سنگینی کاغذهای تبلیغاتی انتخابات شوراها بر دوش پاکبانان
- روزنامه خراسان نوشت:بالاخره پرونده انتخابات ششمین دوره شوراهای شهر و روستا هم بسته شد و از میان نامزدها با وعدههای مختلف، نامزدهایی توانستند اعتماد مردم را جلب کنند و قرار است چهار سال امور شهر و روستای شان را برنامه ریزی کنند.
در این میان، با وجود گذشت دو سه روز از زمان رای گیری در شهرهای مختلف هنوز بنرها، پوسترها و تراکتهای تبلیغاتی نامزدهای مختلف را مشاهده میکنیم که از در و دیوار و درختان بولوارها گرفته تا تیرهای چراغ برق، علمکهای گاز، چراغها و علایم راهنمایی و رانند گی و تابلوی نام گذاری خیابانها و کوچهها آویزان مانده اند.
متاسفانه این رسم ناخوشایندی است که همیشه بعد از برگزاری انتخابات کمتر کاندید ایی خود را ملزم به جمع کردن تبلیغاتش از شهر میکند، این د ر حالی است که تمام کاند ید اها و به ویژه کاند ید اهای شورای شهر وعده زیباسازی، شهروند مد اری شهرشان، ایجاد شهری زیبا و مدرن در خور شهروند ان و ... مید هند، اما د ریغ که خود شان به این وعدهها عمل نمیکنند.
وعدههایی که پاکبانها جمع میکنند
همان طور که پیش از این خواندید، هنوز آثار تبلیغ برخی نامزدها در جای جای شهر دیده میشود و احتمالا زحمت پاک کردن این آثار بر دوش پاکبانهای زحمت کشی است که هر سال پس از برگزاری انتخابات و گذر از دوره تبلیغات، آستین همت بالا میزنند و تلاش میکنند زیبایی را به شهر بازگردانند. افرادی که بی شک حقوق و مزایای شان حداقل میزان ممکن است و گاه در شعارهای تبلیغاتی کاندیداها، وعده حمایت از آنها داده میشود، اما در عمل نه تنها هیچ حمایتی از آنها به عمل نمیآید بلکه زحمت مضاعفی بر دوش این سبزپوشان و نارنجی پوشان دوست داشتنی گذاشته میشود.
قانون چه میگوید
برای این که مشکل حل شود، باید دید قانون برای این موضوع چه تدبیری داشته است. بر اساس قوانین تبلیغات انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا، نامزدها باید پوسترهای خود را در محلهای تعبیه شده که در اختیار آنها قرار میگیرد، نصب و شهرداریها و بخشداریها هم موظف اند بعد از اتمام رای گیری آنها را جمع آوری کنند. در خصوص نصب آثار تبلیغاتی روی علایم راهنمایی و رانندگی، تابلوهای مراکز خصوصی و دولتی، پستهای برق و تلفن، تابلوها و اماکن بخش خصوصی هرچند قانون گذار برای آن جرم انگاری کرده، اما ضمانت اجرایی نظارت بر آن به درستی مشخص نیست.
در پایان باید به این نکته توجه کرد که شهرداریها از هزینهای که شهروندان میپردازند، اداره میشوند، پس باید پیش از انتخابات مبلغی را از نامزدها برای پاک سازی دریافت کنند تا بعد از انتخابات هم پاکبانها حقوق بیشتری برای جمع کردن پوسترها بگیرند و هم مردم هزینه پاک سازی پوستر نامزدهایی را نپردازند که قانون را رعایت نمیکنند و پوسترهای شان را به جایی غیر از محل درنظر گرفته شده نصب و آویزان میکنند.