پرداخت مطالبات گندم کاران تا ۱۸ خرداد/ پیشبینی خرید ۶ میلیون تُن گندم و نیاز به واردات/ بدهکاری دولت به کلزاکاران
نایبرئیس بنیاد ملی گندم کاران کشور گفت: تقریباً نزدیک ۸۵ درصد روغن و کنجاله که خوراک دام و طیور است از خارج کشور وارد میکنیم و چون جز کالاهای اساسی است متأسفانه با ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی وارد کشور میشود.
علیقلی ایمانی در گفتوگو با میزان، درباره وضعیت توزیع گندم و مشکلات کشاورزان گفت: گندم هماکنون توسط شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تن خریداری و مطالبات گندم کاران هم تا ۱۸ خرداد بلافاصله زمانی ۷ الی ۸ روزه پرداختشده است.
نایبرئیس بنیاد ملی گندم کاران کشور گفت: پیشبینی ما این است که با توجه به شرایط سختی که ما امسال در بحث سرما و خشکسالی داشتهایم و خیلی از استانهای ما خسارت زیادی دیدهاند فکر نمیکنم که خرید گندم از ۵ الی ۶ میلیون تُن بیشتر شود و این منجر میشود که امسال برای نان مردم نیاز به واردات داشته باشیم.
وی بیان کرد: در بحث دانههای روغنی ما تقریباً نزدیک ۸۵ درصد از نیاز کشور را در بحث روغن و کنجاله که خوراک دام و طیور است از خارج کشور وارد میکنیم و چون جز کالاهای اساسی است متأسفانه با ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی وارد کشور میشود.
ایمانی اظهار کرد: اما با توجه به اینکه واردات هم راحت و هم برای یک عدهای خاص سودآورتر است کسی توجه ای به تولید داخلی ندارد درصورتیکه ما امکانات تولید داخلی راداریم.
نایبرئیس بنیاد ملی گندم کاران کشور گفت: هماکنون ما یک ونیم میلیون تن روغن و ۴ میلیون تن کنجاله وارد کشور میکنیم درصورتیکه اگر بخواهیم یک برنامه مدون، جامع و کاملی را در بخش دانههای روغنی داشته باشیم و ملزومات و امکانات موردنیاز را تأمین کنیم حداقل میتوانیم ۷۰ درصد نیاز کشور را با یک برنامه چندساله تأمین کنیم.
وی در ادامه گفت: اما با بیمهریها و بیتوجهیهایی که به دانههای روغنی میشود ازجمله همین حالا قریب به یک ماه کشاورزان ما کلزا تحویل دادهاند، ولی پولی دریافت نکردهاند در نظر بگیرید کشاورزی که ۸ ماه در شرایط سخت اقتصادی و اقلیمی تلاش و تولید کرده و محصول خود را تحویل دستگاههای دولتی داده است، ولی یک ماه پول خود را دریافت نمیکند.
وی تأکید کرد: از طرفی این کشاورز در معیشت خود دچار مشکل میشود و بدهی سررسید شده بانک که اصطلاحاً به آن سرمحصولی میگویند را باید برود و با بانک تسویه کند، ولی پولی ندارد.
ایمانی با اشاره به اینکه خیلی از استانهای ما بعد از برداشتن کلزا یا گندم کشت دوم انجام میدهد و شالی، سویا، ذرت، کنجد و یا سایر محصولات دیگر کشت میکنند و این کشاورزان نهاده و نقدینگی برای تأمین نهاده میخواهند درصورتیکه هماکنون اگر همین کشاورز بخواهد برود یک پاکت کود اوره ۶۵ هزارتومانی از سیستم دولتی خرید کند میپرسند آیا کارت به همراه دارید یعنی اول باید پول پرداخت کند تا یک بسته کود ۶۵ هزارتومانی را خرید کند.
وی در ادامه گفت: این در حالی است که کشاورزهایی هستند که هماکنون یک ماه کلزای خود را تحویل دادهاند ۵ الی ۱۰ میلیون بیشتر یا کمتر از دولت طلبکار هستند، ولی راه بهجایی نمیبرند با این وضعیت کشاورز هم میگوید چرا کلزا بکارم میروم محصولی میکارم که بتوانم بهروز پول خود را تأمین کنم.
نایبرئیس بنیاد ملی گندم کاران کشور در خصوص قاچاق گندم چنین بیان کرد: گندم باید حجم بالایی باشد تا توجیه داشته باشد. در حد مرزنشینها شاید کیسه آردی بهصورت کوله بری ممکن است اتفاق بیفتد، ولی اینکه گندم با کامیون و تشکیلات بخواهد قاچاق شود همچنین چیزی وجود ندارد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *