صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تقویم تاریخ؛ از فرار لوئی شانزدهم تا انفجار در حرم امام رضا (ع)

۳۰ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۸:۳۷:۰۵
کد خبر: ۷۳۴۳۵۹
امروز یکشنبه ۳۰ خرداد سال ۱۴۰۰ هجری شمسی، برابر با نهم ذی القعده سال ۱۴۴۲ هجری قمری و مطابق با ۲۰ ژوئن سال ۲۰۲۱ میلادی است.
_ خبرگزاری صدا و سیما نوشت: مهم‌ترین رویداد‌های تاریخی جهان در چنین روزی (یکشنبه ۳۰ خرداد سال ۱۴۰۰) به شرح زیر است:
 

تولد ناصر خسرو، شاعر و نویسنده ایرانی و خالق سفرنامه

۱۰۴۸ سال پیش بنا بر اقوال تاریخی معتبر، در چنین روزی، نهم ذیقعده سال ۳۹۴ هجری قمری «ناصر خسرو قبادیانی»، شاعر و نویسنده مشهور ایرانی در بلخ ـ واقع در شمال شرقی ایران قدیم و شمال افغانستان فعلی ـ متولد شد.
 
ناصرخسرو از کودکی در محضر استادان زمان خود به تحصیل علـم و دانش و حفظ قرآن مجید پرداخت. او علاوه بر ادبیات فارسی و عربی با بیشتر علوم زمان خود، چون حساب، هندسه، نجوم، طب، داروشناسی و الهیات نیز آشنا شد. ناصرخسرو زندگی پرفراز و نشیبی را داشت. او در جوانی مدتی به شغل دبیری در دربار‌های محمود و مسعود غزنوی مشغول بود، اما پس از چندی بر اثر تحولی که در اندیشه او پدید آمد، از سیاست کناره گیری کرد و به تحقیق در اصول و عقاید مذاهب مختلف و سیر و سفر پرداخت که حاصل این سفر‌های هفت ساله، کتاب «سفرنامه» او است. ناصرخسرو در این کتاب، مشاهدات خود را در سرزمین‌های روم، مصر، حجاز و بین النهرین به رشته تحریر درآورده است. این کتاب از نظر تاریخی و جغرافیایی و نیز توصیف خصوصیات کشور‌های خاورمیانه، حائز اهمیت است. ناصرخسرو افکار و اعتقادات خود و همچنین حکمت‌ها و موعظه‌های بسیاری را در قالب آثار و اشعارش بیان کرده است. کتاب‌های «زاد المسافرین»، «خوان الاخوان»، «وجه دین» و «روشنایی نامه» از دیگر آثار با ارزش این شاعر برجسته ایرانی به شمار می‌روند. حکیم ناصر خسرو پس از ۸۷ سال زندگی، در سال ۴۸۱ درگذشت.
 
 

فرار لوئی شانزدهم پادشاه فرانسه

۲۳۰ سال پیش در چنین روزی ۲۰ ژوئن سال ۱۷۹۱ میلادی"لویی شانزدهم" پادشاه فرانسه در پی اوج گیری انقلاب از این کشور فرار کرد. یکی از مهم‌ترین وقایعی که در جریان انقلاب فرانسه موجب تزلزل و سقوط رژیم سلطنتی گردید، ماجرای فرار لویی شانزدهم و خانواده‌اش از پاریس بود. این تصمیم زمانی اتخاذ شد که لویی شانزدهم پس از ممانعت مردم برای مسافرتش به خارج از پاریس، احساس کرد که با او مانند یک زندانی رفتار می‌شود. هم‌چنین تقویت نیرو‌های افراطی مجلس مؤسسان و نافرمانی و بی‌انضباطی در میان سربازان و بی‌اعتمادی نسبت به فرمانده گارد ملی، از جمله عواملی بود که در تصمیم لویی شانزدهم به فرار از پاریس مؤثر افتاد. اما هنگامی که کالسکه بزرگ سلطنتی در بیستم ژوئن ۱۷۹۱ م در حال خارج کردن اعضای خانواده پادشاه فرانسه بود، نیرو‌های انقلابی آن را شناخته و به پاریس باز گرداندند. بازگشت شاه و همسرش به پاریس توأم با تحقیر و اهانت بود و با جنجالی که بر سر آن برخاست، خانواده سلطنتی از آن به بعد تحت مراقبت بیشتری قرار گرفتند. از فردای آن روز تلاش برای برکناری لویی شانزدهم و الغاء رژیم سلطنتی آغاز شد تا اینکه این امر با اعدام لویی شانزدهم در ۲۱ ژانویه ۱۷۹۳ م صورت پذیرفت.
 
 
 

به قدرت رسیدن ملکه ویکتوریا در انگلیس

۱۸۴ در چنین روزی ۲۰ ژوئن سال ۱۸۳۷ میلادی ملکه ویکتوریا تاج سلطنت را بر سر گذاشت و دوران سلطنت ۶۳ ساله او بر امپراتوری بریتانیا آغاز شد.
 
ملکه ویکتوریا پادشاه معروف بریتانیا از طرف پدر متعلق به خانواده‌ای بود که از آلمان به انگلستان آمده و بر تخت شاهی قرار گرفته بودند. وی در ۱۸ سالگی به پادشاهی انگلستان رسید و با پسر عموی خود ازدواج کرد. با ادامه دوران سلطنت ویکتوریا، امپراتوری بریتانیا به سوی شرق تا اشغال کامل هندوستان پیش رفت و سرزمین‌های بیشتری تحت استعمار بریتانیا درآمد. ملکه ویکتوریا در ۴۲ سالگی همسر خود را از دست داد و چهل سال بقیه عمر را به سوگواری از دست دادن شوهر گذرانید. در دوران حکومت او، به دلیل وسعت مستعمرات انگلستان این مثل معروف بود که "آفتاب هیچ گاه در بریتانیا غروب نمی‌کند". در سال ۱۹۰۰. م ملکه ویکتوریا به بیماری دچار شد و سرانجام در ۲۲ ژانویه ۱۹۰۱ پس از ۶۳ سال سلطنت در ۸۲ سالگی درگذشت.
 
 

اشغال جزیره اوکیناوا توسط ژاپن

۱۴۶ سال پیش، در روز بیستم ژوئن سال ۱۸۷۵ میلادی جزیره اوکیناوا واقع درآب‌های اقیانوس آرام در جنوب ژاپن، به تصرف ارتش این کشور درآمد. اما در آخرین سال جنگ جهانی دوم، این جزیره استراتژیک شرق دور که ۱۲۵۰ کیلومتر مربع مساحت دارد، با وجود دفاع سرسختانه ارتش ژاپن، توسط نیرو‌های آمریکایی اشغال شد. این نیرو‌ها در سال ۱۹۵۸ از ژاپن خارج شدند، اما جزیره اوکیناوا همچنان در اشغال ارتش آمریکا باقی ماند. درپی مذاکرات طولانی میان واشنگتن و توکیو، سربازان آمریکایی در سال ۱۹۷۲ به اشغال جزیره اوکیناوا خاتمه دادند، ولی پایگاه مهم خود را در این جزیره تخلیه نکردند. از آن زمان، مردم ژاپن همواره به وجود این پایگاه و استقرار نیرو‌های آمریکایی در جزیره اوکیناوا اعتراض کرده اند و اکنون نیز خواستار برچیده شدن پایگاه نظامی آمریکا در این جزیره هستند.
 
 

کشف ویتامین توسط دانشمند لهستانی

۱۰۹ سال پیش در چنین روزی، بیستم ژوئن سال ۱۹۱۲ میلادی دکتر «کاسیمیر فونک» (Casimir Funk)، دانشمند لهستانی، برای اولین بار موفق به کشف ویتامین شد.
 
دکتر کاسیمیر فونک بعد از یک سلسله تحقیقات متوجه شد که در مواد غذایی مصرفی انسان، برخی ترکیبات آلی وجود دارند که هرچند اندک هستند، اما برای سوخت و ساز، رشد و نمو و سلامتی بدن ضروری اند و این مواد را ویتامین نامید. ویتامین‌ها انواع مختلفی، چون K , E , D , C , B , A دارند که هر کدام خواص و کارکرد‌هایی برای بدن دارند.
 
 

انفجار در حرم مطهر امام رضا علیه السلام توسط منافقین

۲۷ سال پیش در چنین روزی، سی ام خرداد سال ۱۳۷۳ هجری شمسی تروریست‌های گروهک منافقین دست به جنایت فجیعی در حرم مطهر حضرت رضا (ع) از اهل بیت پیامبر اسلام (ص) در شهر مقدس مشهد زدند.
 
در بعد از ظهر عاشورای این سال و درحالی که مردم عزادار، در اوج برگزاری مراسم بزرگداشت برای قیام تاریخی امام حسین (ع) بودند، بمبی در داخل حرم مطهر حضرت رضا (ع) منفجر شد. درپی این انفجار، ده‌ها تن از زائران و علاقمندان اهل بیت (ع) در حرم امام رضا (ع) شهید یا مجروح شدند و خسارت زیادی به حرم مطهر وارد آمد. پس از این اقدام ضد بشری، مقام معظم رهبری، حضرت آیت ا... خامنه‌ای، طی پیامی فرمود: «منافقین کوردل نشان دادند که برای حریم مقدس اهل بیت عصمت و طهارت نیز هیچگونه حرمتی قائل نیستند. دشمنان منافق، معاند و سنگدل با این جنایت نشان دادند که به هیچ یک از موازین انسانی پایبند نیستند و دشمنی آنان با ملت غیور و مومن ایران هیچ حد و مرزی را نمی‌شناسد.»
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *