صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

فارن پالیسی: احیای جاده ابریشم بدون امنیت "افغانستان" امکانپذیر نیست

۱۵ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۵:۳۰:۰۲
کد خبر: ۷۳۴۹۲
خبرگزاری میزان - فارن پالیسی در گزارشی ضمن اشاره به اهمیت کنفرانس «ریکا» برای افغانستان نوشت: بدون امنیت کامل، بهره‌برداری از پروژه‌های زیربنایی از جمله راه ابریشم مشکل خواهد بود.
به گزارش به نقل از خبرگزاری فارس ، در چند روز اخیر "کابل" میزبان ششمین کنفرانس همکاری‌های اقتصادی منطقه‌ای برای افغانستان (ریکا) بود.

اولین اجلاس ریکا در سال 2005 در کابل، دومین اجلاس در سال 2006 در دهلی نو، سومین اجلاس آن در سال 2009 در اسلام آباد، چهارمین آن در اواخر سال 2010 در استانبول ترکیه و پنجمین کنفرانس آن در شهر "دوشنبهگ با حضور رهبران شماری از کشورهای همسایه به هدف تقویت زیرساخت‌های انتقال انرژی، توسعه منابع انسانی در منطقه، سرمایه‌گذاری، تجارت و ترانزیت با همکاری سازمان‌های منطقه‌ای و بین المللی  برگزار شد.

فارن پالیسی نوشت: کنفرانس ریکا، فرصت‌ها و چالش‌های بسیای را برای جامعه بین‌المللی به ویژه کشورهای آسیایی به منظور برقراری ثبات در افغانستان برجسته می‌سازد.

این گزارش می‌افزاید: در خصوص اهمیت کنفرانس ریکا و راه ابریشم که برای افغانستان 2 نکته مثبت وجود دارد.

نخست کمربند اقتصادی راه ابریشم که از سوی چین رهبری می‌شود و در کنار  افغانستان چندین کشور منطقه در آن دخیل هستند.

دوم  در کریدور مرکزی جاده ابریشم که از سوی ترکیه رهبری می‌شود، افغانستان عضویت و دخالت دارد.

همچنان در ابتکار راه جدید ابریشم که از سوی آمریکا حمایت می‌شود، افغانستان سود می‌برد.

بنابر این گزارش، در 10 ماه گذشته، حکومت افغانستان تلاش‌های 13 ساله را برای ایجاد فضای بهتر تجارت، ترانزیت و سرمایه‌گزاری منطقه‌ای 2 چندان ساخته است.

موفقیت کنفرانس «ریکای 6» برای افغانستان این موضوع را واضح می‌سازد که آیا همسایه‌های این کشور برای تامین امنیت افغانستان همکاری می‌کنند؟

فارن‌ پالیسی در انتهای گزارش خود بر این نکته تاکید می‌کند که بدون امنیت کامل، بهره‌برداری از پروژه‌های زیربنایی از جمله راه ابریشم مشکل خواهد بود.

کارشناسان امور اقتصادی نشست همکاری‌های منطقه‌ای اقتصادی برای افغانستان را با اهمیت دانسته و معتقد هستند کابل میتواند از این فرصت استفاده کرده و توجه جهان را به خود جذب کند.

/انتهای پیام/

: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *