صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

شهید چمران؛ از پایه‌گذاری «مقاومت اسلامی» تا بنیان‌گذاری راهبرد «ما می‌توانیم»

۳۱ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۰:۵۶:۱۳
کد خبر: ۷۳۴۵۵۱
دسته بندی‌: سیاست ، دفاعی و مقاومت
شهید چمران پِی و بنیان راهبرد «ما می‌توانیم» را در مسیر بومی‌سازی محصولات دفاعی در دوران دفاع مقدس ایجاد کرد، این شهید والامقام اقتدار و قدرت دفاعی کشور را در نگاه به داخل و ظرفیت جوانان متخصص و نماز شب خوان ایران فارغ از نگاه به دست بیگانگان می‌دید.
- حسن رضائیان - ملاک شناخت ملت‌ها، اسطوره‌ها و نمادهای حماسی ملی، دینی، فرهنگی و سیاسی است، اسطوره‌هایی همچون شهید مصطفی چمران شناسنامه ملت ایران با صفحات مجاهدت، ایثار، ولایت‌مداری، استکبارستیزی، میهن پرستی و دفاع از اسلام است.
 
 
شهدا به ویژه چهره‌های شاخص تاریخ انقلاب اسلامی قله‌های افتخار سلسله جبال اقتدار جمهوری اسلامی ایران هستند، دلاورانی که مثل کوه در برابر متجاوزین و بدخواهان نظام جمهوری اسلامی ایران ایستادند و برای آزادی، استقلال و اقتدار نظام و ملت ایران خون خود را در سنگر ولایت‌پذیری و دفاع از امنیت و منافع ملی و پاسداری از آرمان‌های امام راحل و شهدا نثار کردند.
 

شهید مصطفی چمران نمادی از استاد تراز انقلاب در سنگر علم تا رشادت در جبهه حق علیه باطل در دوران دفاع مقدس بود، محسن رضایی فرمانده سپاه در دوران دفاع مقدس، عصر روز یکشنبه اول تیرماه ۱۳۹۹ در سومین آئین بزرگداشت استاد تراز انقلاب اسلامی با گرامیداشت یاد و خاطر استادان شهید بویژه شهید مصطفی چمران، گفته بود کلاس‌های قرآن طالقانی سنگر فعالیت انقلابی شهید چمران در دوران پیروزی انقلاب اسلامی در مبارزه با رژیم طاغوت بود، تشکیل انجمن اسلامی در دل آمریکا، عمق انقلابی گری این شهید بزرگوار در خاک سرکرده استکبار جهانی است».
 

شهید مصطفی چمران در تاریخ ۱۰ مهر ۱۳۱۱ متولد شد، این شهید والامقام در سنگر علم به عنوان استادی انقلابی دامنه مجاهدت خود را به جبهه‌های دفاع مقدس و بعد از مدتی به سنگرهای مقاومت در جهان اسلام مقابل رژیم صهیونیستی افزایش داد، وی در دوران دفاع مقدس به ویژه در بحث کردستان و آزاد سازی پاوه کارنامه‌ای درخشان از خود ارائه کرد.
 
 
شهید مصطفی چمران با شنیدن صدای پای دشمن متجاوز بعثی در مرزهای کشور و یورش ارتش تجهیز شده رژِیم بعثی به تجهیزات مدرن عاریه‌ای از چندین کشور و ابرقدرت‌های جهان، جامه خاکی دفاع از شرف، عزت و اقتدار جمهوری اسلامی و ملت ایران را در جبهه‌های دفاع مقدس به پست وزارت دفاع ترجیح داد.

فرمانده معظم کل قوا در روایت خود از مجاهدت شهید چمران کلید واژه‌های سردار رشید اسلام، مالک اشتر زمان، مرد عمل و جهاد و شهادت، سرباز فداکار اسلام و انسانی در خط حاکمیت قرآن را در توصیف شخصیتی این شهید والامقام به ویژه بُعد مجاهدت وی در سنگر دفاع از اسلام و نظام جمهوری اسلامی ایران نام بردند.
 

شهید مصطفی چمران نابغه نبرد‌های چریکی بود، رَد پای مجاهدت این شهید والامقام در سنگرهای مقاومت در لبنان ماندگار است، ایثار شهید چمران در تحکیم پایه‌های مقاومت در جهان اسلام بسیار مهم و بر جسته است.
 

شخصیت انقلابی شهید مصطفی چمران شکل گرفته بر اساس دیدگاهی متشکل از انقلاب اسلامی با تکیه به مبانی اسلام، قرآن و سیره اهل بیت عصمت و طهارت (ع) بود، دفاع از اسلام و نظامی که ساختار آن بر اساس مبانی دینی شکل گرفته از بُعد برجسته آرمان‌های این شهید والامقام است، شهید چمران فرمانده مجاهد و عارف دوران دفاع مقدس از ستون‌های مهم جبهه مقاومت در مبارزه با رژیم صهیونیستی بود.
 

شهید چمران با داشتن کارنامه نمایندگی مردم در دور اول مجلس شورای اسلامی، با شنیدن ندای کمک و یاری مظلومان در جهان اسلام در امتداد ندای «هَلْ مِنْ ناصِرٍ یَنْصُرُنیِ» امام حسین (ع)، اسلحه دفاع از مظلوم را مقابل لشکر یزیدیان زمان با حضور در جبهه‌های مقاومت در لبنان در دست گرفت.
 

حضور این شهید والا مقام در کنار امام موسی صدر در لبنان، یکی از صفحات زرین کارنامه جهادی و خدمت شهید چمران به اسلام و نظام جمهوری اسلامی ایران است، سنگرهای مقاومت در خیابان‌های بیروت گواه بر مجاهدت این شهید والامقام در مقابله با دشمنان اسلام و دفاع از مظلوم است.
 
 
شهید مصطفی چمران اندیشه استکبار ستیزی رزمندگان جبهه مقاومت در جهان اسلام را به بلوغ رساند، بلوغی که آثار آن در پیروزی‌های بزرگ جبهه مقاومت از نبرد ۳۳ روزه تا عملیات موفقیت‌ آمیز شمشیر قدس واضح و مشخص است که امروز راهبرد وحشت با شکستن گُنبد آهنین پوشالی رژیم صهیونیستی با قدرت موشکی مقاومت در سرزمین‌های اشغالی با ایثار و رشادت سرداران اسلام نظیر شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی پیاده شده است.
 
شهید چمران پِی و بنیان راهبرد «ما می‌توانیم» را در مسیر بومی‌سازی محصولات دفاعی در دوران دفاع مقدس ایجاد کرد، این شهید والامقام اقتدار و قدرت دفاعی کشور را در نگاه به داخل و ظرفیت جوانان متخصص و نماز شب خوان ایران فارغ از نگاه به دست بیگانگان می‌دید.
 
شهید مصطفی چمران در ۳۱ خرداد ماه ۱۳۶۰ در مسیر دهلاویه-سوسنگرد بر اثر اصابت ترکش خمپاره به پشت سرش شهید شد.
 
مهدی چمران برادر شهید مصطفی چمران در جریان سی و هشتمین سالگرد شهادت مصطفی چمران گفته بود که بعد از حوادث شش روزه اعراب و اسرائیل، محیط آمریکا برای شهید چمران تنگ آمد و نمی‌توانست شرایط آنجا را تحمل کند؛ به همین دلیل تصمیم گرفت به فلسطین و قدس بیاید و در مرزهای فلسطین به نبرد مسلحانه بپیوندد به مصر رفته و دو سال آموزش جنگ‌های چریکی و نظامی در آنجا دید و سپس به دعوت امام موسی صدر به لبنان رفت و در مدرسه جبل عامل مستقر شد و کارهای فرهنگی و نظامی خود را شروع کرد.

وی ادامه داد: ابتدا حرکت‌المحرومین را به وجود آورد. سپس شاخه نظامی امل را شکل داد که برای اولین بار در همان زمان، شیعیان لبنان دارای سازمان نظامی می‌شدند، آن هم سازمانی که در کمال فقر و بدون حامی فعالیت می‌کرد.
 

چمران تصریح کرد: شهید چمران به راحتی نمی‌توانست در آن دوره به ایران بیاید؛ چون در دوره شاه حکم اعدامش صادر شده بود، بنابراین به مدت هشت سال در لبنان در مبارزه بود و فعالیت‌های نظامی‌اش را علیه اسرائیل و فالانژها ادامه می‌داد.

وی اضافه کرد: مبارزاتی که برای اولین بار منجر شد تانک‌های اسرائیلی را به آتش کشیده شود و تا زمانی که جنوب لبنان را اسرائیلی‌ها ترک کنند، لاشه این تانک‌ها در آنجا وجود داشت در واقع پایه مقاومت اسلامی امروز در لبنان و سوریه در آن زمان و با مشارکت شهید چمران بنا شد.

چمران اظهار داشت: همان دوران بود که سید حسن نصرالله که در سن ۱۵ سالگی بود، از شهید چمران برای مسئولیت نظامی روستای خود حکم می‌گیرد. با پیروزی انقلاب اسلامی پایه مقاومت اسلامی دوصد چندان قدرت گرفت و امروزه از مسائلی است که آمریکا و دیگر قدرت‌های غربی دغدغه برچیدن آن را از کنار گوش اسرائیل دارند.
 
 
شهید چمران، مالک ‏اشتر جنوب لبنان و حمزة کربلای
امیر سرتیپ دوم بازنشسته محمد غفاری در گفت‌وگو با میزان، در سالروز شهادت شهید مصطفی چمران، گفت: سخن گفتن از شهیدی با ابعاد گوناگون، از اسوه‌هایی که شخصیت وجودیش در یک زمان می‌توانست عارف و عابد شب‌های تاریک باشد و در همان تاریکی می‌توانست بی محابا برسر دشمن غافل‌گیرانه یورش برده و تار پود او را درهم کوبد، سخت است.
 
شهید چمران، مالک اشتر جنوب لبنان و حمزه کربلای خوزستان
وی افزود: شهید چمران حامی مستضعفان نه فقط در ایران بلکه در جهان بود و در عین مهربانی و داشتن قلبی رئوف در کنار مردم، دشمن سر سخت ظالمان و مستکبران بود، سخن گفتن از شهید چمران، این مرد عمل و نه مرد سخن، این نمونه کامل هجرت، جهاد و شهادت، این شاگرد مکتب علی (ع)، این مالک اشتر جنوب لبنان و حمزه کربلای خوزستان سخت و دشوار است.
 
 

فرمانده پیشین لشکر ۳۰ و ۵۸ ذوالفقار تصریح کرد: حتی نمی‌توان یکی از ابعاد وجودی این شهید والامقام را آن‌گونه که هست، توصیف کرد، زیرا توصیف مردان و رهروان راه علی (ع) و حسین (ع) را با این کلمات مادی و معیارهای دنیایی نمی‌توان توصیف کرد، این مروری گذرا و سریع بر حیات کوتاه، اما پرحادثه و سراسر تلاش، ایثار، عشق و فداکاری این شهید بزرگواراست.

غفاری تأکید کرد: شهید چمران در دانشگاه تهران، تحصیلات خود را در رشته الکترومکانیک به پایان برد، سپس برای ادامه تحصیل به آمریکا رفت و درجه دکتری فیزیک پلاسما را کسب کرد، پس از گذراندن آموزش‌های نظامی در مصر، به لبنان رفت و به همراه موسی صدر در تشکیل جنبش امل نقش مؤثری داشت و از فرماندهان آن بود.

وی اضافه کرد: زمان تحصیل خارج از ایران، انجمن اسلامی دانشجویان ایران در آمریکا را تأسیس کرد، پس از پیروزی انقلاب ۱۳۵۷ به ایران بازگشت و در دولت موقت، مدتی وزارت دفاع را بر عهده داشت، این شهید والامقام در دوره نخست مجلس شورای اسلامی از سوی مردم تهران به نمایندگی انتخاب شد.
 

شهید چمران ستاد جنگ‌های نامنظم را بنیان‌گذاری کرد
غفاری با بیان اینکه شهید چمران به عنوان یکی از فرماندهان دفاع مقدس ستاد جنگ‌های نامنظم را بنیان‌گذاری کرد، افزود: از دیگر کارهای مهم این شهید والامقام ایجاد هماهنگی بین نیروهای ارتش، سپاه و نیروهای داوطلب مردمی بود که در منطقه حضور داشتند، مصطفی چمران در ۳۱ خرداد ماه ۱۳۶۰ در مسیر دهلاویه-سوسنگرد بر اثر اصابت ترکش خمپاره به پشت سرش در ۴۹ سالگی به شهادت رسید، روحش شاد و راهش پر رهرو باد.

شهید چمران اُسوه ساده زیستی، پاکدستی، مرد عمل و میدان
فرمانده پیشین لشکر ۳۰ و ۵۸ ذوالفقار تصریح کرد: شهید چمران اُسوه ساده زیستی، پاک دستی، مرد عمل و میدان، خستگی ناپذیری، شجاعت بود و این شهید والامقام نمونه فرماندهانی بود که به زیر دستان خود دستور حمله را بجای برو، بیا می‌داد، یعنی اول خودش در دل خطرمی‌رفت.

وی ادامه داد: این‌ها خصلت‌های است که اکنون و در این برهه حساس که ناامیدی و فشار اقتصادی بر مردم زیاد شده می‌تواند مردم را مجدداً امیدوار کند و به نوعی شکر نعمت حضور این مردم غیور که بار دیگر با حضور و انتخاب اصلح وفاداری خود به آرمان‌ها و خون شهدا را فریاد زدند، باشد، ان‌شاءالله مسئولین نیز به وعده‌های خود عمل و با اتکا به سیره شهید چمران، مردم عزتمند ایران را از این پیچ تاریخی به سلامت عبور دهند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *