صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تقویم تاریخ؛ از آزمایش اولین هلی کوپتر تا استقلال کویت

۲۹ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۳:۳۰:۰۲
کد خبر: ۷۳۴۱۵۵
امروز شنبه، بیست و نهم خرداد سال ۱۴۰۰ هجری شمسی، برابر با هشتم ذی القعده سال ۱۴۴۲ هجری قمری و مطابق با ۱۹ ژوئن سال ۲۰۲۱ میلادی است.
_ خبرگزاری صدا و سیما نوشت: مهم‌ترین رویداد‌های تاریخی جهان در چنین روزی (شنبه بیست و نهم خرداد سال ۱۴۰۰) به شرح زیر است:
 

روز عشای ربانی مسیحیان

۱۹ ژوئن مصادف با روز عشاء ربانی مسیحیان است.
 
مسیحیان معتقدند که «یهودای اَسخر یوطی» (Judas Iscariot) یکی از حوّاریّون عیسی مسیح جای آن حضرت را به یهودیان اطلاع داد و یهودیان هم عیسی مسیح را گرفتند و بر سر دار کردند و بعد او را به خاک سپردند و سپس بعد از دو شب و یک روز عیسی مسیح به آسمان رفت. مسیحیان معتقدند شب آخری که عیسی مسیح در میان حوّاریّون بود به آنان نان فطیر و شراب خورانید و عنوان کرد که این نان همان تکّه‎های بدن من هست و آن شراب را هم عیسی مسیح به عنوان خون خود به آن‌ها داد تا بنوشند. این سنّتی است که مسیحیان معتقدند عیسی مسیح آن را دستور داده است. کاتولیک‌ها هفته‎ای یکبار، پروتستان‎ها و ارتودوکس‎ها هم هر ماه یکبار این سنّت را انجام می‎دهند.
 
 

درگذشت ابن زبیر شاعر عراقی

۱۰۹۴ سال پیش به روایت‌های تاریخی، در چنین روزی، هشتم ذیقعده سال ۳۴۸ هجری قمری «ابوالحسن علی بن زبیر کوفی»، نویسنده مسلمان در شهر بغداد درگذشت.
 
او ابتدا در محضر پدرش به فراگیری دانش‌های متداول زمان پرداخت و بعد از فوت پدر، ثروت به جای مانده از او را در راه کسب علم و دانش و ایجاد کتابخانه و نیز کمک به دانش پژوهان صرف کرد. کوشش ابن زبیر در زمینه نسخه برداری از کتاب ها، موجب شد با وجود توانایی‌های علمی بسیار، کمتر به کار تالیف بپردازد. ابن زبیر یادداشت‌های فهرست گونه‌ای بر برخی از کتاب‌های کتابخانه اش نوشته است که برخی دانشمندان ازجمله ابن ندیم - مورخ و نویسنده مشهور آن زمان - از حاشیه نویسی‌های او استفاده کرده اند.
 
 
 

درگذشت فخرالدین عراقی، شاعر مشهور ایرانی

۷۵۴ سال پیش در چنین روزی برابر با هشتم ذیقعده سال ۶۸۸ قمری «شیخ فخرالّدین ابراهیم بن بزرگمهر بن عبدالغفار عراقی همدانی»، شاعر بزرگ ایرانی درگذشت.
 
شیخ فخرالدین عراقی در ۱۸ سالگی به هند رفت و در خدمت مشایخ بزرگ آن سامان، سیر و سلوک را برگزید. پس از چند سال، در قونیه به مجلس شیخ صدرالدین قونوی راه یافت و کتاب لمعات را نگاشت. عراقی در اواخر عمر به مصر و شام سفر کرد و در همان جا درگذشت و در جوار قبر محی الدین ابن عربی در دمشق دفن شد. کلام عراقی، ساده، استوار و استادانه است. در غزل ‏ها، ترکیبات و ترجیع ‏های وی، شور و شوقی بی‏ مانند که نشانه‏ التهاب درونی او است، دیده می ‏شود. این شوق، گاه با تامّل در معارف و حقایق عرفانی همراه و گاه با توصیفات بدیع و کم سابقه ‏ای از حالات سالکان و واصلان، آمیخته است.
 
 
 

اعدام ماکسیمیلیان، شاهزاده اشغالگر مکزیک

۱۵۴ سال پیش، در روز نوزدهم ژوئن سال ۱۸۶۷ میلادی ماکسیمیلیان (Maximilian)، شاهزاده اتریشی که مکزیک را اشغال کرده بود، توسط آزادیخواهان این کشور اعدام شد.
 
پس از آنکه بنیتو خوارز (Benito Juarez) در سال ۱۸۵۵ میلادی به ریاست جمهوری رسید، از سفید پوستان خلع ید کرد و از قدرت کلیسا در مکزیک کاست. این اقدامات، خشم اروپائیان استعمارگر را برانگیخت و کشور‌های اروپایی به رهبری فرانسه در مکزیک نیرو پیاده کردند و به حمایت از کلیسا و سرمایه داران متمایل به غرب پرداختند. استعمارگران اروپایی در فوریه سال ۱۸۶۶، شاهزاده ماکسیمیلیان را برتخت سلطنت نشاندند. اما خوارز، مبارزه علیه نیرو‌های فرانسوی و سلطنت طلبان را ادامه داد و پس از شکست آن‌ها و اعدام پادشاه تحمیلی، بار دیگر رئیس جمهوری مکزیک شد.

 

آزمایش اولین هلی کوپتر

۱۴۴ سال پیش در چنین روزی، نوزدهم ژوئن سال ۱۸۷۷ میلادی اولین وسیله پرنده که قادر بود بدون نیاز به باند پرواز، بطور عمودی از زمین پرواز کند و فرود آید و یا در هوا ثابت بماند، آزمایش شد.
 
این وسیله که هلیکوپتر نامیده شد، توسط «انریکو فورلانینی» مهندس ایتالیایی در بندر اسکندریه مصر آزمایش شد. این هلیکوپتر ابتدایی، مدتی بعد، توسط «سیکورسکی» کارشناس لهستانی تکمیل و این اختراع به نام وی ثبت شد.

 

استقلال کویت از انگلیس

۶۰ سال پیش، در روز نوزدهم ژوئن سال ۱۹۶۱ میلادی با لغو قرارداد استعماری ۱۸۹۹ میلادی میان انگلیس و کویت، این کشور حاشیه خلیج فارس استقلال یافت.
 
کویت پس از ضمیمه شدن به سرزمین‌های اسلامی، وضعیت مشخصی نداشت. در اواسط قرن هجدهم میلادی سلسله آل صباح در این کشور تاسیس شد. در اواخر قرن نوزدهم میلادی، کویت خواستار حمایت انگلیس از این کشور در برابر دولت عثمانی شد. در سال ۱۸۹۹ میلادی، کویت و انگلیس پیمانی منعقد کردند که نتیجه آن استعمار کویت توسط انگلیس بود. انگلیسی‌ها از این پیمان، بخصوص در زمینه بهره برداری از منابع عظیم نفت در کویت، سود فراوان بردند. با لغو این پیمان در سال ۱۹۶۱ میلادی، استعمار کویت توسط انگلیس به پایان رسید، اما نفوذ کشور‌های غربی در کویت ادامه یافت. پس از استقلال کویت، عراق مدعی مالکیت کویت شد و قصد حمله به این کشور را داشت که با مداخله انگلیس، منصرف شد. در سال ۱۹۹۰ میلادی، عراق کویت را اشغال کرد، اما هفت ماه بعد، نیرو‌های متحدین به اشغال کویت خاتمه دادند. کویت دارای حکومت پادشاهی است و نزدیک به ۱۸ هزار کیلومترمربع مساحت دارد. این کشور در ساحل غربی خلیج فارس واقع شده و با عراق و عربستان همسایه است.

 

سالگرد درگذشت شریعتی

۴۴ سال پیش در چنین روزی، بیست و نهم خرداد سال ۱۳۵۶ هجری شمسی دکتر «علی شریعتی»، نویسنده و اندیشمند معاصر ایرانی در لندن درگذشت.
 
او در سال ۱۳۱۲ هجری شمسی در نزدیکی سبزوار ـ در شمال شرقی ایران ـ در خانواده‌ای متدین و اهل علم متولد شد. دکتر شریعتی تحصیلات عالی خود را در رشته ادبیات گذراند و همزمان با تحصیل وارد مبارزه سیاسی علیه رژیم شاه شد. پس از چندی دکتر شریعتی برای ادامه تحصیل به فرانسه رفت و به دنبال اخذ درجه دکترا در رشته تاریخ ادیان از دانشگاه سوربن فرانسه، به ایران بازگشت. در این زمان دکتر شریعتی مبارزات خود را با برگزاری جلسات سخنرانی و بحث، در حسینیه ارشاد تهران ادامه داد.
 
او در کنار اساتید و متفکرانی نظیر استاد شهید مطهری و شهید باهنر، حسینیه ارشاد تهران را به پایگاهی جهت تغذیه فکری نسل جوان تبدیل نمودند. دکتر شریعتی محققی فعال به شمار می‌رفت، بطوریکه در طول زندگی کوتاه خویش، بیش از ۲۰۰ اثر به صورت کتاب، جزوه و مجموعه نوار سخنرانی از خود بجای گذاشت. از جمله آثار دکتر شریعتی می‌توان به کتب «اسلام و انسان»، «تاریخ تمدن»، «آری اینچنین بود برادر»، «حج» و «فاطمه، فاطمه است» اشاره کرد.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *