صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

۳۷۴ هزار پرونده قضایی در کردستان مورد رسیدگی قرار گرفت

۳۰ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۶:۴۵:۰۱
کد خبر: ۷۳۴۵۱۳
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
رئیس کل دادگستری استان کردستان از رسیدگی به ۳۷۴ هزار پرونده قضایی در سال ۱۳۹۹ خبر داد.

- حجت‌الاسلام والمسلمین سید حسین حسینی، رئیس کل دادگستری استان کردستان در نشست خبری به مناسبت هفته قوه قضاییه با تقدیر از مشارکت مردم کردستان در انتخابات اخیر اظهار کرد: امیدواریم رئیس جمهور منتخب با تشکیل یک دولت مردمی و انقلابی، مشارکت مردم در عرصه‌های مختلف اجتماعی را تضمین کند.

رئیس کل دادگستری استان کردستان ضمن گرامیداشت یاد و نام شهدای انقلاب از جمله شهید بهشتی و ۷۲ تن از یاران گرانقدرشان، افزود: ارزش هر حکومت و نظامی به این است که بتواند احقاق حق و اجرای عدالت کند که ظهور این مهم از طریق دستگاه قضایی است.

وی افزود: عدالت اساس کار حیات طیبه انسان هاست و این از وظایف ذاتی دستگاه قضایی است و بر اساس قانون اساسی، قوه قضاییه یکی از سه رکن نظام جمهوری اسلامی است.

حجت‌الاسلام والمسلمین حسینی تاکید کرد: دادگستری کردستان در حوزه معاونت اجتماعی و پیشگیری از جرم، اقدام به راه‌اندازی دفتر مشارکت‌های اجتماعی کرده‌است و تاکنون ۱۷۰ نهاد مردمی اعلام همکاری کرده‌اند که در این راستا ۱۵ نشست توجیهی انجام شده و کارگروه‌های تخصصی در زمینه‌های مختلف شکل گرفته است.

وی از فعال شدن دیده‌بانان پیشگیری از وقوع جرم و آسیب‌های اجتماعی در استان کردستان خبر داد و افزود: تاکنون حدود ۲۵۰۰ نفر در سامانه جامع ارتباط مردمی (سجام) ثبت نام کرده اند و همچنین ۱۵۰۰ نفر هم به صورت گمنام فعالیت می‌کنند که در این راستا حدود ۱۰۰۰ گزارش مردمی تاکنون به سامانه واصل شده و ۶۰۰ فقره از این گزارشات به واحد‌های مربوطه ارجاع و پیگیری لازم انجام شده است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار  داشت: در سال ۱۳۹۹، بیش از ۳۷۱ هزار پرونده به دادگستری استان کردستان وارد شده است و بیش از ۳۷۴ هزار پرونده مورد رسیدگی قرار گرفته است و این بدین معنی است که علاوه بر پرونده‌های وارده، حدود دو هزار و ۸۰۰ پرونده از موجودی دادگستری استان کردستان کسر شده‌است.

حجت الاسلام والمسلمین حسینی به آمار مقایسه دو ماهه اول سال ۱۴۰۰ با مدت مشابه سال قبل اشاره کرد و گفت: در دو ماهه اول سال ۱۳۹۹، حدود ۴۸ هزار پرونده ورودی داشتیم که در همین مدت و در سال ۱۴۰۰ این تعداد به ۶۲ هزار پرونده رسیده‌است و این میزان ورودی پرونده رشد ۲۹ درصدی را نشان می‌دهد.

رئیس کل دادگستری کردستان اعلام کرد: الکترونیکی کردن پرونده‌های بایگانی راکد دادگستری استان کردستان از دیگر اقدامات انجام شده است که در سال ۱۳۹۹ حدود ۱۹۸ هزار پرونده الکترونیکی شد و از ابتدای سال جاری تاکنون حدود ۲۸۵ هزار پرونده راکد، الکترونیکی شده است.

وی از نرخ ۹۲ درصدی ابلاغات در محاکم قضایی استان کردستان به‌صورت الکترونیکی خبر داد و افزود: تاکنون ۱۵۰ سری از تجهیزات ویدئوکنفرانس در شعبات قضایی استان کردستان نصب شده‌است و حدود ۲۵۰۰ جلسه دادرسی الکترونیک با زندان‌های استان کردستان انجام شده است.

حجت‌الاسلام والمسلمین حسینی در ادامه سخنان خود به افزایش ۱۲۰ درصدی مشارکت خیرین در جشن گلریزان آزادسازی زندانیان جرایم غیرعمد اشاره کرد و گفت: در ماه رمضان امسال حدود ۳۰ میلیارد ریال کمک جمع آوری شد که واقعا کم نظیر بود.

وی همچنین از کاهش ۳۲ درصدی ورودی به زندان‌های استان کردستان و رشد ۱۵۶ درصدی آمار اشتغال زندانیان و رشد ۴۴ درصدی عفو زندانیان تا خرداد ماه جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل خبر داد.

رئیس کل دادگستری کردستان به فعالیت ۱۳۰ شعبه شورا‌های حل اختلاف در این استان اشاره کرد و گفت: در سال ۹۹ شاهد صلح و سازش ۲۶ درصدی پرونده‌ها در شورا‌های حل اختلاف بودیم که نسبت به سال قبل از آن رشد چهار درصدی را نشان می‌دهد و امیدواریم امسال این میزان افزایش یابد.

حجت‌الاسلام والمسلمین حسینی از اقدامات ایثارگرانه قضات و کارکنان دادگستری استان کردستان در دوران شیوع ویروس کرونا در استان تقدیر کرد و گفت: خوشبختانه با تلاش مضاعف پرسنل دادگستری استان در طی بیش از یک سال اخیر هیچ خللی در رسیدگی به پرونده‌های قضایی مردم ایجاد نشد.

وی همچنین به اولویت‌های دادگستری این استان در سال ۱۴۰۰ اشاره کرد و افزود: اجرای برنامه تحول قضایی به صورت مستمر، توجه به کمیت و کیفیت رسیدگی ها، کاهش پرونده‌های موجودی، کاهش جمعیت کیفری زندان‌ها با نگاه اصلاحی و تربیتی، حرکت به سمت دستگاه قضایی هوشمند و دادرسی تمام الکترونیک از جمله این اولویت‌ها است.

وی اظهار کرد: تحول از رویکرد سنتی به رویکرد فناورانه، حفظ کرامت انسانی و تکریم ارباب رجوع، مبارزه با فساد، رفع موانع تولید و بهبود امنیت اقتصادی، حفظ حقوق عامه و افزایش اعتماد عمومی و اعتماد سازی اجتماعی از دیگر اولویت‌های دادگستری استان کردستان است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *