سیاستهای ظالمانه آمریکا و مرگ بیماران پروانهای
سید حمیدرضا هاشمی گلپایگانی در گفتوگو با میزان در خصوص تاثیر تحریمها بر تامین دارو برای بیماران پروانهای گفت: در موارد بین المللی و اصل شالکه تحریم ایالات متخده آمریکا اعلام کرده است که غذا و دارو جزء تحریم نیست که این حرف جکی بیش نیست و عملا غذا و دارو تحریم است و ما به عنوان یک انجمن که با این مسائل در ارتباط هستیم تحریمها را با گوشت، پوست و خون خود حس میکنیم.
وی ضمن اشاره به اینکه در می ۲۰۱۸ که آمریکا به صورت یکجانبه از برجام خارج شد، ما در حد فاصل این تاریج تا می ۲۰۱۹ فقط ۱۵ نفر از بیماران پروانهای را به دلیل نداشتن پانسمان از دست دادیم، ادامه داد: در خصوص این موضوع که چرا در کشور ما از این پانسمانها استفاده میشود، باید بگویم که بالغ بر ۵۰ کشور در دنیا از محصولات میپلکس استفاده میکنند که ساخت شرکت مونلیکه در کشور سوئد است و دلیل استفاده کشورها از این نوع پانسمان این است که این محصول تکنولوژی خوبی دارد، دارای لایه سیلیکونی است و مواد نقره در آن به کار رفته است.
موسس و مدیرعامل «خانه ایبی» افزود: از می ۲۰۱۸ که بر شدت تحریمها افزوده شد و مونلیکه نمایندگی خود را در تهران جمع کرد، ما به سمت تهیه این محصول از کشور ترکیه رفتیم و تحریمهای ظالمانه دولتمردان ایالت متحده آمریکا تا حدی افزایش یافت که از ترکیه در خصوص افزایش مصرف این پانسمانها پرسش شد و آنها حتی کشورهای دیگر را هم رصد میکردند تا ما نتوانیم از آنها این محصولات را دریافت کنیم و این موضوع برای ما مشکل ساز شد.
هاشمی گلپایگانی اظهار کرد: از طرفی دیگر با شرکت مونلیکه نامهنگاری انجام دادیم و در آن عنوان کردیم که ما یک سازمان مردم نهاد هستیم و شما بهتر از هر کسی میدانید که محصولاتی که شما تولید میکنید برای ما است و آنها جواب ما را به عنوان یک سازمان مردم نهاد دادند و در پاسخ به ما گفتند که شما تحریم هستید و ما اگر بخواهیم این محصولات را در اختیار شما قرار دهیم، منافعمان به خطر میافتد.
وی توضیح داد: بعدها صحبتهای بیشتری در این خصوص صورت گرفت و صدای ما به گوش جهانیان رسید و نماینده کشور ما در سازمان ملل از کودکی به نام آوا که بر اثر بی پانسمانی از دنیا رفته است، نام برد و اولین باری بود همتای آمریکایی او در مقابلش حاضر شد و از این بابت عذرخواهی کرد.
موسس و مدیرعامل «خانه ایبی» متذکر شد: دولتمردان ایالت متحده آمریکا با همه و خشونت وحشیگری که دارد با ملتها و به ویژه ملت ایران برخورد میکنند و اینکه میگویند که غذا و دارو جزء تحریم نیست، جکی بیش نیست، چرا که اگر بر فرض این حرف آنها صحیح باشد که نیست آیا ایالت متحده بانکها را آزاد کرده است؟! ما از چه طریقی باید با شرکت مونلیکه مراوده داشته باشیم؟! و اصلا بانک هم به ما چنین اجازهای داد ما باید از طریق چه سازمان کشتیرانی و هواپیمایی محصولات را باید به کشور خود منتقل کنیم؟! و این راهها هم برای ما بسته است و هر کسی که ادعا میکند، غذاوداور جزء تحریم نیست، برود سری به بیماران خاص بزند.