گونه غالب کرونا در جهان کدام است؟
- ویروس کرونا که اکنون دومین سال از همه گیری آن در جهان میگذرد تاکنون به به ابتلای حدود ۱۸۰ میلیون و مرگ نزدیک به ۴ میلیون نفر منجر شده است.
ویروس کرونا طی این مدت جهش یافته و در حال حاضر ۴ گونه اصلی جهش یافته آن در جهان شناسایی شده است؛ آلفا، بتا، گاما و دلتا، که این ۴ گونه جهش یافته برای نخستین بار به ترتیب در کشورهای انگلیس، آفریقای جنوبی، برزیل و هند شناسایی شدهاند.
بحث اصلی و تفاوت میان این گونهها بر سر شدت انتقال و اثرگذاری واکسنها بر آنهاست؛ در حال حاضر گونه «دلتا» که برای نخستین بار در هند مشاهده شده، به سرعت در حال انتشار در کشورهای جهان است.
به گزارش «گاردین»، گونه هندی کرونا (دلتا)، در حال حاضر در ۷۴ کشور جهان شناسایی شده و همچنان با سرعت در حال انتشار در کشورهای بیشتری است.
همچنین مقامهای بهداشتی ومتخصصان، نگران این موضوع هستند که نوع دلتای کرونا در حال تبدیل شدن به گونه غالب در جهان است.
شیوع کرونای هندی در کشورهای چین، آمریکا، آفریقا، اسکاندیناوی و کشورهای حوزه اقیانوس آرام تایید شده است.
دانشمندان، میگویند که به نظر میرسد این گونه کرونا قابلیت انتقال سریع تری را دارد و موجب بروز بیماری شدیدتری میشود.
به گفته «اسکات گوتلیب»، رئیس سابق سازمان غذا و داروی آمریکا، موارد ابتلا به کرونای «دلتا» در حال حاضر ۱۰ درصد تمامی موارد کرونایی جدید را تشکیل میدهد، اما هر هفته میزان مبتلایان به این گونه به دو برابر افزایش مییابد.
در انگلیس شیوع این گونه ویروس کرونا بسیار شدید بوده به گونهای که در حال حاضر بیش از ۹۰ درصد تمامی موارد ابتلای جدید را را نوع «دلتا» تشکیل میدهد.
«آشیش جها»، رئیس دانشکده بهداشت عمومی دانشگاه «براون» در آمریکا نوع «دلتا» را «مسریترین گونه کرونا»، توصیف کرده است.
موضوع نگران کننده درباره ویروس کرونای نوع «دلتا»، شیوع سریع آن است و با وجود آنکه مقامهای بهداشتی بر موثر بودن واکسیناسیون کرونا در برابر این گونه تاکید میکنند، اما درباره سرعت بالای انتشار آن نگرانیهای بسیاری وجود دارد.