صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

واکنش صریح عضو فقهای شورای نگهبان به اظهارات مصلحی

۲۵ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۱:۵۵:۰۹
کد خبر: ۷۳۳۱۰۸
دسته بندی‌: سیاست ، مجلس و دولت
عضو فق‌های شورای نگهبان به اظهارات مصلحی درباره احراز نشدن صلاحیت هاشمی رفسنجانی در انتخابات سال ۹۲ واکنش نشان داد.
- بنا بر اعلام پایگاه اطلاع‌رسانی شورای نگهبان، آیت‌الله سیدمحمدرضا مدرسی‌یزدی در گفت‌وگویی درباره اظهارات مصلحی تأکید کرد: صحبت‌های آقای مصلحی در این شرایط خاص آنهم با این روش، بسیار تعجب‌برانگیز بود، هرچند ممکن است بالاخره مطالب جزئی از آن جلسه به دلیل گذشت سال‌ها از ذهن رفته باشد، اما کلیت آن خیر.

مهمترین اظهارات آیت‌الله مدرسی‌یزدی

روایتی که وی (مصلحی، وزیر اطلاعات وقت) از آن جلسه گفته را من به یاد نمی‌آورم بلکه [بر اساس آنچه که به یاد می‌آورم] این صحبت‌ها صرفاً برداشت‌های فردی وی از آن جلسه است.

بهترین توجیه من این است که گوینده این کلمات در شرایط خاصی قرار داشته و یا آنکه آنچه را دوست می‌داشته واقعیت داشته باشد، آن را تصویر کرده است.

شورای نگهبان با نهاد‌هایی که به صورت مکتوب در ارتباط است بر سر «ان قلت» و «قلت» بحث نمی‌کند.

این روشی که آقای مصلحی گفته ــ روش هزینه و فایده که در این کلیپ آمده ــ کاملاً با روش تصمیم‌گیری در شورای نگهبان بیگانه است.

نهاد‌های رسمی همیشه حرف‌های خود را مکتوب و در موارد بسیار محدودی به صورت شفاهی بیان می‌کنند.

در این دست جلسات، بنای شورا این است که فقط حرف‌ها را گوش کند و احیاناً اگر ابهامی وجود داشت آن را بشنود و هرگز به مناقشه نمی‌پردازند.

شورای نگهبان اصلاً به تحلیل‌های افراد یا نهاد‌ها کاری ندارد، ممکن است البته در جلسات این افراد توضیحاتی بدهند و اعضای شورای نگهبان هم این توضیحات را بشنوند، اما اصولاً بنای شورای نگهبان این نیست که با این افراد بحث کند.

تصمیم‌گیری شورای نگهبان هیچ‌گاه بر اساس تحلیل و یا گزارشی که معتبر نباشد نیست، افراد می‌آیند و نظرات خود را می‌گویند، بررسی‌ها بعد از خروج افراد و میهمان‌ها از جلسه انجام می‌شود.

کسی نمی‌تواند بگوید اعضا بر اساس کدام معیار نظر داده‌اند، در ریاست جمهوری ۱۱ تا ۱۳ معیار وجود دارد و هر کسی از اعضا ممکن است بنابر یکی از این عوامل یا مجموعه‌ای از آن‌ها اظهارنظر کند.

خود اعضای شورای نگهبان که در جلسه حضور دارند نمی‌توانند بگویند عضو دیگر چه نظری داشته و بر چه اساسی به آن نظر رسیده است.

بنای شورای نگهبان مناقشه با افرادی که گزارش می‌دهند، نیست.

بهترین تعبیر این است که ایشان در شرایطی قرار گرفته که آنچه را که مایل بوده واقعیت داشته باشد به عنوان واقعیت بیان کرده است.

به هر حال آنچه که ذکر شده، انعکاس‌دهنده‌ واقعیت نیست.
 

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *