صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

قاچاق و نبود سیاست ثابت؛ معضل بازار لوازم‌خانگی/ محصولات جدید در انتظار قیمت‌گذاری

۳۰ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۶:۵۷:۳۵
کد خبر: ۷۳۴۵۷۱
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
دبیر انجمن صنایع لوازم‌خانگی ایران گفت: بازار لوازم‌خانگی به‌صورت کلی افزایش قیمت نداشته است ولی شرکت‌به‌شرکت یک سری محصولات جدید ارائه‌شده که درخواست تعیین قیمت کرده‌اند.
عباس هاشمی در گفت‌وگو با میزان، درباره وضعیت بازار لوازم‌خانگی و مشکلات این بازار گفت: بازار لوازم‌خانگی به‌صورت کلی افزایش قیمت نداشته است، ولی شرکت‌به‌شرکت یک سری محصولات جدید ارائه‌شده که درخواست تعیین قیمت کرده‌اند و محصولات جدید را به سازمان حمایت معرفی کردیم.
 
دبیر انجمن صنایع لوازم‌خانگی ایران گفت: افزایش قیمت بخشی مربوط به محصولات جدید است که باید تعیین قیمت شود و بخشی نیز زیر ۱۰ درصد تولیدکننده درخواست افزایش قیمت داشته است که آن را به سازمان حمایت منعکس کردیم، ولی درخواست افزایش قیمت چشمگیری نداشته‌ایم.
 
وی افزود: آمار تولید لوازم‌خانگی در سایت بهین‌یاب سازمان وزارت صمت ثبت می‌شود و رسماً تمام واحدها آمار تولید را در این سایت وارد می‌کنند.
 
هاشمی مشکل اصلی بازار لوازم‌خانگی را قاچاق اعلام کرد و گفت:  اگر بخواهیم رتبه‌بندی کنیم، مشکل اول لوازم‌خانگی کشور قاچاق و نبود سیاست ثابت است. به این صورت که واحدها از این‌که سیاست‌ها به چه شکل خواهد بود مطمئن شوند و یا این‌که آیا در بخش واردات اجزا و قطعات شرایط ثابت خواهد بود؟! در تأمین مواد اولیه داخلی از پتروشیمی و ورق فولادی اطمینان خاطر داشته باشند مخصوصاً در مواد پتروشیمی که لوازم‌خانگی کوچک بیشتر مواد پتروشیمی مصرف دارند.
 
دبیر انجمن صنایع لوازم‌خانگی ایران گفت: تولیدکننده لوازم‌خانگی با اطمینان نمی‌تواند قرارداد صادراتی منعقد کند و خیلی از سفارشات را بی‌تفاوت و بی‌انگیزه از کنارش می‌گذرد، زیرا عدم اطمینان از تأمین مواد اولیه یک معضلی است که نمی‌توانند پیش‌بینی کنند یک ماه دیگر پتروشیمی میزانی را که نیاز دارند به آن‌ها تحویل می‌دهد یا خیر.
 
هاشمی اظهار داشت: بحث دیگر مربوط به قیمت‌های مواد اولیه، مخصوصاً پتروشیمی است با توجه به این‌که تحویل مواد اولیه به تولیدکننده همیشه پایین‌تر از میزان نیاز است بنا براین تولیدکننده مجبور می‌شود ۵۰ الی ۶۰ درصد مواد اولیه را از بازار آزاد تأمین کند که قیمت‌ها در بازار آزاد  ثبات ندارد.
 
وی بیان کرد: تولیدکننده باید یک قرارداد صادراتی یک ساله ببندد و زیر بار تعهد برود بنابراین قاچاق و عدم اطمینان از استمرار تأمین مواد اولیه دو معضل بزرگ صنعت لوازم‌خانگی است.
 
 

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *