صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

برگزاری اولین انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس شورای اسلامی در ۹ شهر برای انتخاب ۶ نماینده

۲۸ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۱:۰۵:۴۸
کد خبر: ۷۳۳۷۰۶
انتخابات اولین میان‌دوره‌ای یازدهمین دوره مجلس یازدهم، در حوزه‌های انتخابیه آستانه‌اشرفیه در استان گیلان، بهار و کبودرآهنگ در استان همدان، تفرش، آشتیان و فراهان در استان مرکزی، تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در استان تهران و نیز حوزه انتخابیه گچساران و باشت در استان کهگیلویه و بویراحمد و حوزه انتخابیه میانه در استان آذربایجان شرقی برگزار می‌شود.
- انتخابات مهم‌ترین رکن دموکراسی کشور است که مردم با حضور در پای صندوق‌های رای سرنوشت خود را تعیین می‌کنند، در روز‌های پایانی خرداد ۱۴۰۰ نیز مردم با شرکت در انتخابات تکلیف پذیرفته شدگان در ۴ انتخابات مهم کشور را تعیین می‌کنند.

یکی از انتخابات چهارگانه روز جمعه ۲۸ خرداد، انتخابات میاندوره‌ای مجلس شورای اسلامی است که در ۹ شهر (آستانه اشرفیه، بهار و کبودرآهنگ، تفرش، آشتیان و فراهان، گچساران و باشت و میانه) برگزار می‌شود.
 
زمان ثبت نام
ثبت نام  از داوطلبان اولین میاندوره‌ای یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی برای ۶ حوزه انتخابیه روز ۸ فروردین ماه آغاز شد و تا روز شنبه ۱۴ فروردین ماه و به مدت ۷ روز ادامه داشت.

انتخابات اولین میاندوره‌ای یازدهمین دوره مجلس یازدهم، در حوزه‌های انتخابیه آستانه اشرفیه در استان گیلان، بهار و کبودرآهنگ در استان همدان، تفرش، آشتیان و فراهان در استان مرکزی، تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در استان تهران و نیز حوزه انتخابیه گچساران و باشت در استان کهگیلویه و بویراحمد و حوزه انتخابیه میانه در استان آذربایجان شرقی برگزار می‌شود.
 
 
 
روش‌های ثبت نام در انتخابات 
بخاطر شیوع بیماری کرونا ۲ روش حضوری و غیرحضوری برای ثبت نام داوطلبان اولین میاندوره‌ای یازدهمین دوره مجلس پیش بینی شده بود که شامل ثبت نام از طریق اپلیکیشن موبایل یا رایانه شخصی بود.
 
محرومان از ثبت نام 
 به استناد به ماده ۲۹ قانون انتخابات مجلس این اشخاص به واسطه مقام و شغل خود از داوطلب شدن در انتخابات میاندوره ای مجلس محروم بودند:

الف ـ اشخاص زیر از داوطلب شدن در حوزه‌های انتخابیه سراسر کشور محروم هستند مگر این که حداقل شش ماه قبل از ثبت نام از سمت خود استعفاء نموده و به هیچ وجه در آن پست شاغل نباشند: ۱- رئیس جمهور و معاونین و مشاورین وی.

۲- دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام و معاونین وی.

۳- مشاوران معاونان رئیس جمهور.

۴- رؤسای دفاتر سران سه قوه.

۵- وزرا و سرپرستان وزارتخانه ها.

۶- معاونان و مشاورین وزرا.

۷- مـدیران کل و سرپرستان ادارات کل وزارتخانه‌ها و مدیران کل حوزه وزارتی و رؤسای دفاتر وزرا.

۸- اعضای شورای نگهبان و هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات.

۹- رئیس قوه قضائیه و معاونین و مشاورین وی.

۱۰- رئیس دیوان عالی کشور و معاونین و مشاورین وی.

۱۱- دادستان کل کشور و معاونین و مشاورین وی.

۱۲- رئیس دیوان عدالت اداری و معاونین و مشاورین وی.

۱۳- رئیس سازمان بازرسی کل کشور و معاونین و مشاورین وی.

۱۴- رؤسا و سرپرستان سازمان‌ها و ادارات کل و ادارات عقیدتی سیاسی نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران و جانشینان و معاونین آنان در سراسر کشور.

۱۵- رئیس سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران و معاونین وی.

۱۶- رئیس جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران و معاونین وی.

۱۷- استانداران.  ۱۸- معاونین و مشاورین استانداران.
 
۱۹- فرمانداران. ۲۰- بخشداران.

۲۱- شهرداران و رؤسای مناطق شهرداری.

۲۲- رؤسا و سرپرستان سازمان‌های دولتی.

۲۳- رئیس دانشگاه آزاد اسلامی.

۲۴- اعضای هیأت مدیره و مدیران عامل بانکها.

۲۵- اعضای هیئت مدیره و مدیران عامل شرکت‌های دولتی و وابسته به دولت که حیطه وظایف و اختیارات آن‌ها به کل کشور تسرّی دارد.

۲۶- رئیس کل بانک مرکزی ایران و معاونین و مشاورین وی.

۲۷- رؤسا و سرپرستـان بنیاد‌های (مستضعفان، شهید، ۱۵ خرداد، مسکن)، کمیته امداد امام خمینی (ره)، نهضت سوادآموزی، سازمان تبلیغات اسلامی، دفتر تبلیغات حوزه علمیه قم و رئیس سازمان تعزیرات حکومتی و رؤسای اتاق‌های بازرگانی و صنایع و معادن و تعاون ایران، معاونین و مشاورین آنان.

۲۸- شاغلین در نیرو‌های مسلح و وزارت اطلاعات.

۲۹- اعضای شورای اسلامی شهرها.
 

ب ـ اشـخاص زیـر از داوطلـب شـدن در حـوزه‌های انتخابیه قلمرو مأموریت خود محروم هستند مگر این که شش ماه قبل از ثبت نام از سمت خود استـعفا نـموده و بـه هیـچ وجه در آن پست شاغل نباشند:
 
 ۱- ائمه جمعه دائمی.

۲-قضات شاغل در امر قضاء و رؤسای دادگستری شهرستان‌ها و استان ها.

۳- مدیران کل و سرپرستان دفاتر و ادارات کل استان‌ها و معاونین آنان.

۴- مدیران کل و سرپرستان دفاتر و ادارات کل استانداری‌ها و معاونین آنان.

۵- رؤسا و سرپرستان ادارات و سازمان‌های دولتی و وابسته به دولت و معاونین آنان در استان و شهرستان.

۶- رؤسا و سرپرستان دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی اعم از دولتی و غیردولتی و رؤسا و سرپرستان واحد‌ها و شعب آنها.

۷- اعضای هـیئت مـدیـره و مـدیـران عـامـل شـرکتهـای دولـتی و وابـسته به دولت در استان و شهرستان.

۸- سرپرستان مناطق و رؤسای شعب بانک‌ها در استان و شهرستان.

۹- سرپرستان دفاتر سازمان تبلیغات اسلامی در مرکز استان و شهرستان.

۱۰- مدیران مراکز صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران.

۱۱- اعضاء شورا‌های اسلامی روستا.

۱۲- رؤسای اتاق‌های بازرگانی و صنایع و معادن و کشاورزی و روسای اتاق‌های اصناف و تعاون در استان.

ج ـ اعضای هیئت‌های اجرائی و ناظرین شورای نگهبان در حوزه‌ی انتخابیه تحت مسئولیت خود.

سوم: به موجب تبصره‌ ۱ این ماده، کلیه‌ی مقامات دارای عناوین همطراز با عناوین مذکور در بند‌های «الف و ب» مشمول این ماده هستند. تشخیص همطرازی، با سازمان امور اداری و استخدامی کشور است. علاوه بر آن، طبق تبصره ۵ این ماده، هر یک از مسئولین استانی و شهرستانی نظیر رییس ستاد اقامه نماز و رییس ستاد امر به معروف و نهی از منکر، مشمول حکم فوق می‌شوند..

چهارم: بر اساس تبصره‌ی ۲ ماده‌ی ۲۹ کسانی که طبق قوانین استخدامی و یا تعهد خدمت، استعفای آنان منوط به پذیرش آن از سوی مسئولین مربوطه باشد، قبول استعفا شرط است. استعفای پرسنل نیرو‌های مسلح نیز منوط به قبول فرماندهی کل قواست.

پنجم: کلیه اشخاصی که داوطلب نمایندگی مجلس شورای اسلامی بوده و مشمول موضوع ماده‌ی ۲۹ هستند، می‌بایست به هنگام ثبت نام، گواهی رسمی مبنی بر قبول استعفا و عدم اشتغال خود در پست و مقام و مشاغل یاد شده را ارائه نمایند. قبول استعفا بعد از مدت تعیین شده جهت ثبت نام و اعلام داوطلبی انتخابات مجلس شورای اسلامی مورد پذیرش مراکز ثبت نام نیست.

ششم: بر اساس ماده‌ی ۷ قانون شفافیت و نظارت بر تأمین مالی فعالیت‌های انتخاباتی در انتخابات مجلس شورای اسلامی، داوطلبان موظفند حسابی را نزد یکی از بانک‌های دارای مجوز بانک مرکزی تعیین و هنگام ثبت نام ارائه دهند.

هفتم: بر اساس ماده ۸ قانون شفافیت و نظارت بر تأمین مالی فعالیت‌های انتخاباتی در انتخابات مجلس ، نامزد‌ها موظف‌اند شخصی را به عنوان نماینده مالی تعیین و به همراه مشخصات کامل وی در هنگام ثبت نام به وزارت کشور و یا فرمانداران مراکز حوزه انتخابیه معرفی کنند.
 
 
ثبت نام ۸۰۵ مرد و ۷۲ زن
در انتخابات میاندوره ای مجلس شورای اسلامی ثبت نام ۸۰۵ مرد و ۷۲ زن نهایی شد که از مجموع ۸۷۷ نفری که ثبت نام‌شان نهایی شده است، ۵۹ نفر دارای تحصیلات حوزوی، ۱۶۳ نفر دارای مدرک دکتری، ۶۱۳ نفر کارشناسی ارشد و ۴۲ نفر لیسانس هستند.

 در این دوره، ۳۱ درصدداوطلبان از جامعه ایثارگری هستند و ۲۷ درصد نیز دارای سابقه داوطلبی در ادوار مختلف مجلس هستند. ۲۵ درصد ثبت نام کنندگان زیر ۴۰ سال، ۳۵ درصد بین ۴۰ تا ۵۰ سال، ۳۲ درصد بین ۵۰ تا ۶۰ سال و ۸ درصد بیش از ۶۰ سال سن دارند.
 
تعداد نهایی ثبت نام کنندگان بر اساس تفکیک شهرها
براساس آمار اعلامی وزارت کشور ۵۸ نفر برای حوزه انتخابیه آستانه اشرفیه در استان گیلان، ۸۶ نفر برای حوزه انتخابیه بهار و کبودرآهنگ در استان همدان، ۹۸ نفر برای حوزه انتخابیه تفرش، آشتیان و فراهان در استان مرکزی، ۵۹۷ نفر برای حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در استان تهران، ۲۱ نفر برای حوزه انتخابیه گچساران و باشت در استان کهگیلویه و بویراحمد و ۵۸ نفر برای حوزه انتخابیه میانه در استان آذربایجان شرقی هستند. 
 
اسماعیل کوثری نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه تهران، نادر قاضی‌پور نماینده ادوار از حوزه انتخابیه ارومیه را می‌توان دو چهره مشهور در میان داوطلبان انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس یازهم دانست.
 
برای انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس شورای اسلامی به سبب فوت مرحوم فاطمه رهبر به علت بیماری کرونا یک کرسی خالی داریم؛ از اینرو در ۲۸ خردادماه انتخابات میاندوره‌ای مجلس در حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس برگزار می‌شود.
 
 
انتهای پیام/ 

برچسب ها: انتخابات

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *