ستاد انتخابات کشور با صدور اطلاعیه شماره ۳۱ پایان انتخابات چهارگانه ۱۴۰۰ را اعلام کرد.
حضور غیرقابل پیشبینی مردم در انتخابات/ رهبر انقلاب دقایق اولیه رأی خود را به صندوق انداختند/ صفهای طولانی در نقاط مختلف ایران اسلامی + تصاویر، فیلم و حاشیهها
- فرآیند انتخابات چهارگانه سیزدهمین دوره ریاست جمهوری، ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا، دومین میاندوره پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری و اولین میاندوره یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی از ساعت ۷ صبح روز جمعه ۲۸ خرداد آغاز و بامداد روز شنبه ۲۹ خرداد تمام شد.
انتخابات چهارگانه ۱۴۰۰
۱. سیزدهمین دوره ریاستجمهوری
در سراسر کشور برای انتخاب هشتمین رئیسجمهور
۲. ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر و وستا
در سراسر کشور برای انتخاب نمایندگان پارلمان شهر و روستا
۲. دومین میاندورهای مجلس خبرگان رهبری
در استانهای تهران، قم، مشهد و مازندران برای انتخاب ۶ نماینده خبرگان
۴. اولین میاندورهای مجلس شورای اسلامی
در شش استان برای انتخاب ۶ نماینده مجلس شورای اسلامی
الف: آستانه اشرفیه (گیلان) - یک نفر
ب: بهار و کبودرآهنگ (همدان) - یک نفر
ج: تفرش، آشتیان و فراهان (مرکزی) - یک نفر
د: تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر (تهران) - یک نفر
و: گچساران و باشت (کهگیلویه و بویر احمد) - یک نفر
ه. میانه (آذربایجان شرقی) برای انتخاب یک نفر
مدت رأیگیری از ساعت ۷ صبح تا ۲۴ روز جمعه ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ خواهد بود و در صورت نیاز تا ساعت ۲ بامداد روز ۲۹ خرداد تمدید خواهد شد.
واجدان شرایط رأی در این دوره از انتخابات ۵۹ میلیون و ۳۱۰ هزار و ۳۰۷ نفر و تعداد رأی اولیها یک میلیون و ۳۹۲ هزار و ۱۴۸ نفر است.
همچنین ناظران شورای نگهبان با شبکه ۳۰۰ هزار نفری و ۷۰ هزار بازرس وزارت کشور بر انتخابات امروز در سراسر ایران اسلامی نظارت دارند.
همراه داشتن شناسنامه و کارت ملی یا شماره ملی برای رای دادن، ضروری است و رأی دهندگان هنگام مراجعه به شعب، خودکار شخصی و ماسک به همراه داشته باشند.
- بیشتر بخوانید:
- متن کامل اولین مناظره اقتصادی ۷ نامزد انتخابات ریاستجمهوری + فیلم
- متن کامل دومین مناظره ۷ نامزد انتخابات ریاستجمهوری + فیلم
- متن کامل سومین مناظره ۷ نامزد انتخابات ریاستجمهوری + فیلم
مصطفی امامی در گفتوگو با خبرنگار مستقر میزان در محل شعبه اخذ رأی مسجد لرزاده درباره میزان تعرفههای رأی امروز در دقایق پایانی رأی گیری گفت: تا کنون حدود هزار تعرفه هر صندوق دریافت کرده است. امسال نسبت به پارسال تعرفه بیشتری دریافت کردهایم به طوری که حدود ۷۰ درصد بیشتر تعرفه گرفتهایم.
عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان در یک پیام توئیتری نوشت با هماهنگی مجدد با وزارت کشور تا زمانی که مراجعه کننده حضور داشته باشد، مسئولان شعب مکلف به اخذ رای هستند.
سفارش میکنم شما را به رعایت بیطرفی و اخلاق در این ساعات پایانی
بسم الله الرحمن الرحیم
فرزندان انقلابی ام
مجاهدت شما در سنگر نظارت بر انتخابات در این شرایط سخت و با وجود بیماری منحوس کرونا اگر با نیت الهی انجام شود یقینا اجر و پاداش بزرگی نزد خدای متعال دارد.
سفارش میکنم شما را به رعایت بی طرفی و اخلاق در این ساعات پایانی کارتان را با اتقان کامل انجام دهید.
از صمیم قلب از حضور مسئولانه شما در عمل به وظیفه بزرگ امانتداری از آراء مردم تشکر و قدردانی می نمایم.
دعاگوی شما
احمد جنتی
شناسنامه و کد ملی برای فرآیند احراز هویت و شرکت در انتخابات لازم بود. فرآیند احراز هویت ابتدا از طریق اسکن کارت ملی یا ورود شماره ملی و سپس شماره سریال شناسنامه و استعلام آن آغاز میشود.
در مرحله بعد اطلاعات هویتی فرد و وضعیت رای در مراکز اخذ رأی مشخص میشود. در این مرحله عدم حضور فرد در سایر شعب اخذ رأی برای انتخابات ریاست جمهوری، مجلس شورای اسلامی، مجلس خبرگان رهبری و شوراهای شهر و روستا تا آن زمان صحت سنجی میشود.
در صورتی که فرد در حوزهای هر یک از این انتخابات را شرکت کرده باشد. دستگاه با «هشدار اخطار» این پیام را اعلام میکند و از ادامه روند تایید احراز هویت وی ممانعت به عمل میآید. پس از انجام احراز هویت افراد، کد استعلامی صادر شده و فرد با اخذ تعرفه انتخاباتی که قرار است در آن شرکت کند به پای صندوقها هدایت میشود.
- شورای هماهنگی ستادهای مردمی سید ابراهیم رئیسی، با ابراز تأسف از اختلالات پیشآمده در روند اخذ آرا از آحاد ملت غیور ایران اسلامی در آغازینساعات شروع فرایند انتخابات، اطلاعیهای صادر کرد.
متن این اطلاعیه به این شرح است:
امیرالمؤمنین امام علی علیهالسلام فرمود:
جَعَلَ اللهُ سُبحانَهُ حُقوقَ عِبادِهِ مُقَدَّمَةً لِحُقوقِهِ.
خداوند سبحان حقوق بندگانش را مقدمة رسیدن به حقوق خود قرار داده است.
متأسفانه گزارشهای مختلف ارسالی به این ستاد، حاکی از آن است که صبح امروز و در دو ساعت اولیه آغاز رأیگیری، ارتباط سامانههای فنی رأیگیری الکترونیک با مرکز، حدود یکصد دقیقه قطع بوده و بنابراین با وجود استقبال کمسابقه مردم برای مشارکت در انتخابات و همچنین پاسخ به دعوت رهبر معظم انقلاب برای حضور پرشور در این رویداد مهم، شمار زیادی از مردم عزیز ایران، بهرغم ساعتها ایستادن در صفوف طولانی، موفق به دادن رأی خود نشدند.
شورای هماهنگی ستادهای مردمی سید ابراهیم رئیسی، با ابراز تأسف از اهمال مسؤولان اجرائی در این زمینه و همچنین با توجه به اهمیت بالای اخذ آرای تکتک هممیهنان عزیز، از شورای محترم نگهبان قانون اساسی میخواهد نسبت به تمدید زمان انتخابات تمهیدات لازم را فراهم آورد.
- عباسعلی کدخدایی اعلام کرد طبق هماهنگی انجام شده با وزارت کشور ساعت اخذ رأی تا ساعت ۲۴ امشب تمدید شد.
- ستاد انتخابات کشور با صدور اطلاعیه شماره ۲۸ اعلام کرد پیرو حضور هموطنان عزیز برای شرکت در انتخابات و موافقت وزیر کشور اخذ رأی به مدت یک ساعت دیگر یعنی تا ساعت ۲۲ تمدید شد.
سید رضا غلامی در حاشیه حضور در شعبه اخذ رأی مستقر در مسجد ابوذر تهران در گفتوگو با خبرنگار مستقر میزان در این شعبه، با اشاره به روند اجرای پروتکلهای بهداشتی در شعب اخذ رأی سراسر کشور، تصریح کرد: با توجه به اهمیت این موضوع در روند برگزاری انتخابات ۱۴۰۰، شاهد حضور پرشور و با صلابت مردم هستیم در کنار این حضور بخش سلامت از اهمیت خاصی برخوردار است.
وی افزود همکاران ما در سراسر کشور به شعبه اخذ رأی سر میزنند و روند اجرای پروتکلهای بهداشتی را مورد بررسی قرار میدهند و این روند نظارتها به شکل مستمر و سیار انجام میشود.
غلامی تأکید کرد: بالغبر ۷ هزار بازرس سلامت محیط در شعب اخذ رأی کل کشور کنترل و نظارت بر روند اجرای پروتکلهای بهداشتی را انجام میدهند.
وی اضافه کرد: ۵ هزار نیروی داوطلب سازمان جوانان هلالاحمر برای اجرای روند نظارت بر انجام پروتکلهای بهداشتی در شعب اخذ رأی فعالیت دارند و ۱۲ هزار ناظر بهداشتی در سراسر کشور در تمام شعبات اخذ رأی داریم.
غلامی در پاسخ به این سؤال که تا الآن گزارش عدم رعایت پروتکلها را در شعب سراسر کشور داشتیم، افزود: گزارشهایی که از سراسر کشور در روند اجرای پروتکلهای بهداشتی داریم قابلقبول است در بعضی شعب فاصلهگذاری به دلیل تجمع مردم و استقبالی که صورت گرفته است متناسب برنامهریزی نشده است.
مسئول نظارت بر شعب کل کشور از سوی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: با توجه به مکان و فضایی که برای شعب در نظر گرفته شده است از مسئولان اجرایی به خصوص از همکاران در وزارت کشور تقاضا داریم که متناسب با شعب طوری برنامهریزی کنند که هم در روند رأیگیری اختلال ایجاد شوند و هم مردم راحت باشند و هم اینکه پروتکلهای بهداشتی رعایت شوند.
غلامی اظهار داشت: در بحث زدن ماسک و ضدعفونی دست توسط مسئولین اجرای شعب، مشکل خاصی نداریم و ۹۵ درصد پروتکل بهداشتی در بحث ماسک زدن و ضدعفونی دستها رعایت میشوند.
سخنگوی ستاد انتخابات کشور گفت: به دلیل توزیع بسیار مناسب تعرفهها در سطح شعب اخذ رای در هیچ نقطهای از کشور با کمبود تعرفه مواجه نیستیم.
سخنگوی ستاد انتخابات: در هیچ نقطهای با کمبود تعرفه مواجه نیستیم
- طبق اعلام پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان، از زمان آغاز رسمی فرآیند رای گیری تا ساعت ۱۹:۰۰ روز جمعه ۲۸ خرداد، ۵۷۵۲ مورد گزارش مردمی از تخلفات انتخاباتی در سامانه مردم ناظر ثبت شده است که از این میان تعداد ۷۷۸ شکایت بین ساعات ۱۶ الی ۱۹ توسط مردم به ثبت رسیده است.
گفتنی است از بین ۵۷۵۲ مورد گزارش ارسالی از آغاز فرآیند رای گیری تاکنون، ۲۸۹۹ مورد مربوط به عوامل اجرایی، ۷۱۹ مورد مربوط به داوطلبان، ۳۱۸ مورد مربوط به عوامل نظارتی و ۱۸۱۶ مورد در خصوص سایر تخلفات به ثبت رسیده است که که توسط کارشناسان ستاد مرکزی نظارت بر انتخابات پیگیری و دنبال شده است.
به استحضار مردم شریف میرساند، نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا و رسیدگی به تخلفات مربوط به آن، بر عهده شورای نگهبان نیست و مردم از ثبت شکایات نسبت به این انتخابات در سامانه مردم ناظر خودداری نمایند.
- ستاد انتخابات کشور با صدور اطلاعیه شماره ۲۷ اعلام کرد پیرو حضور هموطنان عزیز برای شرکت در انتخابات و موافقت وزیر کشور اخذ رأی به مدت دو ساعت دیگر یعنی تا ساعت ۲۱ تمدید شد.
- فرشته الیاسی در گفتوگو با میزان، با اشاره به روند برگزاری انتخابات چهارگانه ۱۴۰۰ گفت: از صبح و ساعات آغازین انتخابات تاکنون که به غروب آفتاب نزدیک میشویم حضور بسیار پرشور و عالی رقم خورد.
رییس شعبه شهید محلاتی واقع در شهرک غرب با اشاره به مشارکت بالای رأیدهندگان در این منطقه از شهر تهران بیان داشت: تا الان قریب به ۵۰۰ تعرفه استفاده شده و در حال اتمام است و ما درخواست سری جدید تعرفهها را خواهیم داد.
- علیاکبر ولایتی پس از شرکت در انتخابات و انداختن آرای خود به صندوق، در مصاحبه کوتاهی تأکید کرد: مشارکت در انتخابات امروز نقش بسیار مهمی در آینده جمهوری اسلامی ایران دارد.
وی افزود: امروز رویداد مهمی در جمهوری اسلامی ایران جاری است و مشارکت مردم نقش بسیار اساسی دارد چرا که جمهوری اسلامی ایران یک قدرت بزرگ منطقهای با ارتباطات گسترده بهویژه با کشورهای همسایه است و سرنوشت مشترکی با یکدیگر داریم.
ولایتی با اشاره به توطئه دشمنان در منطقه و بهویژه علیه کشورمان گفت: در منطقه دشمنان مشترکی داریم که علیه ما و کشورهای منطقه توطئه میکنند و در این میان جمهوری اسلامی ایران پلههای اقتدار را طی میکند و امروز نه تنها در طول ۴۰ سال گذشته بلکه در ۴۰۰ سال گذشته در یکی از بهترین شرایط اقتدار خود قرار دارد و بسیار مهم است که بتوانیم این اقتدار را حفظ کنیم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: نظام برای حفظ اقتدار به نیروی مردم متکی است که در انتخابات متبلور میشود و ملت بزرگ ایران با حضور خود نشان میدهند که از نظام و حرکت جمهوری اسلامی ایران به سمت اقتدار و پیشرفت حمایت میکنند.
محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی که در سوریه به سر می برد، امروز با حضور در حوزه رای گیری در دمشق در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری شرکت کرد.
- آیتالله سید محمدرضا مدرسی یزدی عضو فقهای شورای نگهبان و سید فضلالله موسوی و هادی طحان نظیف از اعضای حقوقدان شورای نگهبان از ستاد انتخابات وزارت کشور و بازدید و سپس در جلسهای با حضور وزیر کشور شرکت کردند.
انوشیروان محسنیبندپی، در حاشیه حضور در شعبه اخذ رأی در مسجد لرزاده، در گفتوگو با خبرنگار مستقر میزان در این شعبه، دربارهٔ مشارکت مردم در این دوره و تعداد تعرفههای مصرفشده، گفت: چیزی که تا الان شاهد آن هستیم حضور واقعاً بسیار بسیار خوب و مطلوب در صندوقهای اخذ رأی بوده است.
وی افزود: امسال یک ساعت زودتر یعنی از ساعت ۷ صبح رأی گیری شروعشده و بهرغم این شاهد شلوغی حوزههای اخذ رأی هستیم.
استاندار تهران اظهار داشت: تعرفهها را بهاندازه کافی در شعب اخذ رأی در اختیار نمایندگان عوامل اجرایی و عوامل نظارتی قرار دادهایم و آنها هم مشغول اخذ رأی هستند و هیچ نگرانی وجود ندارد.
وی ادامه داد: واقعیت این است که مردم آن چیزی که وظیفه داشتند و تکلیف داشتند یک بار دیگر برای تحقق بخشیدن به آرمانهای محوری انقلاب اسلامی آن اصل و اراده خود را ثابت کردهاند و توطئههای بیگانگان را و دشمنان انقلاب و نظام را که کار آنها تزریق و پمپاژ ناامیدی و مأیوس کردن مردم بود، خنثی کردند.
این مقام مسئول تصریح کرد: امیدوارم در ادامه شاهد همین حضور پرشور مردم باشیم تا آنهایی که فرصت نکردهاند از این فرصت تا ۲ بامداد شنبه، استفاده کنند و رأی خود را به کاندیدایی که مد نظرشان است در صندوق رأی بیندازند.
- آیتالله احمد جنتی در نامهای به عبدالرضا رحمانیفضلی خواستار رفع مشکل اخلال در فرآیند اخذ شد.
متن این نامه به شرح زیر است:
جناب آقای دکتر رحمانیفضلی
وزیر محترم کشور
سلام علیکم
با احترام، با عنایت به گزارشهای متعددی از استانهای مختلف، صندوقهای اخذ رأی الکترونیکی به کارگیری شده در انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا موجب کندی رأیگیری و تشکیل صفهای طولانی و اخلال در فرایند اخذ رأی شده است؛ لذا مستدعی است ترتیبی اتخاذ گردد تا به منظور رعایت حقوق مردم، رأی گیری در انتخابات شوراها در حوزههای مربوطه از طریق تعرفه کاغذی انجام پذیرد.
احمد جنتی
رئیس هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری و میاندورهای مجلس شورای اسلامی و میاندورهای مجلس خبرگان رهبری
«پرسش از مردم در خصوص اینکه قصد شرکت در کدام انتخابات را دارند» تخلف است
از زمان آغاز رسمی فرآیند رای گیری تا ساعت ۱۴:۰۰ روز جمعه ۲۸ خرداد، ۴۱۳۳ مورد گزارش مردمی از تخلفات انتخاباتی در سامانه مردم ناظر ثبت شده است که توسط کارشناسان ستاد مرکزی نظارت بر انتخابات پیگیری و دنبال شده است.
شکایت از تاخیر در آغاز فرآیند رأی گیری، کُندی عملکرد دستگاههای الکترونیکی احراز هویت، درج نام داوطلبان انصرافی ریاست جمهوری در آگهیهای شعب اخذ رأی، پرسش عوامل اجرایی از مردم در خصوص اینکه قصد شرکت در کدام انتخابات را دارند، از عمدهترین شکایات و گزارشهای ثبت شده در سامانه مردم ناظر است.
به استحضار مردم شریف میرساند، نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا بر عهده شورای نگهبان نیست و مردم از ثبت شكايات نسبت به اين انتخابات در سامانه مردم ناظر خودداری نمايند.
- علیرضا زالی فرمانده ستاد مقابله با کرونا استان تهران با حضور در ستاد انتخابات کشور رأی خود را به صندوق انداخت.
- هادی طحاننظیف پس از انداختن رأی خود به صندوق شماره ۱۵۹۴ شورای نگهبان در جمع خبرنگاران گفت: انتخابات روز تعیین سرنوشت کشور است سرنوشت چهار سال آینده کشور. انتخابات روز انتخاب آینده است، روز سلام به آینده است؛ آیندهای که در انتظار تک تک مردم شریف ایران است. آیندهای که در انتظار جوانان این سرزمین است.
وی افزود: کشور ما در معرض فشارها و دشمنیهای زیادی قرار دارد البته مردم ما هم در داخل با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم میکنند - مشکلات معیشتی و اقتصادی -، ولی راهحل هیچ کدام از آنها قهر با صندوق نیست، اتفاقا راهحل این است که بیاییم و سرنوشت خودمان را به دست خودمان رقم بزنیم.
طحان نظیف تاکید کرد: امیدوارم مردم بهویژه جوانان عزیز با حضور در پای صندوقهای رأی، انتخابی مهم و سرنوشتساز را رقم بزنند؛ انتخابی آگاهانه و مسئولانه برای ۴ سال آینده کشور.
وی ادامه داد: همچنین فردی هم که اسمش از این صندوق بیرون میآید و به عنوان رئیسجمهور انتخاب میشود قطعا رئیسجمهور همه ملت ایران خواهد بود امیدواریم که گشایشهای خوبی را در انتظار مردم ایران در پس این رای داشته باشیم.
رأی دهندگانی که از نعمت سواد محروماند و یا به دلیل نقص عضو قادر به نوشتن رأی خود نیستند، برای شرکت در انتخابات و دادن رأی میتوانند به همراه شخصی با سواد از افراد خانواده و یا فردی مورد اعتماد، به شعب اخذ رأی مراجعه نمایند.
کیتا گاوا رئیس دفتر بخش خاورمیانه روزنامه آساهی ژاپن در گفتوگو با میزان گفت: بنده از صبح امروز به شعب مختلف تهران از شمال شهر تا جنوب شهر به ویژه این مکان سرزدم، شعب اخذ رأی در تهران پر شور وزنده است.
وی افزود: بنده به کشورهای عربی غرب آسیا زیاد سفر کردم، دموکراسی ایران در کشورهای غرب آسیا دیده نمی شود، نگاه ما به ایران نسبت به کشورهای غرب آسیا خاص است و کشوری دموکراتیک است.
رئیس دفتر خاورمیانه روزنامه آساهی ژاپن اظهار داشت: دیدگاه ما کشورهای خارجی نسبت به ایران خاص است و با دیدگاه ما نسبت به کشورهای عربی تفاوت دارد، ایران کشوری دموکراتیک است.
- علیرضا نیلچی در ستاد مرکزی نظارت بر انتخابات در جمع خبرنگاران اظهار داشت: تاکنون گزارشی که مبنی بر کسری تعرفه باشد نداشتیم.
وی افزود: مجموعا ۱۵ درصد بیشتر از آمار واجدین شرایط تعرفه پیشبینی شده و چاپ شده و در دسترس فرمانداریها قرار گرفته است.
مدیرکل انتخابات شورای نگهبان در ادامه خاطر نشان کرد: هیئت برگزاری انتخابات خارج از کشور حاضر و آماده است و تاکنون گزارش خاصی مبنی بر ایجاد مشکل در روند برگزاری انتخابات دریافت نکردیم، اما یک سری از دولتهای میزبان به دلایل مختلفی از جمله بیماری کرونا ایراد گرفتند.
نیلچی همچنین عنوان کرد: گزارشی مبنی بر ایجاد مشکل در ارتباط با خارج از کشور نداشته ایم، اما درادامه هم باید گزارشی از هیئت نظارت بر انتخابات خارج از کشور دریافت کنیم و گزارش آن را ارائه دهیم.
مدیرکل انتخابات شورای نگهبان همچنین بیان داشت: اگر چنانچه مشکلی به وجود آید، نماینده اجرایی و نماینده نظارت در محل انتخابات مشکل را به فرمانداری استانداری منتقل میکنند و سریع تعرفه را منتقل خواهد کرد چرا که تعرفه به میزان لازم دردسترس است بنابراین ما مشکلی از لحاظ کمبود تعریف نداریم و به تعداد افراد حاضر در انتخابات و واجدین به تعداد میزان کافی تعرفه وجود دارد. اگر چنانچه کسری تعرفه هم به وجود بیاید حتما تامین خواهد شد.
نیلچی بیان کرد: تاکنون گزارشی مبنی بر کمبود تعرفه دریافت نکرده ایم.
نیلچی در ادامه خاطر نشان کرد: استقبال تا کنون بسیار خوب بوده است، اما در روند اجرایی و کارکرد دستگاهها و دستگاهها معطلی و اذیت مردم به خصوص در ساعت اولیه صبح به وجود آمد.
مدیرکل انتخابات شورای نگهبان گفت: اگر دستگاهی به هر دلیلی از رده خارج و دچار اختلال شد بلافاصله با ساز کار پیش بینی شده به شکل دستی ادامه پیدا خواهد کرد یعنی هیچ چیزی مانع اخذ رای از مردم و ملت عزیز کشورمان نخواهد شد اگر چنانچه دستگاهی آماده نبود و ارتباط قطع شد به شکل دستی و تعرفه کاغذی رای گیری انجام میشود بنابراین برای حفظ سلامتی مردم و سلامت انتخابات این تعرفهها پیشبینی شده که متوقف بر دستگاهها نباشند.
- حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژهای معاون اول قوه قضاییه ظهر امروز با حضور در شعبه مستقر در مسجد الجواد تهران رأی خود را به صندوق انداخت.
- زائران و مجاوران ایرانی حرم عقلیه بنی هاشم حضرت زینب کبری سلام الله علیها در زینبیه دمشق در انتخابات ریاست جمهوری ۴۰۰ حضور یافتند.
خبرگزاری میران - نمایندگان کاندیداهای ریاست جمهوری با حضور در ستاد مرکزی نظارت بر انتخابات، از نزدیک در جریان آخرین وضعیت نظارت بر انتخابات قرار گرفتند.
محمدرضا اسماعیلی، نماینده محسن رضایی در واکنش به سوالی مبنی بر اینکه آیا شما از صبح مشکلی در حوزههای انتخابیه مشاهده و به شورای نگهبان اعلام کردید، در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: از صبح امروز که ما در شورای نگهبان مستقر شدیم، روند انتخابات بسیار خوب است. البته از سراسر کشور گزارشهایی داشتیم که به شورای نگهبان منتقل کردیم و منتظریم که نتایج بررسیهای خود را به ما ارائه دهند.
در ادامه، داراب گنجی نماینده عبدالناصر همتی در پاسخ به سوال مذکور، گفت: تا این ساعت، الحمدلله روند به خوبی پیش رفته است. گزارشهای بسیار جزئی رسیده است که ما به دوستانمان در شورای نگهبان منعکس کردیم. خوشبختانه آنان با روی خوش استقبال کردند و پیگیر موضوع بودند. امیدواریم که این انتخابات هم مانند انتخاباتهای دیگر با خوبی و آرامش و به شکلی برگزار شود تا جمهوری اسلامی ایران در سطح جهان سرافراز باشد و به جهانیان بگوید که ما انتخابات آزادی در کشور برگزار کردیم.
در ادامه، ناصر فخاری نماینده سید امیرحسین قاضیزاده هاشمی در واکنش به سوال مذکور، اظهار داشت: امروز در ستاد نظارت بر انتخابات نشان داده شد که مدت هاست سازوکارهای لازم برای انتخابات فراهم و زحماتی کشیده میشود. البته در بخش اجرا همچنان مشکلاتی داریم که اعتراضاتی از سراسر کشور وجود داشت و ظاهراً تا ۱۱ صبح طول کشید تا این ایرادات رفع شود.
وی بیان کرد: نکته بعدی این است که رسانه ملی اخباری را در شب پایانی منعکس کرد که قاضی زاده هاشمی از ادامه رقابتهای انتخاباتی انصراف داده است و از همه جای کشور نسبت به بودن و نبودن وی در عرصه انتخابات شبهه وجود داشت. ما اعلام کردیم که قاضی زاده هاشمی در صحنه انتخابات است و به تکلیف خود عمل میکند. عدهای از افراد، فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه منتخب باید با رأی قاطع باشد را به گونهای خاص تلقی کردند و در ستادهای انتخاباتی میچرخند و مردم را به رأی دادن به یک کاندیدای خاص ترغیب میکنند.
فخاری در واکنش به سوالی مبنی بر اینکه آیا شما از صبح مشکلی در حوزههای انتخابیه مشاهده و به شورای نگهبان اعلام کردید، گفت: بله. البته این مسائل مربوط به اجراست و شاید متوجه شورای نگهبان نباشد. وزارت کشور باید تمهیدات اجرایی انتخابات را انجام میداد که دارای نقصهایی بوده است.
در ادامه، سید علی قریشی نماینده سید ابراهیم رئیسی، درباره روند انتخابات و اینکه آیا تاکنون تخلفی مشاهده کرده است یا خیر، گفت: امروز مردم ما یک بار دیگر بلوغ سیاسی خود را به رخ جهانیان کشیدند و از ابتداییترین ساعات رأیگیری در پای صندوقهای رأی حضور داشتند.
وی در پاسخ به سوال مذکور، گفت: یک ناهماهنگی هایی از ابتدای شروع فرایند انتخابات در حوزه اجرا گزارش میشد و ما منعکس کردیم، البته دوستان هم تلاش میکنند که این نواقص را برطرف کنند.
قریشی اظهار داشت: مردمی که از قشر مستضعف هستند و دل به سید ابراهیم رئیسی بستند، در صفهای طولانی ایستادند و متاسفانه عوامل اجرایی نتوانستند به خوبی و نحو احسن به آنان خدمت رسانی کنند. با رئیسی تماس داشتیم و وی پیغام داد که حتما عوامل اجرایی به این مردم زودتر توجه و رأی آنان را بگیرند که با توجه به شرایط کرونایی، مردم اذیت نشوند و در صفهای طولانی نمانند. موارد را منعکس کردیم و امیدوارم که تا پایان کار انتخابات، وحدت و همدلی بین عوامل اجرایی و نظار برقرار باشد.
غلامرضا محمودی بازرس ویژه شورای نگهبان در جریان بازدید از روند برگزاری انتخابات در مسجد ابوذر تهران در گفتوگو با خبرنگار میزان، با اشاره به حضور پرشور مردم در انتخابات ۱۴۰۰،گفت: حضور پرشور مردم واقعا ستودنی است، پایه های نظام جمهوری اسلامی جمهوریت است و انگشتی که تأیید نظام را رقم بزند موجب قدرت و استقامت و استحکام این نظام در تمام عرصهها مخصوصاً در عرصه بینالملل خواهد شد.
بازرس ویژه شورای نگهبان اضافه کرد: این حماسه آفرینی در تقویت امنیت ملی ما نقش مهمی دارد، مردم غیور دین مدار و شهیدپرور ما تهدیداتی که همواره در طول تاریخ انقلاب اسلامی برای نظام جمهوری اسلامی بوده را دیدهاند و با بصیرت کامل رای میدهند.
محمودی ادامه داد: این موضوع حقانیت نظام را به نمایش میگذارد و برخلاف ادعای دشمنانمان که همیشه در بحث تحریف و تحقیر فعالیت میکنند بیایند حقیقت را ببینند که مردم از ساعات قبل از شروع رای گیری در صف حضور داشتند.
وی اظهار داشت: ما شرمنده حضور مردم و سپاسگزار و قدردان حضور چشمگیر و غیرتمندانه مردم هستیم این مردم ستودنی هستم به قول امام راحل این مردم خوبند این خوب ها را حفظ کنید، این فرمایش امام راحل شاید گوشزدی باشد برای دولت مردان چه قدر این حماسه و حضور مردم را ان شاءالله با خدمت خالصانه به مردم بدانند و پاسخ آن را بدهند.
محمدرضا غلامی در گفتوگو با میزان، با اشاره به اهمیت حضور حداکثری مردم در انتخابات برای تحکیم امنیت پایدار کشور، گفت: مردم ایران با حضور حداکثری و پرشور در انتخابات ۱۴۰۰ شرکت خواهند کرد و مهر تأییدی بر اسلامیت و ساختار مردم سالاری نظام جمهوری اسلامی ایران میزنند و ۴ سال آینده کشور را بیمه می کنند و از این جهت در انتخابات شرکت کردند.
غلامی تصریح کرد: حضور حداکثری مردم در انتخابات، دسیسهها و فتنه انگیزی های دشمن را خنثی می کند و آن را از صحنه های تصمیم گیری نظام دور خواهد کرد و از طرفی برای امنیت کشور حائز اهمیت است.
نماینده فرماندار تهران در منطقه ۱۷ در پاسخ به این سؤال که آیا در جریان تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهرها و روستاها شاهد تخلفاتی بودیم یا که خیر تصریح کرد: شاید خیلی موارد کوچکی در این رابطه پیش آمد که با ارشاد این دوستان هر شد مشکل اساسی از اول انتخابات تا الآن نداشتیم.
عليرضا محجوب در گفتوگو با میزان بیان داشت: آنچه که در حال حاضر مشهود است انشاءلله تا آخر وقت یک حضور حداکثری را شاهد باشیم، در مجموع اخباری را که ما داریم در جاهای مختلف حضور متفاوت است.
وی افزود: تعداد رأی دهندگان نسبت به حوزههای اطراف تهران قابلملاحظه بوده است و امیدواریم که در ساعات باقیمانده شاهد تغییر باشیم در رأی مردم و اساس این است که با هر دید و هر گرایشی شرکت حداکثری در انتخابات داشته باشند و انتخابات را کانون نمایش افکارشان بدانند و این هم به بهترین وجه که توصیه رهبری است به صورت حداکثری شرکت کنند تا نظر و عقیده و آنچه را که به ذهنشان میرسد را ابراز کنند.
نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی در تهران در خصوص نقض حقوق بشر در کانادا که مانع حق رأی ایرانیان مقیم کانادا شد افزود: کانادا مدعی است کشور مستقلی است ولی روی کاغذ و در حرف مستقل است؛ ما درباره استقلال کشور کانادا بحث داریم، کشوری که هنوز نظامش مستعمره و رسماً مستعمره است و در واقع تمامی سیاستهای انگلیس در آنجا گفته میشود، صحت حرفهایشان به اندازه استقلالشان است.
مجید ترابی رئیس شعبه اخذ رأی حسینیه ارشاد درباره وضعیت استقبال مردم از انتخابات ۱۴۰۰ به خبرنگار مستقر میزان در این شعبه گفت: امسال در مقایسه با سال گذشته در همین ساعت و با توجه به اینکه امسال ۴ انتخابات داریم، استقبال بیشتری از سوی مردم صورت گرفته و تا اینجای کار حضور مردم در انتخابات بسیار خوب بوده است.
وی در خصوص میزان تعرفهها اضافه کرد: اگر روند رأیگیری توسط هموطنان مان به همین شکل ادامه پیدا کند، تخمین من این است که در حسینیه ارشاد، نیاز به درخواست مجدد تعرفه باشد و از وزارت کشور درخواست کردیم.
عباسعلی کدخدایی با حضور در جمع خبرنگاران مستقر در ستاد شورای نگهبان، گفت: از صبح گزارشهایی درباره تأخیر در شروع برگزاری انتخابات در برخی شعب داشتیم که البته با پیگیریهای ما در ستاد مرکزی نظارت بر انتخابات بسیاری از مشکلات حل شده و در حال حاضر مشکل خاصی نداریم.
کدخدایی ادامه داد: هنوز نمیتوانیم نسبت به بحث مصرف تعرفهها صحبت کنیم.
وی بیان داشت: از طریق سامانه ناظر بیش از سه هزار گزارش دریافت کردیم؛ عمده آنها مربوط به تأخیر به شروع اخذ رأی گیری بود که آنهم مربوط به دستگاههای احراز هویت بوده که در حال حاضر مشکل حل شده است.
کدخدایی اظهار داشت: تاکنون مشارکت خوبی را ملاحظه میکنیم با توجه به آماری که از صندوقها داریم و انشاءالله در ادامه روز هم بهتر خواهد شد.
- جمال عرف با حضور در جمع خبرنگاران حاضر در ستاد انتخابات کشوراظهارکرد: از مردم برای حضور پرشورشان در پای صندوق های رای تشکر میکنیم و امیدواریم این روند ادامه داشته باشد.
وی با بیان اینکه صبح مشکلات فنی پیش آمد، افزود: سریعا و با دستور وزیر کشور حدود یک درصد از مجموعه شعب کشور، از حالت آنلاین به سمت آفلاین رفتند که مردم معطل نشوند.
رئیس ستاد انتخابات کشور عنوان کرد: هم اکنون به همه فرمانداران در ستادهای انتخابات اعلام میکنم در هر نقطه اگر مشکل فنی پیش آمده و امکان اخذ رای آنلاین نیست، حتماً به سرعت آن را تبدیل به آفلاین کنند و رای مردم را بگیرند.
عرف تصریح کرد: هیچکس نباید بابت معطل شدن در صف نتواند حق خود را استیفا کند. فرمانداران و استانداران این را به عنوان یک ابلاغیه تلقی کنند.
رییس ستاد انتخابات کشور با بیان اینکه علیرغم اینکه طی اطلاعیه ای اعلام کردیم که سه نفر از کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری انصراف داده و تنها چهار نفر از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری حضور دارند، اما بعضاً در فضای مجازی لیستهای منتشر میشود؛ تاکید کرد: لیستهایی که به غیر از این چهار نامزد هستند اعتبار ندارند و مردم به آنها توجه نکند ما نیز به مبادی قانونی اعلام کردیم که با کسانی که شایعات و جعلیات را اعلام کردند برخورد قانونی انجام شود.
عرف درباره میزان تعرفههای مصرف شده نیز گفت: در حال حاضر بیان این موضوع کار سادهای نیست و به سرعت در کل کشور در حال تغییر است اما روند خوب است. در اولین فرصتی که جمعبندی رسید حتما آن را اعلام میکنیم. لذا مسیر قابل قبولی است که مردم با شور و شوق وارد انتخابات شدند.
وی درباره ارسال نشدن صندوق سیار برای افراد در بیمارستانها گفت: با وزارت بهداشت و هلال احمر هماهنگ شده است، قرار شده که این اقدام با همکاری فرمانداریها انجام شود.
عرف اضافه کرد: نماینده هلال احمر در ستاد انتخابات کشور حضور پیدا کرده، جلسه میگذاریم که ببینیم این اقدام از صبح صورت گرفته است یا نه اگر نگرفته باشد، که هیچ اما اگر باشد این کار را در بعد ازظهر انجام می دهیم که افراد بتوانند رای خود را بدهند.
رئیس ستاد انتخابات کشور درباره علت عدم اخذ رای از حجت الاسلام ناطق نوری گفت: دور قبل نیز مواردی داشتیم از کسانی که شناسنامه جدید تهیه کردهاند و رای دهی آنها باید در حوزه مشخصی باشد اما جزئیات آن را بررسی کرده و بعد از ظهر را اعلام خواهم کرد.
عرف بیان کرد: اینکه به افراد اجازه داده نشده در ساعات اولیه و از ساعت ۷ صبح رای دهند، کذب است.
وی درباره مسائل مطروحه درباره شعب خارج از کشور گفت: نسبت به شعب خارج از کشور در برخی از کشورها محدودیتهایی به عنوان بیماری کرونا ایجاد کردند و مثل گذشته فضای مناسب را ایجاد نکردند و برخی موارد مجبور شدند مکانهایی را اجاره کنند. وزارت امور خارجه متولی اخذ رای از ایرانیان خارج کشور است که اگر مشکلی پیش بیاید باید رسیدگی کنند.
عباس آخوندی وزیر پیشین راه و شهرسازی به منظور شرکت در انتخابات ریاست جمهوری در حسینیه جماران حضور یافت.
علی مطهری نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی به منظور شرکت در انتخابات در حسینیه جماران حضور یافت.
علیرضا نیلچی مدیر کل امور انتخابات شورای نگهبان: گزارشی مبنی بر کسری تعرفه تاکنون نداشتهایم. استقبال از انتخابات تاکنون خوب بوده است. هیچ چیزی مانع اخذ رأی ملت نخواهد شد.
منوچهر متکی پس از انداختن رأی خود به صندوق شعبه اخذ رأی در مسجد لرزاده، در گفتوگو با خبرنگار مستقر میزان در این شعبه، درباره نقش انتخابات در تعیین جایگاه بینالمللی ایران، گفت: انتخابات مظهر مردمسالاری و انتخابات میراث امام خمینی (ره) است.
وی افزود: طبق فرموده امام (ره)، ملت ما حاکم بر سرنوشتشان خودشان هستند و خودشان برای خودشان تصمیم میگیرند حتی به آحاد مردم گفتند هرکس را خودتان تشخیص دادید رأی بدهید؛ لذا سیستم مردمسالاری ما حتی از نظر تراز دیپلماسی بالاتر از کشورهای غربی است.
وزیر پیشین امور خارجه تأکید کرد: در کشورهای غربی رسانهها، بانکهای مافیایی و اختاپوسهای تبلیغاتی ذهن و فکر مردم را بهطرف جایی که باید بروند میکشند اما در نظام اسلامی اینگونه نیست.
وی اظهار داشت: در نظام اسلامی مردم انتخاب میکنند و جهان و محیط بینالملل در 42 سال گذشته دیده است که مردم ما در فرصتهای مختلف دولتهای متفاوت تشکیل دادهاند؛ یک دولت اصولگرا، یک دولت اصلاحطلب، یک دولت میانه و تیپهای مختلفی را سر کار آوردند.
متکی خاطرنشان کرد: این نشاندهنده آن است که مردم تعیین میکنند و انتخابات نقشآفرین هستند. این دوره بسیار مهم است چون ما هشت سال مدیریتی را در کشور داشتیم که مردم بسیار از آن ناراضی هستند مدیریتی ناکارآمد، مدیریتی که به مشکلات مردم آنگونه که باید توجه نکرد.
غلامعلی حدادعادل پس از انداختن رأی خود به صندوق شعبه اخذ رأی در مسجد لرزاده، در گفتوگو با خبرنگار مستقر میزان در این شعبه دربارهٔ حضور مردم در انتخابات، گفت: اطلاع دقیقی از سراسر کشور ندارم ولی در این مسجد که همیشه اینجا رأی میدهم حضور مردم را پرشور و خوب میبینم و امیدوارم مردم در سراسر کشور به وظیفهشان عمل کنند و در تعیین سرنوشت خودشان شرکت کنند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره اینکه به نظر شما رئیسجمهور آینده برای حل مسائل چه تدابیری باید بیندیشد، تصریح کرد: رئیسجمهور آینده ایران باید یک نوع پیوند قلبی و صمیمیت با مردم داشته باشد یعنی باید از جنس مردم باشد، از جنس شهید رجایی باشد که مردم آن را دوست داشته باشند و او از مردم کمک بگیرد و مردم نیز به آن کمک کنند.
مشاور رهبر حکیم انقلاب خاطرنشان کرد: گلهمندی مردم این است که آنطوری که دلشان میخواست پیوند بین دولت و مردم برقرار نشده و مردم از سوء مدیریتها گلهمندند، از معیشت خود گلهمندند انشالله که در آینده این گلهها کم شود.
- اسحاق جهانگیری پس از انداختن رای خود در صندوق اخذ رای مستقر در ستاد انتخابات کشور، در جمع خبرنگاران گفت: انتخابات با توجه به شرایط کرونایی که باید سلامت مردم در اولویت باشد در حال برگزاری است.
وی افزود: طبق گزارش های وزارت کشور انتخابات در امنیت و آرامش و با رعایت پروتکل های بهداشتی برگزار میشود و مردم هم طبق روال در پای صندوقهای رای حضور دارند.
معاون اول رئیس جمهور به دو انتخابات مهم ریاست جمهوری و شوراهای شهر و روستا اشاره کرد و افزود: در انتخابات ریاست جمهوری، رئیس جمهوری انتخاب می شود که طبق قانون اساسی دومین شخصیت کشور ، مسئول قوه مجریه و رئیس دولت است. رئیس جمهور طبق قانون اساسی مسئولیتهای مختلفی هم برای توسعه کشور هم برای مسائل سیاست خارجی بر عهده دارد.
جهانگیری تاکید کرد: رئیس جمهور در شوراهای اصلی در بخش های مختلف کشور ، سیاست گذار است و همه این بخشها در حوزه رئیسجمهور است.
وی بیانکرد: امروز مردم دست به انتخاب می زنند که مهمترین امور زندگی خود و کشورشان را از حیث اجرایی در چارچوب قانون اساسی به او واگذار میکنند تا بتواند قوانین کشور را اجرا کند.
معاون اول رئیس جمهور خاطرنشان کرد: شوراهای اسلامی شهر و روستا مسئولیت های سنگینی دارند، خصوصاً پس از تصویب مصوبه وظایف شورا در هیئت دولت، بخشی از اختیارات در این مصوبات به شوراها واگذار شد که مدیریت محلی به صورت متمرکز در اختیار شهرداران و شوراهای اسلامی شهر باشد و از این رو در کنار انتخابات ریاست جمهوری، انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا همزمان برگزار می شود.
وی با بیان اینکه بخشی از مسائل شهر و روستا بر عهده این شورا است، گفت: مردم با انتخاب شهرداران و دهیاران می توانند مسائل شهر و روستای خود را ساماندهی کنند. این دو انتخابات که هر ۴ سال یکبار همزمان برگزار میشود، جزو مهمترین انتخابات کشور است.
جهانگیری تاکید کرد: از طرفی حساسیتی راجع به انتخابات جمهوری اسلامی به ویژه در ارتباط با رئیس جمهور وجود دارد ما در شرایطی هستیم که با دنیا در حال مذاکرات جدی لغو تحریمها و حل مسائل کشور در فضای بینالمللی هستیم.
وی بیانکرد: مسائل داخلی کشور با مسائل بینالمللی بسیار مرتبط است نمیتوان اقتصاد را حتی در چارچوب اقتصاد مقاومتی بدون رویکرد دیگر بینی انجام داد. اقتصاد کشور باید به صورت جدی با اقتصاد جهانی مرتبط باشد تا مستقر کند، پول، بازار و کالا بگیرد.
معاوناول رئیس جمهور تصریح کرد: وقتی یک اقتصاد زنده رشد دارد که بتواند با دنیا کار کند به همین دلیل مسائل سیاست خارجه تاثیر تعیین کننده ای در مسائل اقتصادی کشور دارد و رئیس جمهور با انتخاب وزیر امور خارجه و انتخاب سیاست هایی که برای پیش بینی امور انجام می دهد، مسئول اصلی این بخش است.
جهانگیری خاطرنشانکرد: امیدوارم مردم هم مشارکت خوبی داشته باشند و هم کسی را از بین کاندیداها انتخاب کنند که بتواند زمینه پیشرفت کشور حل مشکلات مردم در داخل و فضای بین الملل به وجود بیاورد.
محمدباقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور و رضا اردکانیان وزیر نیرو به صورت جداگانه آرای خود را به صندوق انداختند.
- «محسن رضایی» با حضور در شعبه اخذ رأی مستقر در آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی علیهالسلام رأی خود را به صندوق انداخت.
این نامزد انتخابات ریاستجمهوری در جمع خبرنگاران گفت: حضور مردم را جلوتر از مردم دیدم و پیروزی خود را در این دوره صد درصد میدانم.
وی خطاب به مردم افزود: ملت شریف ایران از همه کسانی که رأی دادهاید و رأی میدهید تشکر میکنم. صحبت من با کسانی است که از صندوق رأی دادن قهر کردهاند شما حق دارید اما مسئولیت ما سنگین است. ما میگوییم بیایید رأی بدهید قول میدهم معیشت شما را حل خواهیم کرد. تحولات بزرگی برای اداره کشور شروع خواهد شد.
رضایی تأکید کرد: مسئله مهم در دولت ما اداره زندگی شماست. حضور شما در انتخابات باعث تقویت اقتدار و امنیت کشورمان خواهد شد.
این نامزد انتخابات ریاستجمهوری گفت: قول من به مردم قول سربازی و از جنس سلیمانیها و مهدی باکریهاست و به همه وعدههای خود مو به مو عمل میکنم. یارانه ۴۵۰ هزار تومان، مسکن، حقوق زنان خانهدار و کسب و کارهای خانگی را راهاندازی میکنیم. معتقدیم اقتصاد را باید از خانه شروع کرد.
وی در پاسخ به اینکه اگر رأی لازم را کسب نکنید چه قولی میدهید بیان کرد: هر تصمیمی مردم ایران بگیرند دست او را میبوسم و در صورتی که انتخاب نشوم تا آخرین قطره خون خود از ملت و نظام جمهوری اسلامی ایران دفاع میکنم. در صورت انتخاب از همه تواناییهای کشور استفاده خواهم کرد زیرا برای حل مشکلات باید بسیج عظیمی را راه بندازیم.
رضایی گفت: از همه کسانی که عامل اصلی در وضعیت کنونی کشور نباشند در دولت خود استفاده میکنم. قیمت بنزین و گازوییل در دولت من تغییر نخواهد کرد. قیمت ارز را تثبیت میکنیم. برجام باید به سرعت حل شود. از آمریکا میخواهیم به سرعت به تعهداتش برگردد.
- عبدالرضا رحمانی فضلی در ستاد انتخابات کشور و در جمع خبرنگاران درباره گزارشهای واصله از اخلال در روند اخذ رأی اظهارکرد: هیچ مشکلی نبوده است.
وی افزود: بهصورت طبیعی ما ۷۰ هزار شعبه داریم. در بعضی جاها برق قطع می شود در بعضی جاها نیز اتفاقاتی برای دستگاه میافتد، در همه موارد بلافاصله مرتفع میشود.
وزیر کشور تاکید کرد: در عین حال و هیچ وقت و به هیچ وجه، رأی گیری متوقف نمی شود زیرا بلافاصله رای گیری به صورت آفلاین انجام می شود، بعد داخل سیستم ثبت می کنند.
رحمانی فضلی با بیان اینکه رأی گیری از ساعت ۷ شروع شده است، گفت: تاکید می کنم رأی گیری در هیچ شعبه ای متوقف نشده و نمیشود و اگر جایی اشکالی پیش بیاید که برای ۷۰ هزار شعبه طبیعی است، رأی گیری آفلاین انجام می شود.
وی درباره تاخیر در رای گیری برخی شعب خارج از کشور نیز عنوان کرد: اطلاعات خارج از کشور را دقیق ندارم.
وزیر کشور درباره اینکه گفته می شود صندوق سیار برای بیماران کرونایی نیست، توضیح داد: صندوق سیار هست، در بیمارستانها هم که همیشه صندوق سیار وجود دارد. برای بیماران قرنطینهای هم صندوق می فرستیم.
- آیتالله سید احمد خاتمی پس از انداختن رای خود در صندوق انتخابات، در جمع خبرنگاران گفت: انتخابات، جشن سیاسی و نعمتی برای ملت ماست. به برکت پیروزی انقلاب اسلامی، مردم به صحنه آمدند و با انتخابات، سرنوشت خودشان را رقم زده و می زنند.
وی ادامه داد: تحقق مردم سالاری دینی در همین انتخابات وجود دارد و در همه انتخابات ها مردم حضور شکوهمندی داشته اند و در این دوره هم این حضور شکوهمند وجود دارد. برخی از استانداران تماس گرفتند و گفتند که تا الان حضور مردم بسیار چشمگیر و در مقایسه با ادوار گذشته اگر نگوییم شکوهمند تر، حداقل به همان اندازه است.
عضو مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: مردم ما همواره به صحنه آمدند و سرنوشت خودشان را رقم زدند. اما نکته قابل توجه این است که جمهور به معنای همه مردم است و به معنای باند و جناح خاصی نیست، اما متاسفانه برخی از جریانها، جمهور را تفسیر به جناح خودشان کرده و میکنند. اگر جناح خودشان تایید شد، میگویند جمهوریت وجود دارد اما اگر جناح خودشان تایید نشد، میگویند جمهوریت وجود ندارد که این تحریف جمهوریت است.
آیتالله خاتمی ادامه داد: جمهوریت به معنای همه مردم است و همه شهروندان با هر سلیقه ای که دارند، جزو جمهوریت محسوب می شوند. آنچنان که وحدت هم به معنای همه مردم است و همه با هم معنا پیدا می کنند. برخی جمهوریت را فقط جناح و حزب خودشان میدانند که تحریف جمهوریت است و آنچه امروز به فضل الهی در سراسر کشور شکل میگیرد، جمهوریت است و امیدواریم که به حد گسترده شکل گیرد.
عضو شورای نگهبان تصریح کرد: انتخابات سه حالت دارد. یک حالت قبل از برگزاری انتخابات است که برخی از حرفها بعد از انتخابات گفته خواهد شد. یک حالت در روز انتخابات است که انتظار این است که هم مجریان و هم ناظران امانت مدارانه و قانون مندانه عمل کنند.
وی گفت: یک حالت هم پس از انتخابات است. مردم ما باید کدورتهای انتخابات را کنار بگذارند و با همان صفا و صمیمیت قبل از انتخابات به زندگی ادامه دهند. پایان انتخابات به فضل خدا آغاز رفاقتها باید باشد.
خاتمی گفت: باید از کاندیدهای انتخابات صرفنظر از گلایه هایی که از برخی از آنان است، تشکر کرد که باعث شدند که فضای انتخابات فضای گرمی شود.
وی خطاب به کاندیدایی که حائز اکثریت آرا میشود، گفت: انتظار این است که هیچ فوت وقتی نکند و در اولین فرصت که اعلام شد واجد اکثریت آرا شده است، به فکر تعیین یک کابینه قوی باشد. این کابینه باید متشکل از افردای متدین، متعهد، متخصص، خستگی ناپذیر و دارای مدیریت جهادی باشد لذا باید یک کابینه قوی و در شأن مردم برای حل مشکلات کشور حل و فصل شود.
وی بیان کرد: کار اورژانسی، کاری نیست که فردا و پس فردا جواب می دهد اما باید مقابله با گرانی های افسارگسیخته که کمر ملت را شکسته است، سریعاً آغاز شود و باید برنامهریزی لازم برای مقابله با گرانی ها شدید انجام شود.
انتهای پیام /
امیر سرتیپ قادر رحیم زاده، فرمانده قرارگاه مشترک پدافند هوایی خاتم الانبیاء (ص) کشور در آغازین دقایق صبح امروز با حضور در یکی از شعبات اخذ آرا، رای خود را به صندوق انداخت.
امیر سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی در اولین دقایق آغاز رأیگیری انتخابات، با حضور در یکی از شعب مستقر در مجتمع مسکونی شهید سرلشکر فلاحی پس از انداختن رأی در صندوق گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودند «شرکت در انتخابات واجب عینی است» از اینرو ما سعی می کنیم همواره واجباتمان را اول وقت انجام دهیم.
محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی با حضور در شعبه مسجد ابوذر رأی خود را به صندوق انداخت.
علی لاریجانی در ساعات اولیه رأیگیری سیزدهمین دورهی انتخابات ریاست جمهوری با حضور در یکی از شعب اخذ رای شهر ساری استان مازندران، رأی خود را به صندوق انداخت.
مصطفی امامی در گفتوگو با خبرنگار مستقر میزان در مسجد لرزاده درباره حضور مردم و وضعیت تعرفه رأی و میزان استفاده آن در ساعات ابتدایی آغاز فرایند رأیگیری گفت: به این شعبه ۲۰ هزار تعرفه تعلقگرفته و چهار صندوق برای خواهران و چهار صندوق اخذ رأی گیری برای برادران در نظر گرفته شده است.
وی افزود: هر کدام از صندوقها به صورت جداگانه برای ریاست جمهوری، شورای شهر، مجلس شورای اسلامی و خبرگان در نظر گرفتهشده است.
رئیس شعبه مسجد لر زاده گفت: حضور مردم بسیار عالی و خوب بوده جا دارد تشکر کنیم از این مردم فهیم که دقیق و حساب شده کار میکنند و سر صبح آمد و نگذاشتند آخر شب برسد و تراکم سنگین شود.
عباسعلی کدخدایی پس از انداختن رأی خود در صندوق با اشاره به برخی مشکلات در حوزههای انتخابیه در جع خبرنگاران گفت: گاهی اوقات اشکالات اجرایی در زمینه اخذ رأی وجود دارد. همچنین مشکلاتی در زمینه کار نکردن سامانه ها بود و اما در حال حاضر بسیاری از مشکلات حل شده است.
نامزد انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری اسلامی ایران، دقایقی قبل، رأی خود را به صندوق شماره ۳۳۱۳۰۰۱۳۰ انداخت.
حجت الاسلام والمسلمین منتظری رای خود را در صندوق مستقر در ستاد انتخابات وزارت کشور انداخت.
دبیر شورای نگهبان به همراه عباسعلی کدخدایی دقایقی قبل برای انجام اخد رای وارد محل استقرار صندوق ۱۵۹۴ شورای نگهبان شدند.
آیتالله جنتی پس از انداختن رای به صندوق گفت: سه سفارش دارم، اول مشارکت، دوم مشارکت، سوم مشارکت.
وی گفت: امیدوارم مردم مثل همیشه پرشور در صحنه حضور داشته باشند و به دلیل حضور مردم، دشمن هیچ غلطی بکند.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری به منظور شرکت در انتخابات وارد مسجد جامع ارشاد شد.
هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات آمادگی خود را برای نظارت بر روند رایگیری به اطلاع عموم میرساند.
محمدرضا عارف رئیس فراکسیون امید مجلس دهم پس از انداختن آرای خود به صندوق در جمع خبرنگاران، گفت: نظام ما نظام جمهوری اسلامی است، خود جمهوریت نظام یعنی حضور مردم و حضور مردم یعنی انتخابات و انتخابات هم طبیعتا صندوقهای رای است.
مردم در سنوات گذشته گلایههایی داشتند و به خصوص در این دوره گلههای مردم جدی تر از گذشته است و نگرانیای که حداقل بخشی از نخبگان جامعه داشتند این است که احساس میشد که برخی از عوامل و نهادهای مسئول علاقهمند هستند نظام و جمهوریت را به سمت یکدستی جلو ببرند که امیدواریم با حضور مردم و شرکت در انتخابات، منتخبین آنها در راستای منویات امام راحل (ره) و آرمانهایی که دغدغه اصلی در جهت رفع مشکلات مردم است،حرکت کنند.
اعضای هیئت نظارت و اجرایی همراه وزیر کشور در ستاد انتخابات حضور داشتند.
حجت الاسلام سید محمود علوی وزیر اطلاعات، حجت الاسلام منتظری دادستان کل کشور، جمال عرف رییس ستاد انتخابات، سید اسماعیل موسوی سخنگوی ستاد انتخابات، مهدی جمالینژاد معاون عمرانی وزیر کشور، حسن غفوریفرد، امیر شجاعان رییس کمیته فناوری ستاد انتخابات
«سیامک رهپیک» رأی خود را به صندوق سیار واقع در ستاد مرکزی نظارت بر انتخابات شورای نگهبان انداخت.
قائم مقام دبیر شورای نگهبان، صبح امروز رأی خود را به صندوق ۱۵۹۴ مستقر در ستاد مرکزی نظارت بر انتخابات سیزدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری همزمان با انتخابات ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا، میاندورهای مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری انداخت.
رای گیری سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران از ساعت ۱۰ صبح امروز جمعه به وقت محلی (۲:۲۰ بامداد تهران) در نیوزیلند آغاز شده و تا ساعت ۱۸ محلی (۱۰:۳۰ تهرا) ادامه مییابد.
شهر ولینگتون پایتخت این کشور و دو شهر اوکلند و کرایست چرچ، محلهای برپایی شعب اخذ رای در این کشور هستند.
محسن رضایی میرقائد - فرزند نجف - کد نامزد ۳۳
سید ابراهیم رئیس الساداتی مشهور به رئیسی - فرزند سید حاجی - کد نامزد ۴۴
سید امیرحسین قاضیزاده هاشمی - فرزند سید حسن - کد نامزد ۶۶
عبدالناصر همتی - فرزند احمدعلی - کد نامزد ۸۸
گفتنی است، طبق اعلام جمال عرف رئیس ستاد انتخابات کشور نوشتن کد نامزدی نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری در برگههای رای الزامی نیست.
با اینکه ساعت آغاز رایگیری هفت صبح اعلام شده، ولی در یکی از شعب علی رغم اینکه حدود پنجاه دقیقه از ساعت رسمی آغاز انتخابات گذشته، هنوز فرآیند رایگیری آغاز نشده است.
مردمی که با احساس مسئولیت انقلابی به این شعب مراجعه میکنند، پشت در مراکز رایگیری ماندهاند.
یکی از این شعب مدرسه جمهوری واقع در محله افسریه است که علی رغم حضور مردم از ساعات اولیه آغاز رایگیری همچنان موفق به دریافت تعرفه نشدهاند.
برخیها با دیدن عدم آمادگی شعبه از رای دادن منصرف شده محل اخذ رای را ترک کردند.
ظاهراً ایراد از سیستم الکترونیکی احراز صلاحیت و قطعی اینترنت است!
با توجه به همزمانی ۴ انتخابات در این دوره و طولانی بودن حضور مرد، این دست بیبرنامهگیها بر زمان حضور مردم در شعب میافزاید که لازم بود تمهیدات مقتضی ساعتها پیش از آغاز ساعت رسمی رایگیری اندیشیده میشد.
عبدالرضا رحمانی فضلی با حضور در ستاد انتخابات کشور در جمع خبرنگاران گفت: امروز توفیق داریم با همکاری همه دستگاههای اجرایی سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، ششمین دوره انتخابات شورای شهر و روستا و میاندورهای مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان را آغاز کنیم.
وی ابراز امیدواری کرد: امیدواریم خداوند متعال به همه ما توفیق دهد که بتوانیم امروز در صیانت از رای مردم و برگزاری انتخاباتی قانونی ، سالم در شرایط بهداشتی داشته باشیم.
وزیر کشور تاکید کرد: از همه کسانی که در بیش از ۶۶ هزار شعبه ریاست جمهوری و ۷۵ هزار شعبه شوراهای شهر و روستا مستقر هستند، کار را به لطف خدا آغاز کنند.
رحمانی فضلی با بیان اینکه بازرسان در هر جایی که هستند، مرتب کار بازرسی را انجام دهند و اگر خطایی بود به ما اطلاع دهند، گفت: رای مردم که تجلی اراده آنها در انتقال قدرت است، صیانت کامل شود.
- لحظاتی قبل فرایند برگزاری انتخابات چهارگانه در شعبه مسجد النبی نارمک آغاز شد.
بناست انتخابات چهارگانه سیزدهمین دوره «ریاست جمهوری»، ششمین دوره «شوراهای اسلامی شهر و روستا»، دومین میاندورهای مجلس خبرگان و اولین میاندورهای مجلس شورای اسلامی امروز در این شعبه برگزار شود.
طبق مشاهدات عینی خبرنگار مستقر میزان در این شعبه، صندوقهای دریافت رأی به منظور رعایت قواعد بهداشتی با فواصل استاندارد مستقر شدهاند.
همچنین طبق دستورالعملهای اعلام شده، همگان باید از خودکارهای شخصی استفاده کنند.
امروز علاوه بر استقرار ناظر شورای نگهبان به منظور نظارت بر روند اجرای انتخابات، ناظر وزارت «بهداشت، درمان و آموزش پزشکی» نیز به منظور نظارت بر رعایت قواعد بهداشتی در این شعبه مستقر هستند.
- لحظاتی قبل فرایند برگزاری انتخابات چهارگانه در شعبه مسجد لرزاده آغاز شد.
بناست انتخابات چهارگانه سیزدهمین دوره «ریاست جمهوری»، ششمین دوره «شوراهای اسلامی شهر و روستا»، دومین میاندورهای مجلس خبرگان و اولین میاندورهای مجلس شورای اسلامی امروز در این شعبه برگزار شود.
طبق مشاهدات عینی خبرنگار مستقر میزان در این شعبه، صندوقهای دریافت رأی به منظور رعایت قواعد بهداشتی با فواصل استاندارد مستقر شدهاند.
همچنین طبق دستورالعملهای اعلام شده، همگان باید از خودکارهای شخصی استفاده کنند.
امروز علاوه بر استقرار ناظر شورای نگهبان به منظور نظارت بر روند اجرای انتخابات، ناظر وزارت «بهداشت، درمان و آموزش پزشکی» نیز به منظور نظارت بر رعایت قواعد بهداشتی در این شعبه مستقر هستند.
بناست انتخابات چهارگانه سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا، دومین میاندورهای مجلس خبرگان رهبری و اولین میاندورهای مجلس یازدهم شورای اسلامی در این شعبه برگزار شود.
براساس مشاهدات عینی خبرنگار مستقر میزان در شعبه حسینیه ارشاد، به منظور رعایت پروتکلهای بهداشتی اعلام شده از سوی ستاد مبارزه با کرونا، صندوقهای اخذ رأی در فواصل مناسب از هم قرار گرفتهاند.
همچنین طبق دستورالعملهای اعلام شده، همگان باید از خودکارهای شخصی استفاده کنند.
امروز علاوه بر استقرار ناظر شورای نگهبان به منظور نظارت بر روند اجرای انتخابات، ناظر وزارت «بهداشت، درمان و آموزش پزشکی» نیز به منظور نظارت بر رعایت قواعد بهداشتی در این شعبه مستقر هستند.
رهبر انقلاب فرمودند: هر کاری که ملت ایران از امروز تا شب انجام بدهند، این سازنده آینده آنهاست.
حضرت آیتالله خامنهای در اولین دقایق آغاز رأیگیری «سیزدهمین دورهی انتخابات ریاست جمهوری»، «ششمین دورهی انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا»، «انتخابات میان دورهای پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری» و «انتخابات میان دورهای یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی» با حضور در محل صندوق سیار ۱۱۰ در حسینیهی امام خمینی (رحمهالله)، رأی خود را به صندوق انداختند.
فرایند انتخابات چهارگانه انتخاب شد
انتخاب خوب همچون واکسنی خوب و کارآمد است که میتواند انسان را در برابر بسیاری از آسیبها و تهدیدها مصون نگه دارد. از طرفی یک انتخاب بد همچون واکسنی ناکارآمد و مضر میتواند چالشهای خطرناک و مرگباری را در پیش روی افراد قرار دهد.
تکلیف ۶ کرسی مجلس خبرگان رهبری در حالی روز ۲۸ خرداد رقم میخورد که در این دوره از انتخابات ۳ نامزد برای استان تهران و یک نامزد برای استان قم، یک نامزد برای استان مازندران و یک نامزد نیز برای استان خراسان رضوی انتخاب میشوند.
خانواده شهید سلیمانی در آستانه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران طی بیانیهای از ملت ایران برای حضور در میدان حساس انتخابات دعوت کردند.
دعوت خانواده شهید سلیمانی از ملت ایران برای حضور در میدان حساس انتخابات
مجموع شعب اخذ رای برای انتخابات شوراها بیش از ۷۴ هزار شعبه است. از ۳۱ استان کشور، در مراکز ۲۴ استان انتخابات تمام الکترونیک در تمامی شعب برای انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا خواهد بود.
پذیرای بیش از ۷۴ هزار شعبه اخذ رأی از آرای انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا
انتخابات اولین میاندورهای یازدهمین دوره مجلس یازدهم، در حوزههای انتخابیه آستانهاشرفیه در استان گیلان، بهار و کبودرآهنگ در استان همدان، تفرش، آشتیان و فراهان در استان مرکزی، تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در استان تهران و نیز حوزه انتخابیه گچساران و باشت در استان کهگیلویه و بویراحمد و حوزه انتخابیه میانه در استان آذربایجان شرقی برگزار میشود.
برگزاری اولین انتخابات میاندورهای مجلس شورای اسلامی در ۹ شهر برای انتخاب ۶ نماینده
مراجع معظم تقلید و علما در بیانیههای جداگانهای مردم شریف ایران اسلامی را به شرکت در انتخابات روز جمعه ۲۸ خرداد دعوت کردند.
رهبر معظم انقلاب جمعه ۲۸ خرداد ساعت ۷ صبح رای خود را به صندوق خواهند انداخت.
انتخابات چهارگانه سیزدهمین دوره «ریاست جمهوری»، ششمین دوره «شوراهای اسلامی شهر و روستا»، دومین میاندورهای «مجلس خبرگان» و اولین میاندورهای «مجلس شورای اسلامی» فردا جمعه ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ برگزار میشود.
کار بزرگ مردم در روز جمعه اوّلاً اصل مشارکت، ثانیاً نوع مشارکت و نوع انتخاب خواهد بود که امیدواریم خدای متعال همه دلهای ما را، دلهای ملّت ایران را هدایت کند تا بتوانیم به بهترین وجهی در این عرصه ظاهر بشویم.
کار بزرگ مردم در روز جمعه اوّلاً اصل مشارکت، ثانیاً نوع مشارکت و نوع انتخاب خواهد بود