صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نظر شورای شهر با توافق شهرداری و آستان قدس در بحث املاک موقوفه

۲۵ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۲:۳۱:۱۸
کد خبر: ۷۳۳۱۲۵
اعضای شورای اسلامی شهر پایتخت با تصویب یک فوریت لایحه اعطای مجوز به شهرداری تهران جهت اجرای توافقنامه منعقده با آستان قدس رضوی در خصوص املاک موقوفه، مخالفت کردند.

_یک فوریت لایحه شهردار تهران در خصوص «اعطای مجوز به شهرداری تهران جهت اجرای توافقنامه منعقده با آستان قدس رضوی در خصوص املاک موقوفه واقع در طرح‌های مصوب شهری به پلاک‌های ثبتی ۷۴، ۷۱، ۶۸ اصلی بخش ۱۱ تهران» در جلسه امروز شورای شهر بررسی شد.

در همین راستا محمدنادر محمد زاده مدیرعامل سازمان املاک شهرداری در توضیح این لایحه گفت: ما در دو الی سه سال اخیر چندین حکم محکومیت از سوی آستان قدس داشتیم که با این نهاد وارد مذاکره شدیم و قرار بر این شد که آستان به مدت یکسال نسبت به شهرداری اقدام حقوقی نکند. آستان هم دیگر اقدام حقوقی جدیدی انجام نداد. اما حال باید این موضوع را تعیین تکلیف کنیم. به موازی این امر آستان پروژه‌های زیادی در سطح شهر دارد و در صورت به نتیجه رسیدن این توافق پروژه‌ها نیز به مرحله اجرا می‌رسد.

وی افزود: اوایل دهه ۷۰ پلاک ثبتی حدود ۷۰۰ هکتار پس از روال حقوقی در سال ۷۷ به آستان قدس بازگردانده شد و در زمان آقای کرباسچی توافقی با آستان انجام شد و در دوره‌های بعدی پروژه‌های جدیدی به آستان اضافه شد. به طور کلی ما توافق کردیم که آستان در املاکی که قبل از تاریخ وقف بوده دخالتی نداشته باشد، اما درباره ۳۰ مورد پس از سند دار شدن آستان، ارزیابی مجموعه شهرداری حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان بود و براساس توافق با آستان این رقم به ۲،۵۰۰ هزار میلیارد تومان رسید و ما تا ۵۰ سال آینده اجاره پرداخت نخواهیم کرد.

محمد زاده عنوان کرد: یک مورد توافق داریم که بخش ۳۰ موردی املاک که حاصل دعوایی است که از زمان آقای کرباسچی ادامه داشته است و این املاک به صورت خرد توافق شده است، به آستان قدس اجازه شروع پروژه عمرانی در املاکش را می‌دهد و برای ما نیز بار مالی آنی ندارد. فوریت آن نیز به این جهت است که آستان طی یک سال اخیر به احترام این توافق هیچ اقدام حقوقی نکرده است، به شورای شهر ارائه شده است.

در ادامه محمود میرلوحی عضو شورای شهر در مخالفت با یک فوریت این لایحه گفت: اگر شهرداری تهران رویکرد خود را اصلاح نکند و با طرف‌های خود را به صورت جدی روبرو نشود، امکان پذیر نیست. بسیاری از این زمین‌ها خیابان است و ارزشمندی آن به خاطر کار‌هایی است که در آن خیابان انجام شده است. شهرداری باید بگوید از این ۷۰۰ هکتار ۷۰ درصد را به خاطر خدماتی که در خیابان انجام داده‌ام، می‌گیرم و بنده با یک فوریت این طرح مخالفت می‌کنم.

وی افزود: ما در مناطق ۱۸ و ۱۹ نیز این مشکلات را داریم و نهاد‌ها تصور می‌کنند که باید مانند بخش خصوصی اموال خود را تبدیل به برج کنند این در حالی است که این املاک باید به فضا‌های عمومی ازجمله پارک، بیمارستان و ... تبدیل شود.

سپس احمد مسجد جامعی در مخالفت با یک فوریت لایحه شهرداری گفت: نمی‌دانم چرا با یک فوریت و در آخر دوره در حال بررسی این مورد هستیم. ما در وقف محدودیت‌هایی داریم و پیشنهاد بنده این است که طرح از یک فوریت خارج شود و اگر ما نرسیدم، دوره بعد درباره آن نظر دهد چراکه ابعاد این مسئله بزرگ است.

سپس عبدالرضا گلپایگانی معاون معماری و شهرسازی شهرداری تهران تصریح کرد: ما دو سال است که بر روی درخواست آستان قدس کار کارشناسی کردیم و حتی کار به جایی رسید که اعلام کردیم موضوع را با رهبری مکاتبه می‌کنیم تا آستان طبق طرح‌های شهری ۴۳ درصد ملک را به شهرداری بدهد. در گذشته با عدم توجه به قانون، شهرداری برای چیزی که در حال ارائه خدمات در آن است، به آستان قدس پول داده است.

در نهایت یک فوریت این لایحه با ۶ رأی موافق به تصویب نرسید و لایحه مذکور به صور عادی در شورای شهر بررسی خواهد شد.

• بیشتر بخوانید:


برچسب ها: تهران شورای شهر

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *