خوابهای آشفته
محمد صالح جوکار، نماینده مجلس شورای اسلامی نوشت: انتخابات بهمثابه همایشی ملی، کارکردی مهم در برداشتهای کلان نظام سلطه از کشورمان دارد و حضور پرشمار یا کمفروغ در پای صندوقهای رأی را با همه شاخصهای خود علیه ایران، مقایسه و تطبیق میدهند.
_ محمد صالح جوکار در روزنامه حمایت نوشت: روزهای منتهی به انتخابات همانقدر که مردم را به اشتیاق و علاقه برای مشارکت وا میدارد، برای بدخواهان و دشمنان ایران اسلامی مملو از نگرانی و اضطراب است. انتخابات بهمثابه همایشی ملی، کارکردی مهم در برداشتهای کلان نظام سلطه از کشورمان دارد و حضور پرشمار یا کمفروغ در پای صندوقهای رأی را با همه شاخصهای خود علیه ایران، مقایسه و تطبیق میدهند.
مأیوس کردن مردم از حاکمیت در گام نخست و قرار دادن آنها در برابر نظام، دو اقدام بسیار کلیدی محسوب میشوند که آمریکا و اذنابش سالهاست به دنبال آن هستند. هدف از فشارهای اقتصادی که به دلیل برخی بیعرضگیهای داخلی ضریب پیدا کرد، همین عامل بود و حالا که به اذعان «مایک پمپئو»، وزیر خارجه اسبق و لمپن آمریکا، فشار حداکثری به نتیجه مطلوب خود در این بخش نرسید، ماههاست بر سمپاشی بر انتخابات تمرکز کردهاند.
علاوه بر این، نفس حضور پررنگ مردم در ۲۸ خرداد، معادلات آمریکا و غرب را به هم میریزد و آنها را شیرفهم میکند که مردم گرچه از مدیریتهای انفعالی، خسته و فرتوت به تنگ آمدهاند، اما حاضر نیستند پای دشمنان قسمخورده را به اختلافات داخلی باز کنند. ملت بهخوبی از نقشههای پشت پرده آگاه است و اگر گله و شکایتی هم هست، بهانه دست دشمن نمیدهد. بیگانگان هیچگاه خیرخواه مردم نبوده و نیستند و دعوت امروز آنها به تحریم انتخابات، قطعاً به نفع آینده و کشور نیست.
اساساً انتخابات زمانی مؤثر است و میتواند باعث آبروی نظام شود که با استقبال گسترده و عمومی مواجه شود. یک رقابت ورزشی از باب نمونه، وقتی میتواند جذاب باشد که طرفداران زیادی را به ورزشگاه بکشاند. در این صورت، وزن آن ورزش افزایش پیدا میکند و هوادارانش میتوانند حرفی برای گفتن در مقایسه با سایر ورزشها داشته باشند. دموکراسی و مردمسالاری دینی ایران نیز بر همین منوال، بر نقش و مشارکت مردم همواره تاکید داشته است.
بر این اساس، پویشهای معاندان در حقیقت با هدف خالی کردن عقبه نظام از پشتوانه مردمی، مهندسیشده چراکه انتخابات مهمترین عرصه بروز ماهیت مردمسالارانه نظام به شمار میرود. در این میدان، رأی و نظر تکتک مردم میتواند سرنوشت کشور را تغییر دهد و آثار آن نه به یک دوره چهارساله بلکه گاهی سالهای متمادی پایدار بماند. این اثربخشی بهشرط آنکه آگاهانه و مسئولانه باشد و افرادی برآمده از متن مردم را به صدارت برساند، حرکت کشور به سمت قلهها را تسریع خواهد کرد. طبعاً بر پایه واکاوی بسیار عمیق از کارکرد انتخابات است که امروز از بوقهای رسانهای دشمنان، فریاد دعوت برای ترک صحنه انتخابات را میشنویم.
این سناریو در هر دورهای به شکل خاصی به مرحله اجرا درآورده میشود. از سیاه نمایی انتخابات گرفته تا فتنهآفرینی پس از اعلام نتایج، زرسالاران جهانی میلیاردها دلار برای تهی کردن مردمسالاری دینی از معنا و مفهومش هزینه کردهاند، اما شاهبیت همه آنها، کاشتن بذر ناامیدی و بیفایده بودن مشارکت در دلهای اقشار مختلف مردم است. گاهی هم سخن حقی از زبان رسانههای خارجی بیان میشود که حاکی از کنشگری قوی مردم در انتخابات است. بهعنوان نمونه، شبکه فرانس ۲۴ در یکی از ادوار انتخاباتی طی تحلیلی از مردمسالاری در ایران اسلامی، «مشارکت گسترده مردم» را سیلی محکمی به غرب توصیف کرد؛ اتفاقی که سختترین آن در برهههایی نظیر ۲۸ خرداد آینده رخداده است.
از سوی دیگر، دشمن چنانچه نتواند بر موج کاهش مشارکت در انتخابات سوار شود، دوقطبیهای کاذبی ایجاد کرده و با سوءاستفاده از فضای غبارآلود، فشار بر مردم را تشدید میکند. یکی از این نمونهها، فتنه عبری، عربی، غربی ۸۸ بود که متأسفانه استکبار با حمایت از آشوبگران و سران فتنه، شیرینی مشارکت چشمگیر را به کام مردم تلخ کرده و از این موقعیت برای اعمال تحریمهای مضاعف بهره برد.
مقدمه پرهیز از این خسارات بعضاً جبرانناپذیر، رعایت اخلاق انتخاباتی هم در میان نامزدها و هم در میان طرفدارانشان است. تشویش اذهان عمومی با طرح مطالبی که نقشی در بهبود معیشت مردم ندارد و یا بدبین کردن مردم به ساز و کار انتخابات، توهین و بیان مطالب خلاف واقع و ... روشهای تخریبی و خلاف قاعده یک انتخابات سالم هستند. آنچه در مقابل انتظار میرود، بیان برنامهها به دور از فرافکنی و اتهام زنی، خویشتنداری، رفاقت، همکاری و متانت است و رقبا درصورتیکه نتیجه، برخلاف انتظارشان بود، پیروز رقابتها را رئیسجمهور خود بدانند.
این در حالی است که قدر السهم بسیار تعیینکننده میزان مشارکت عمومی در ارتقای ضریب امنیت ملی بر هیچکس پوشیده نیست. بازخوانی و بازبینی اظهارات آتشین سرکردگان داعش در ارتباط با ایران و عملیات تروریستی آنها در مجلس شورای اسلامی، پیشدرآمدی بر یک جنگ خطرناک به نیابت از رژیم صهیونیستی، کاخ سفید و قارونهای منطقه علیه جمهوری اسلامی بود. فرض کنیم که مردم از نیروهای نظامی و مستشاری خود در مرزها و فراتر از مرزها حمایت نمیکردند و این پشتیبانی مردمی به وجوه مختلف ازجمله مشارکت گسترده در انتخابات وجود نداشت؛ در چنین حالتی، خاک ایران صحنه تاختوتاز تروریستهای اجارهای میشد و امنیت را به تاراج میبردند؛ و بالاخره اینکه با نگاه به مبانی دینی درمییابیم که طبق سنت الهی، خواست و اراده مردم، ملاک تغییر یا تثبیت شرایط حاکم بر همان مردم قرار داده شده است: «انّ الله لایغیر ما بقوم حتی یغیروا ما بانفسهم» (سوریه رعد آیه ۱۱). بنابراین، این اراده مردم است که میتواند با حضور فعال و مؤثر در ۲۸ خرداد، پیشران شرایط به نفع اعتلای نظام اسلامی باشد و دشمنان را به این جمعبندی برساند مادامیکه حمایت مردمی در انتخابات تجلی دارد، خوابهای آشفته دیدن برای ایران، فاقد کمترین نتیجه است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *