صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تبلیغات انتخاباتی تا ۲۶ خرداد مجاز است/ واکسیناسیون پنج هزار و ۵۰۰ نفر از عوامل برگزاری انتخابات

۲۴ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۹:۰۹:۴۳
کد خبر: ۷۳۲۶۸۲
رئیس ستاد انتخابات کشور با بیان اینکه تبلیغات انتخاباتی تا ۲۶ خرداد ماه مجاز است، گفت: واکسیناسیون عوامل انتخابات به تعداد ۵۵۰۰ نفر در سطح استان‌ها و شهرستان‌ها در دوز اول انجام شده است.
- جمال عرف در نشست خبری خود با اصحاب رسانه که صبح امروز در سالن ۶۰۰ نفره وزارت کشور برگزار شد گفت: برای بررسی تخلفات تبلیغاتی نامزد‌های انتخاباتی، بازرسی وزارت کشور و نیز ستاد پیشگیری قوه قضاییه فعال هستند و از مجازی قانونی کار‌ها دنبال می‌شود و رعایت پروتکل‌های بهداشتی به‌شدت بررسی می‌شود.

وی با اشاره به نظارت جدی بر عایت پروتکل‌های بهداشتی از سوی نامزد‌های انتخاباتی افزود: یکی از نامزد‌ها در همدان اصرار داشت تجمعی را در نقطه‌ای از شهر داشته باشد که فرمانداری و شورای تامین بر اساس پروتکل ها، آن نقطه را مناسب نمی‌دیدند که این مخالفت به معنای ممنوعیت و مانع شدن نبود.

رئیس ستاد انتخابات کشور عنوان کرد: تعرفه‌های لازم چاپ شده است و شعب آمادگی دارند که اگر انتخابات به مرحله دوم رفت، همه کار‌ها انجام شود.

عرف درباره وضعیت مشارکت مردمی در انتخابات پیش رو نیزگفت: نظر سنجی‌های صورت گرفته نشان می‌دهد یک فاصله ١٠ درصدی بین آمار‌های اتخاذی وجود دارد. در برخی نظر سنجی‌ها میزان مشارکت ٣٧ درصد و در برخی از آن‌ها ٤٧درصد است.

وی با اشاره به علت اختلاف ١٠ درصدی نظرسنجی‌ها گفت: در جلسه‌ای که با مشارکت گروه‌هایی که برای ستاد انتخابات کشور نظرسنجی می‌کنند، داشتیم آن‌ها کوچک و بزرگتر بودن جامعه آماری را علت اختلاف ١٠ درصدی میزان مشارکت‌هع اعلام کردند.

عرف تاکید کرد: فردا نیز دوباره جلسه‌ای در خصوص آخرین وضعیت مشارکت مردمی در انتخابات داریم. در این جلسه بررسی می‌شود که آیا انتخابات به مرحله دوم می‌رسد یاخیر؟ در آمار و اعدادی که اعلام می‌کنند اگر کمتر از ٥٠+١ باشد تمهیداتی را در نظر می‌گیریم.

رئیس ستاد انتخابات کشور درباره تائید نظارت ثبت نام کنندگان در انتخابات شورا‌های نیز گفت: میزان تائید صلاحیت‌ها در شورا‌های اسلامی شهر‌ها ٨٥ درصد و شورا‌های اسلامی روستا‌ها ٩٢ ونیم درصد است. در میاندوره‌ای مجلس ٤٣.٤ درصد و در میاندوره‌ای مجلس خبرگان ٢٦٠١ درصد است.

وی تاکید کرد: انتخابات به طور همزمان در ١٠١ کشور، ١٣٣ نمایندگی، ٢٣۴ شعبه و ۴۵٠ صندوق خارج از کشور صورت می‌گیردو دولت کانادا باید اجازه می‌داد که کشور ما صندوق و شعبه اخذ رای در این کشور ایجاد کند که متاسفانه این را نپذیرفت و بنا شد در نزدیک‌ترین شهر به کانادا شعبه‌ای برای هموطنان ایرانی تعبیه می‌شود تارای خود را در صندوق بیندازند.
 
عرف اظهار داشت: فرآیند انتخابات از حدود شش ماه پیش آغاز شده و در حال رسیدن به روز موعود انتخابات هستیم. در انتخابات ریاست جمهوری بیش از ۶۷ هزار صندوق رأی را در کشور آماده کردیم و این تعداد در انتخابات شورا‌ها حدود ۷۵ هزار شعبه است. یک و نیم میلیون نفر عوامل اجرایی و انتظامی در امر انتخابات مشارکت خواهند داشت و بیش از ۵۹ میلیون و ۳۱۰ و ۳۰۷ نفر واجد شرایط داریم و رأی اولی‌ها در این دوره ۱ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر می‌باشند.

رئیس ستاد انتخابات کشور درباره استعفای برخی از اعضای هیئت نظارت بر انتخابات گفت: در فرایند انتخابات وسیعی که داریم، در مقطعی بین مجری انتخابات و ناظر بر سر موضوعاتی اختلاف نظر پیش می‌آید و مد نظر ماست که بر اساس قانون رفتار کنیم.
 
وی افزود: بحث ما درباره تبصره ۳ ماده ۶۳ است که می‌گوید همه اختیارات نظارتی با هیئت مرکزی نظارت است جز دو نکته، یکی تعیین صلاحیت و دیگری تعیین صحت انتخابات که به هیئت‌های نظارت استان و شهرستان‌ها سپرده شده است و ما خواستیم همین گونه عمل کنیم و اگر داوطلبی در هیئت‌های اجرایی و نظارت شهرستان تایید شد، تایید است و نباید مجددا به موضوع ورود شود و آقایان استدلال کردند که می‌توانیم ورود کنیم و الحمدلله ماجرا تمام شد.

عرف درباره وضعیت تامین  امنیت انتخابات  نیز گفت: از چندین ماه پیش جلساتی پیرامون این مسئله را برگزار کرده‌ایم و تاکنون بر اساس گزارشات واصله، مشکل امنیتی نداریم و همگی آماده برگزاری انتخابات هستیم.

وی درباره احتمال کشیده شدن انتخابات به دور دوم نیز تاکید کرد: ما تمامی تمهیدات را برای شرایطی که اگر انتخابات به دور دوم کشیده بشود، در نظر گرفته‌ایم و تعرفه‌ها آماده است تا در صورت لزوم دور دوم انتخابات در جمعه هفته بعد از ۲۸ خرداد برگزار شود.
 
 
رئیس ستاد انتخابات کشور عنوان کرد: واجدین شرایط ۵۹ میلیون و ۳۱۰ هزار و ۳۰۷ نفر شامل ۲۹ میلیون و ۹۸۰ هزار و ۳۸ نفر مرد، ۲۹ میلیون و ۳۳۰ هزار و ۲۶۹ نفر زن هستند.

وی گفت: تعداد رأی اولی‌های ما در این دوره یک میلیون و ۳۹۲ هزار و ۱۴۸ نفر هستند که به تفکیک جنسیت، ۷۰۶ هزار و ۹۸۸ نفر مرد و ۶۸۵ هزار و ۱۶۰ نفر زن هستند.

رئیس ستاد انتخابات کشور با بیان اینکه کلیه اقلام انتخاباتی به استان‌ها اعم از صندوق‌های الکترونیک و صندوق‌های غیرالکترونیک، سایر اقلام و دستگاه‌های احراز هویت ارسال شده است، گفت: در سطح استان‌ها و شهرستان‌ها واکسیناسیون عوامل انتخابات به تعداد ۵۵۰۰ نفر  در دوز اول انجام شده است.
 
عرف تاکید کرد: در خصوص واکسیناسیون کارگزاران انتخابات که مصوب ستاد ملی مقابله با کرونا بود، قرار بود از طریق وزارت بهداشت و با استفاده از واکسن ایرانی، این کار انجام شود. به ما قول داده‌اند که امروز در کمیته اخلاق این مجوز داده شود بنابراین منتظر هستیم تا این کار انجام شود.

وی از ابلاغ دستورالعمل‌های بهداشتی انتخابات به نامزد‌ها و سایر ستاد‌ها خبر داد و گفت: دستورالعمل تبلیغات در فضای مجازی و غیرمجازی تهیه و ابلاغ شده است.

عرف توضیح داد: با همکاری وزارت امور خارجه در خارج از کشور ۱۳۱ حوزه در سراسر دنیا کار رأی‌گیری از هموطنان در خارج از کشور را انجام خواهند داد. بیش از ۴۵۰ صندوق در نمایندگی‌های سراسر کشور خواهیم داشت.

رئیس ستاد انتخابات کشور اظهار داشت: انتخابات الکترونیک شورا‌های اسلامی در ۲۴ مرکز استان و ۸ شهر انجام می‌شود. در این خصوص با هیئت مرکزی نظارت شورا‌ها به توافق رسیده‌ایم.

عرف تأکید کرد: انتشار آگهی اسامی نامزد‌های نهایی انتخابات ریاست جمهوری، شوراها، مجلس شورای اسلامی و خبرگان به فرمانداری‌ها ابلاغ شده است و نامزد‌ها در مرحله تبلیغات هستند.

وی افزود: تبلیغات نامزدهای انتخاباتی تا ۲۶ خرداد ماه  مجاز است. خواهش می‌کنم نامزد‌ها و ستاد‌ها پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند. ۲۷ خرداد سکوت داریم و ۲۸ خرداد انتخابات برگزار خواهد شد.

عرف در پاسخ به سوالی در خصوص رعایت پروتکل‌های بهداشتی و تمهیدات ستاد انتخابات برای افزایش مشارکت گفت: ما از مهر ماه کار خود را برای تمهیدات انتخابات ۱۴۰۰ آغاز کردیم و این تمهیدات بعد از صدور حکم اعضای ستاد به صورت جدی آغاز شد.

رئیس ستاد انتخابات کشور گفت: من ۱۲ جلسه به شکل ویدئو کنفرانس با همه روسای ستاد‌های انتخابات کشور داشتم. ۶ جلسه نیز با احزاب سیاسی جلسه داشتیم. وزیر کشور جلسه‌ای با استانداران و فعالین سیاسی داشت. تمام تلاش وزارت کشور این بود که همه گروه‌های مرجع فعال شوند تا انتخابات پرشوری را برگزار کنیم.
 
انتهای پیام/ 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *