شرایط بحرانی مهاجران در یونان؛ حصارکشی اردوگاهها تشدید شد
- یونان با محصور کردن اردوگاهها و کنترل شدیدتر مرزها، ورود مهاجران و سیاستهای مهاجرتی خود را سختتر میکند؛ این موضوع انتقادات گروههای امدادی و حقوق بشری را در پی داشته است.
به گزارش «یو اس نیوز»، سال گذشته هنگامی که آتش سوزی، اردوگاه بزرگ «موریا» در جزیره «لسبوس» یونان را ویران کرد، شرایط نامناسبی برای بسیاری از پناهجویان به وجود آمد؛ از طرفی هم یونان اتهامات مطرح شده درباره اینکه کشتیهای گارد ساحلی این کشور قایقهای مهاجران را از آبهای یونان به عقب راندند، رد کرد.
«نوتیس میتاراچی»، وزیر مهاجرت یونان، میگوید «سیاست ما سختگیرانه، اما منصفانه است.»
یونان در سال ۲۰۱۵، هنگامی که یک میلیون پناهنده از سوریه، عراق و افغانستان به این کشور رسیدند، خط مقدم بحران مهاجرت اروپا بود.
این تعداد از آن زمان کاهش یافته است، اما یونان میگوید که هنوز بیشترین مسئولیت را در مقایسه با دیگر کشورهای اروپایی بر عهده دارد.
بر اساس گزارشها، در خارج از آتن، در اردوگاه «ریتسونا»، نشانههایی از سیاست سختگیرانهتر مشاهده میشود.
این اردوگاه با محاصره شدن با حصارهای بتونی، به یک شهر کوچک با دیوارهایی دور تا دور آن شباهت دارد.
بودن در چنین اردوگاههایی برای بسیاری از پناهجویان مانند محبوس بودن در زندان است.
یک پناهجو که از سال ۲۰۱۸ داخل این اردوگاه سکونت داشته، میگوید «قبل از این ما در زندانی نامرئی بودیم؛ حال میتوان این زندان را دید.»
یونان علاوه بر حصارکشی اردوگاهها، در ماه ژوئن مناقصهای را در سطح اتحادیه اروپا برای ساخت ۲ مرکز از نوع بسته در جزایر «ساموس» و «لسبوس» آغاز کرد.
آتن مدعی است با این اقدامات اردوگاهها ایمنتر میشوند، اما گروههای حقوق بشری میگویند سیاستهای مهار به افراد آسیب دیده از جنگ و درگیری آسیب میرساند.
کمیسر حقوق بشر شورای اروپا از یونان خواسته است که در این مورد تجدید نظر کند.