صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

«نفتالی بنت» کیست و چه موضعی درباره ایران دارد؟

۲۴ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۴:۳۰:۰۱
کد خبر: ۷۳۲۸۶۰
انتخاب نفتالی بنت به عنوان جانشین بنیامین نتانیاهو در سمت نخست وزیری رژیم صهیونیستی با واکنش‎های زیادی همراه بوده است.
کابینه «تغییر»، کابینه‌ای رنگارنگ با حضور ۸ حزب رژیم صهیونیستی در نهایت به طولانی ترین دوره نخست وزیری در اراضی اشغالی پایان داد تا رژیم صهیونیستی در ادامه بحران تشکیل و بی ثباتی کابینه با کابینه‌ای چرخشی مواجه شود که «نفتالی بنت»، رئیس حزب «یامینا» و «یائیر لاپید»، رئیس حزب «یش عتید» به ترتیب جانشین نتانیاهو شوند.

نفتالی بنت کیست؟

بنت ۴۹ ساله با گرایش ارتدوکس که یکشنبه، ۲۳ خرداد، در کنست بیست و چهارم برای نخست وزیری رژیم صهیونیستی سوگند یاد کرد، با عنوان سیاستمداری شناخته می‌شود که به حضور ۱۵ ساله نتانیاهو در سمت نخست وزیری (که ۱۲ سال آن به صورت متوالی بود)، پایان داد.
 
او در سال ۱۹۷۲ به همراه پدر و مادر آمریکایی خود به «حیفا» مهاجرت کرد.
 
تحصیلات بنت در رشته حقوق است، اما او تجربه حضور در ارتش رژیم صهیونیستی و کار در بخش خصوصی را نیز دارد.
 
بنت در سال ۱۹۹۹ شرکت تولید نرم افزار ضد تقلب «Cyota» را بنیان گذاشت و در سال ۲۰۰۵ این شرکت را با قیمت ۱۴۵ میلیون دلار به فروش رساند.
 
این میلیونر صهیونیست با کمک لاپید ۵۷ ساله، مجری سابق تلویزیون رژیم صهیونیستی توانست ائتلافی را بنیان کند که ضمن کسب ۶۱ کرسی - سقف کرسی مورد نیاز کنست برای تشکیل کابینه - تحولی خاص در عرصه سیاسی این رژیم ایجاد کند.
 
بنت در سال ۲۰۱۳ وارد کنست شده و بعداً به عنوان وزیر امور دیاسپورا، آموزش و دفاع در کابینه‌های مختلف نتانیاهو حضور داشت.

آینده سیاسی بنت چگونه خواهد بود؟

ائتلاف عجیب منجر به تشکیل کابینه تغییر، آن هم در شرایطی که سهم حزب بنت از آن کمتر از ۱۰ کرسی است، سبب می‌شود پیش بینی‌ها و گمانه زنی‌ها در مورد ناکامی‌های بنت افزایش یابد.
 
در واقع ترکیب کابینه مذکور می‌تواند شمایی از آینده رژیم صهیونیستی را ارائه کند؛ آینده‌ای که در آن، کابینه ناچار به تمرکز بیشتر بر مسائل داخلی خواهد بود.
در عین حال نگاهی به اظهارات بنت نشان می‌دهد که او مخالف شکل گیری و استقلال فلسطین است و با تمام قوا از شهرک سازی صهیونیست‎ها در کرانه باختری و قدس شرقی حمایت می‌کند.
 
از این رو پیش بینی می‌شود وضعیت فلسطینیان با وجود تغییر کابینه رژیم صهیونیستی، تغییر آشکاری نخواهد کرد.

رویکرد بنت در قبال ایران چگونه است؟

بنت در سخنرانی پیش از اخذ رای اعتماد، بر مخالفت خود با آن چه تلاش‌های آمریکا برای برجام خواند، تاکید کرد و مدعی شد «اسرائیل به ایران اجازه مسلح شدن با سلاح هسته‌ای را نمی‌دهد؛ اسرائیل به دلیل این که طرف توافق نیست، آزادی عمل خود را حفظ می‌کند.»

رابطه نتانیاهو و بنت چگونه است؟

بنت با وجود تنش آمیز شدن روابطش با نتانیاهو در سال‌های اخیر تحت تاثیر «سارا نتانیاهو»، همسر او، در بسیاری از مسائل با نتانیاهو هم رای است.
 
او تا پیش از انتخابات مارس ۲۰۲۱، به عنوان سیاستمدار جناح راستی فعالیت می‌کرد که متعهد شده بود مانع تبدیل شدن لاپید به رقیب نتانیاهو می‌شود اما در پی آشکار شدن ناتوانی نتانیاهو در تشکیل کابینه با لاپید بر سر نخست وزیری چرخشی توافق کرد؛ موضوعی که سبب شد حامیان نتانیاهو از او به عنوان خائن یاد کنند.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *