توصیههای تغذیهای طب ایرانی برای روزهای کرونایی
یک متخصص به بررسی بایدها و نبایدهای تغذیه از نظر طب ایرانی در دوران کرونا پرداخته است.
_ باشگاه خبرنگاران نوشت: الهام پارسا متخصص طب ایرانی با اشاره به شرایط کرونایی موجود در کشور، اظهار کرد: طب ایرانی در شرایط کنونی توصیه میکند که در مکانهای عمومی تا جایی که ممکن است دست کم یک متر با دیگران فاصله داشته باشیم و از دست دادن، در آغوش گرفتن و بوسیدن یکدیگر تا پایان همه گیری کرونا خودداری کرده و دیدارهای غیر ضروری را باید حذف کرد.
این متخصص طب ایرانی با اشاره به اینکه هنگام عطسه و سرفه با دستانمان و یا قسمت بالایی آستین یا گودی آرنج جلوی بینی و دهان را باید گرفت، افزود: دستمالهای مصرف شده را باید در یک کیسه نایلونی قرار داد و آن را در نهایت در سطل زباله انداخت، توصیه میشود تا سالمندان بالای ۶۰ سال، بیماران مبتلا به آسم، برونشیت، مبتلایان به بیماریهای قلبی- عروقی و بیماریهای خاص مانند سرطان، ضعف سیستم ایمنی و چاقی مفرط بیشتر از خود در دوران کرونا مراقبت کنند.
وی با اشاره اینکه برای مدت محدود از مراجعه به مکانهای زیارتی و مقدس و محلهای پر رفت و آمد مانند بازار باید خودداری کرد، ادامه داد: همچنین برای پیشگیری از کرونا توصیه میشود تا افراد هفتهای یک یا دو بار ماهی کباب شده را در سبد غذایی قرار دهند.
این متخصص با اشاره به اینکه باید از پودر کتان، تخم خرفه و جوانه گندم در رژیم غذایی به درستی استفاده کرد، بیان کرد: حذف یا محدود کردن مصرف فستفود، حذف خامه و مارگارین، حذف یا محدود کردن غذاهای سرخ شده را باید در دستور کار قرار داد، منابع پروتئین شامل گوشت، مرغ، ماهی، تخم مرغ، لبنیات، حبوبات و سویا به میزان کافی مصرف شود و مصرف گوشت قرمز به حداکثر دو بار در هفته محدود شود.
پارسا با اشاره به اینکه همراه غذا از لیمو ترش تازه، آب نارنج و یا پیاز استفاده کنیم و بهتر است در هنگام طبخ غذا افزودن روغن، ادویه و نمک را به انتهای پخت موکول کنیم، گفت: هفتهای یک یا دو بار از آجیل و مغزها استفاده کنیم، تا بدن در بهترین شرایط خود قرار گیرد.
او عنوان کرد: بهتر است بدانیم که خواب کافی از ساعت ۱۰ شب تا ۶ صبح از نکات مهم و ضروری در ایجاد ایمنی بدن است. همچنین فعالیت بدنی حداقل نیم ساعت در روز را توصیه میشود و باید سعی کنیم تا از استرس دوری کنیم.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *