صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ایجاد صلح و سازش در ۲۲ هزار پرونده توسط شورا‌های حل اختلاف استان کرمانشاه

۰۱ تير ۱۴۰۰ - ۱۵:۲۶:۴۵
کد خبر: ۷۳۴۹۵۵
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه از ایجاد صلح و سازش در بیش‌از ۲۲ هزار پرونده توسط شورا‌های حل اختلاف استان کرمانشاه خبر داد.
پرویز توسلی زاده، رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه در نشست خبری خود به مناسبت هفته قوه قضاییه با تبریک این هفته به همه کارکنان مجموعه قضایی استان کرمانشاه و گرامیداشت یاد و خاطره شهید بهشتی و یارانش گفت: هدف اصلی ما کاهش نقش دستگاه قضایی در زندگی مردم است و در این راستا و حصول به این مقصد از همه شهروندان می‌خواهیم که در زمینه ایجاد صلح و سازش و رفع اختلاف به میدان بیایند.

رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه اظهار کرد: در ۲۲ ماه مدیریت خود در دادگستری کل استان کرمانشاه همواره تلاش کرده‌ام که تولید فکر و اندیشه کنیم و آن را برای اجرا در اختیار زیرمجموعه خود قرار دهیم؛ البته برای هیچ یکی از همکاران خود نیز ایجاد محدودیت نکردیم و تنها شرط ما برای آن‌ها حرکت در مسیر توسعه قضایی به معنی آسان کردن کار‌ها برای مردم بوده است.

رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه با بیان این‌که دستگاه قضایی باید کمترین نقش را در زندگی مردم داشته باشد، گفت: راه‌حل ایجاد ثبات در خانواده‌ها و حل اختلافات خانوادگی، در دادگستری و دادگاه‌ها نیست و هر چه دعاوی مطرح‌شده در این زمینه به دادگستری کشیده شود، نشانگر نقص و مشکل است.

توسلی‌زاده در ادامه به مهم‌ترین اولویت‌ها و برنامه‌های دادگستری کل استان کرمانشاه پرداخت و گفت: ما ۱۵ محور مهم را به همکاران قضایی و اداری خود ابلاغ کرده و از آن‌ها خواسته ایم که برای تحقق این اهداف تمام تلاش خود را به کار بگیرند.

«اجرای سند تحول قضایی» یکی از محور‌های ابلاغی بود که توسلی‌زاده به آن اشاره کرد و گفت: مهم‌ترین هدف این سند، کاهش نقش قوه قضاییه در زندگی مردم و طرح کمترین دعاوی در دادگستری است؛ زیرا در این صورت پرونده‌های موجود در سریعترین زمان ممکن، رسیدگی و رضایت مردم هم افزایش خواهد یافت که البته این‌موضوع نیازمند همراهی شهروندان نیز هست.

کاهش پرونده‌های معوق، دیگر برنامه‌ای بود که به گفته رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه در دستور اجرا قرار دارد و بر این اساس پرونده‌های ثبت‌شده پیش‌از سال ۹۹ به عنوان پرونده معوقه محسوب می‌شوند و باید به‌سرعت تعیین تکلیف شوند.

به گفته وی همچنین هیچ شعبه‌ای نباید دارای موجودی غیرمتعارف یعنی بیش‌از ۲۰۰ پرونده باشد؛ زیرا تعداد بالای پرونده به معنی اطاله دادرسی، کاهش دقت رسیدگی و نارضایتی مردم است.

توسلی‌زاده افزود: برنامه دیگر ما کاهش موجودی پرونده‌ها بوده‌است که بر این اساس به همه قضات تأکید شده که ماهانه باید ۲۰ درصد بیشتر از پرونده‌های ورودی را رسیدگی کنند تا در یک مدت‌زمان مشخص، موجودی پرونده‌ها به کمترین میزان برسد.

وی با بیان این‌که ما در نیمه دوم سال ۹۸ و سال ۹۹ حدود ۱۱ درصد از موجودی پرونده‌های دستگاه قضایی استان کرمانشاه را کاهش دادیم، اظهار کرد: طی همین مدت با وجود افزایش ۱۶ درصدی ورودی پرونده‌ها به دادگستری، خروجی پرونده از دستگاه قضایی ۱۸ درصد افزایش یافته است.

صلح و سازش، کلیدی‌ترین برنامه دادگستری کرمانشاه

توسلی زاده در ادامه به موضوع ایجاد صلح و سازش اشاره کرد و آن را کلیدی‌ترین برنامه دادگستری استان کرمانشاه برشمرد و گفت: به تمام قضات، کارمندان قضایی و پلیس تأکید کرده‌ایم که در پرونده‌های اختلافات در ابتدا به فکر ایجاد صلح و سازش بین طرفین باشند مگر در مورد جرایم مهم و خطرناک که البته آن‌ها هم کمتر از ۱۰ درصد کل جرایم هستند.

رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه در این باره همه شهروندان و به‌ویژه افراد صاحب‌نفوذ و اعتبار در استان کرمانشاه را دعوت به همکاری برای ایجاد صلح و سازش بین شهروندان و حل اختلافات کم‌اهمیت کرد.

وی گفت: در سال گذشته بیش‌از ۲۲ هزار پرونده توسط شورا‌های حل اختلاف استان کرمانشاه منتهی به سازش شده و ستاد مصلحین استان کرمانشاه هم موفق شده بیش‌از ۳۳ هزار پرونده را به سازش برساند که اگر به‌طور میانگین هر پرونده ۶ نفر را درگیر کرده باشد، یعنی سال گذشته ۳۳۰ هزار نفر از مراجعان دادگستری استان کرمانشاه کم شده است.

یکی دیگر از محور‌هایی که توسلی‌زاده به آن اشاره کرد، مدیریت پرونده‌های کثیر الشاکی بود. به گفته وی پرونده‌های با بیشتر از ۲۰ شاکی، پرونده پر شاکی حساب می‌شوند که ما درباره آن‌ها ابتدا به‌دنبال احقاق حقوق شکات و ایجاد سازش هستیم.

مدیریت اختلافات و جلوگیری از وقوع جرایم بزرگ‌تر، از دیگر اولویت‌های دادگستری استان کرمانشاه است که توسلی زاده درباره آن نیز گفت: در همین زمینه شورای پیشگیری از وقوع جرم دادگستری با اجرای برنامه‌های پیشگیرانه در صدد کاهش ورودی پرونده‌ها و مدیریت جرایم است.

برداشتن شکاف بین مدیران و مردم

توسلی‌زاده در این باره با بیان این‌که هیچ فاصله‌ای بین من و همکارانم با مردم وجود ندارد، گفت: ما تنها در سال گذشته هزار و ۹۶۸ جلسه ملاقات مردمی با بیش‌از ۹۲ هزار نفر از شهروندان داشته‌ایم که این یعنی حذف واسطه‌ها و آگاهی از مشکلات و نواقص موجود.

رتبه‌های برتر دادگستری کرمانشاه در کشور

رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه در ادامه به بهبود شاخص‌های قضایی در استان کرمانشاه طی دو سال گذشته اشاره و اظهار کرد: ما تا پیش از مهر ماه سال ۹۸ در بیشتر شاخص‌ها در انتهای جدول کشوری بودیم، اما بر اساس آخرین بررسی‌ها در پایان فروردین امسال، دادسرا‌های استان کرمانشاه در رتبه دوم کشور، شعب حقوقی استان کرمانشاه در رتبه هفتم، دادگاه‌های کیفری ۲ در رتبه اول، دادگاه‌های عمومی در رتبه یازدهم، دادگاه‌های انقلاب در رتبه نهم، دادگاه‌های تجدید نظر در رتبه ششم، دادگاه‌های کیفری یک در رتبه پنجم، اجرای احکام مدنی در رتبه اول، اجرای احکام کیفری در رتبه دوم و در زمینه ابلاغ الکترونیک هم در رتبه چهارم کشور قرار گرفته‌ایم.

توسلی‌زاده با بیان این‌که سیستم ابلاغ الکترونیک یعنی هیچ پرونده‌ای به دلیل عدم ابلاغ دادرسی تجدید نمی‌شود، عنوان کرد: در تمام استان کرمانشاه زیرساخت‌های دادرسی الکترونیک را فراهم کرده‌ایم و اکنون همه دادسرا‌ها و دادگاه‌ها به سیستم الکترونیک مجهز هستند و جز در موارد خاص اعزام زندانی نداریم.

وی همچنین گفت: هشت اتاق در زندان برای دادرسی الکترونیک تجهیز شده و سه اتاق نیز برای بازدید قضات از زندان تدارک‌شده که استان کرمانشاه از این نظر در بین ۶ استان برتر کشور قرار دارد.

انجام ملاقات الکترونیک زندانی با خانواده، صدور الکترونیکی گواهی عدم سوءپیشینه، ارائه خدمت از طریق نرم‌افزار عدالت همراه و… از دیگر مواردی بود که توسلی‌زاده در زمینه توسعه زیرساخت‌های الکترونیک به آن اشاره کرد.

کاهش جمعیت کیفری نیز از دیگر موضوعات مطرح شده در سخنان رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه بود که در این زمینه اظهار داشت: ما فقط بازداشت را برای مجرمان خطرناک و جرایم مهم اعمال می‌کنیم.

به گفته وی استان کرمانشاه یکی از استان‌های متفکر و پیشرو در کاهش جمعیت کیفری بوده است، زیرا اندیشمندانه به دنبال حقوق جزایی حداقلی بوده تا دستگاه قضایی کمترین نقش را در زندگی مردم داشته باشد.

رئیس‌کل دادگستری استان کرمانشاه درباره ضرورت برخورد جدی‌تر با سارقان نیز اظهار کرد: از نظر ما زندان و بازداشت باید برای جرایم مهم اعمال شود و نه جرایم خُرد و بی‌شک ما در رسیدگی به جرایم مهم کوتاه نخواهیم آمد و آن‌ها را با حساسیت پیگیری می‌کنیم.

وی به طرفین اختلاف، توصیه کرد که اولویت شما مصالحه و گذشت باشد، اما دستگاه قضایی درباره قتل‌ها و جرایم واقع‌شده به‌صورت صددرصد پیگیر خواهد شد و مطابق قانون برخورد خواهد کرد.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *