچنین موفق به دریافت تندیس و دیپلم افتخار بازیگری جشنواره بین المللی تئاتر فجر و جشنواره های استانی، منطقه ای و ملی شده است و دیپلم افتخار و تندیس چهارمین جشنواره تئاتر شهر تهران برای بازی در نمایش کنکور شهروندی در نقش یک زن مهاجر افغانستانی را به دست آورده است.

 

پخش سه نمایش جدید به زودی در تلویزیون تئاتر ایران

سه نمایش «اسموکینگ روم»، «دست‌هایت کو مم حسن» و «مده‌آ» در نوبت پخش تلویزیون تئاتر قرار دارند و تماشای آن‌ها «به‌زودی» از این پلتفرم برای علاقه‌مندان امکان‌پذیر خواهد بود.

شیوع ویروس کرونا انواع و اقسام محدودیت‌ها را بر زندگی ما و وجوه مختلف آن، تحمیل کرده، یکی از نخستین بخش‌ها که دچار محدودیت و تعطیلی شد، تئاتر و سالن‌های نمایش بود. البته چند ماهی است با رعایت پروتکل‌های مصوب بهداشتی، افتان و خیزان، چرخه اجرا و تماشای نمایش‌ها در کشور به راه افتاده است و این امیدواری در دل هنرمندان و مخاطبان تئاتر پدید آمده که با فروکش کردن نهایی موج‌های کرونا و ریشه‌کن شدن این ویروس عالمگیر، باز هم شاهد نورباران صحنه‌های سالن‌های تئاتر کشور باشیم.

یکی از راهکار‌هایی که در دوره کم‌فروغی تئاتر ایران و در هنگامه جولان کرونا در کشور با هدف روشن نگه داشتن چراغ تئاتر اندیشیده و ارائه شد، پخش فیلم نمایش‌هایی بود که پیش از آن روی صحنه رفته بودند و هنوز علاقه‌مندان زیادی داشتند که مشتاق دیدن و دوباره تماشای آن‌ها بودند؛ و این نقطه آغاز پلتفرم اختصاصی پخش فیلم نمایش برای علاقه‌مندان تئاتر بود که تلویزیون تئاتر ایران نام گرفت.

در ادامه ارائه فیلم تئاتر‌های جدید در تلویزیون تئاتر ایران سه نمایش جدید از این درگاه پخش می‌شود.

اسموکینگ روم؛ واکاوی سویه تاریک فضای مجازی

نمایش «اسموکینگ روم» به کارگردانی سعید زارعی و نویسندگی مهدی زندیه پیش از این سال ۱۳۹۹در تالار استاد سمندریان تماشاخانه ایرانشهر و نیز بخش رقابتی سی ونهمین جشنواره تئاتر فجر روی صحنه رفته است.

این نمایش درباره حمله انتحاری چندتن از اعضای گروه داعش به فرودگاه آتاتورک استانبول در ۸ تیر ۱۳۹۵ است که منجر به کشته شدن ۴۵ انسان بی‌گناه شد.

بازیگران این نمایش سعید زارعی، محمود جهان‌نوش، محمد امین افشار، سویل جعفری، الهه پورسند، فاطمه صادق، علیرضا صمدزاده، فرناز حسینمردی، امیر امرایی‌نیا، مرتضی سالاری، بیتا تالشی، آهو قلندر، مریم بهمن‌پور، فاطیما حسین‌زاده هستند. ر‌ها جهانشاهی مجری طرح و مدیر تولید، سید عماد عامری مدیر پروژه، سارا بقا طراح لباس، مسعود رنجبر شیرازی طراح نور، کیارش خداشناس طراح صدا و موسیقی، کاوه سجادی طراح صدا و موسیقی، مریم برادران طراح گرافیک و مدیر هنری و سینا رشیدی طراحی ویدئو مپینگ، از دیگران عوامل این نمایش هستند. محمد نوحی مسئولیت موشن و ساخت ویدئو، علی ملکی عکاس، وحید منتظری مدیر تبلیغات، امیر قالیچی مسئولیت روابط عمومی این نمایش را بر عهده داشته‌اند.

دست‌هایت کو مم حسن؟

نمایش «دست‌هایت کو مم حسن» به کارگردانی رضا کرمی‌زاده و نویسندگی رضا گشتاسب، در سال ۱۳۹۸ به مدت زمان ۴۵ دقیقه روی صحنه رفته است. این نمایش که محصول حوزه هنری کهگیلویه و بویراحمد است، سابقه اجرا در جشنواره تاتارستان روسیه و کیش و... را هم دارد و در چهارمین جشنواره ملی آثار هنری و نمایشی دفاع مقدس (فانوس) موفق به کسب جایزه اول و دیپلم افتخار شده است.

در خلاصه داستان این نمایش می‌خوانیم: «نرگس گلی یک روز آمده آبادی، اژد‌ها روی برکه نیش می‌زند و می‌میرد. صبح هم پدر و مادرش از آبادی می‌روند. مم حسن همه چیز را فراموش می‌کند. یک چیز‌هایی را باید بی‌بی یادش بیاورد، یک چیز‌هایی را علی سینا، خمپاره‌ها و منور‌ها را کاظم، یوسف هم که بچه است، کاش کسی یادش بیاورد.»

بازیگران این نمایش اکبر آیین، نازنین نادرپور، مهرداد علی‌پور، بهنام مهدی‌پور و پوریا نیک‌اقبالیان هستند. دیگر عوامل این نمایش عبارت‌اند از طراح صحنه و لباس و نور رضا کرمی‌زاده، طراح موسیقی حسین اصیلی، طراح لباس شهرام شیبانی، طراح‌گریم مینا پناهپوری، طراحی پوستر و بروشور حمید جوکار، نوازندگان طارق نیک‌پور، امیرحسین قوسی، ایمان زینی، دکور عنایت صالح‌پور، مهدی کرمی‌زاده، علی اکبر قاسمی و امیر توکلی و عکاس اسحاق آقایی.

مده‌آ و رنج‌های زنان کردستان

نمایش «مده‌آ» به کارگردانی شبنم یوسفی و نویسندگی عزیز نعمتی در سال ۱۳۹۸ در مجتمع فرهنگی و هنری ارومیه به مدت زمان ۴۵ دقیقه روی صحنه رفته است. این نمایش سابقه اجرا در سی و هشتمین جشنواره تئاتر فجر را نیز دارد.

در توضیح این نمایش آمده: «فضا همان فضای نمایشنامه مده‌آست، ولی بحث‌های زندگی کردی در آن دیده می‌شود.» گویی درونمایه نمایشنامه مده‌آ در ساحتی دیگر گسترش می‌یابد و ویژگی‌های فرهنگ و سنت آن اقلیم را بازمی‌نمایاند گرچه باز هم این زنان هستند که راوی و پیش‌برنده روایت رنج خود می‌شوند. نکته قابل توجه و به تعبیری ویژگی «مده‌آ» آن است که به زبان کردی اجرا می‌شود.

عوامل این نمایش عبارت‌اند از مشاور کارگردان الهام حیدریان، بازیگران شبنم یوسفی، مجید درویش نژاد، مهدی تقوی، مهنام پیرو‌زاده، نازنین نعمتی، جواد حاجی‌زاده، نسیم کمالیف طراحان صحنه شبنم یوسفی، الهام حیدریان، وحید خداپرست، مجید درویش نژاد، طراحان نور وحید خداپرست، الهام حیدریان، مجید درویش نژاد و شبنم یوسفی، طراح لباس عاطفه بابایی، طراح پوستر و بروشور حمیدرضا حمزه پور، طراح‌گریم مجید درویش نژاد، موسیقی پرهام کیانمهر، فرید یوسفی و نسیم شاکر، مدیر اجرایی هوشنگ شیخی، دستیار کارگردان مجید درویش نژاد، دستیار لباس روژین سلیمی، اجرای‌گریم سینا جاسمی، مدیر صحنه جواد حاجی‌زاده، دستیاران صحنه فرزاد محمودی و فرشاد محمودی و عکاس مهدی رحیمی.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *