زاکانی: دولت اداره خود را متکی به تورم کرده است
دولتها برای اداره خود، قبلاً متکی به نفت بودند، ولی دولت فعلی، اداره خود را متکی به تورم کرده است و با دست در جیب مردم کردن، خود را اداره میکند.
راه درست اداره دولت و ایجاد ثبات اقتصادی، توجه به رکن تولید است و باید دست تولید کننده را گرفت و او را از روی زمین بلند کرد.
دولت ۳۰۰ هزار میلیارد تومان برای اداره خودش از بازار سرمایه بیرون کشید.
ما بعد از انقلاب اسلامی، دو نوبت تورم بالای ۴۹ درصد در کشور داشتیم؛ یک نوبت در دولت سازندگی و یک نوبت در دولت فعلی. در دولت سازندگی نرخ رشد بالا بود و توانست تورم بالا را مهار کند، اما در دولت فعلی چنین چیزی وجود نداشت.
دولت از طریق تورم خودش را اداره میکند و از سال ۹۸، قدرت خرید مردم ۳۰ درصد کاهش پیدا کرده است.
رمز قدرتمندی ایران در منطقه، توجه به توان داخلی کشور و بهرهمندی از همه ظرفیتهای جهانی و منطقهای است. این رویکرد آقای روحانی کاملاً خلاف این است.
به برکت رشادتهای مرد میدان و دیگر شهدای مدافع حرم، قدرت منطقهای برای ایران ایجاد شده است. در دولت فعلی بر اثر تبعیض شرایطی ایجاد شده است که قدرت منطقهای ما را کم میکند.
در برنامه ما، اساس زندگی خوب است که مقدمات آن در دولت «اقدام و اصلاح» فراهم میشود.
در برنامه دولت اقدام و اصلاح، ۴ رویکرد اصلی وجود دارد. رویکرد اول اقتصاد و مدیریت که فوریت است، رویکرد دوم فرهنگ و اجتماع که اولویت است، رویکرد سوم سیاست و امنیت که ضرورت است و رویکرد چهارم سیاست خارجی که فرصت است؛ و سیاست خارجی در اختیار سه رویکرد دیگر قرار میگیرد.
اصلاح اقتصاد بدون اصلاح دولت انجام نمیشود. دولت را پشت ملت قرار میگیرد و خادم مردم میشود.
یکی از ابزارهای مصون نگهداشتن کشور از تحریم جهش تولید است، اگر از فشار مصون شویم، فشار از روی ما برداشته میشود، در حقیقت دشمن فشار را از روی ما بر نخواهد داشت.
در دولت اقدام و اصلاح برای برجام دو محور مدنظر قرار گرفته که یکی از آنها توجه به خنثی سازی در داخل کشور است و محور دوم مطالبه جدی شکستن تحریمها در مواجه با اروپا و آمریکا است.
واقعیت این است که تحریم ۲۰ در صد اثر دارد و آنچه منجر به این حجم از مشکلات شده بیارادگی و بی برنامگی دولت است.
امروز جزو ۵ کشوری هستیم که تورم بالای ۲۴ درصد را تحمل میکنیم و به عبارتی تورم را به مردم تحمیل میکنیم.
اشکال دولت فعلی این است که روحانی راه حل مشکلات داخل کشور را در خارج از کشور پیگیری میکرد.
بنده به خاطر واکاوی در واگذاری بنگاههای دولتی به بخش خصوصی، بارها دادگاه رفتم همچنانکه به دلیل موضوع سایپا و پتروشیمیها دادگاه رفتم البته همیشه به عنوان متهم در دادگاه حاضر شدم.
یکبار نمونههای واگذاری اشتباه، در مورد پتروشیمی باختر است که میگویند موفق یوده این در حالی است که بنیاد شهید را سه برادر آن را خریدند و زمینها را تغییر کاربری دادند، در نتیجه بنیاد شهید از آنها شکایت کرد، طبری دخالت کرده و به نفع آنها رای صادر شد.
در کشور تنههای قطور از فساد وجود دارد که باید از آنها را از بین برد.
عدهای امکانات مردم را به تعدادی مفت خور دادند، بنابراین راه این است که برای شروع با گردن کلفتها برخورد شود.
اگر به توان داخلی توجه شود امکانات بینظیری در کشور برای رشد داخلی وجود دارد.
در حال حاضر ۱۱ نفر در کشور ۹۰ هزار میلیارد تومان معوقه بانکی دارند.
در برنامه سوم تا ششم توسعه بر تمرکززدایی تاکید شده، اما نخواستند اجراکنند تا کشور را از بالا اداره کنند. در سال اول بعد دولت الکترونیک و تمرکززدایی را اجرا میکنم.
در حال حاضر برای مجوز ده مرحله باید طی شود در صورتی که در دنیا نصف یک روز مجوز صادر میشود، لذا مقررات زدایی را سرلوحه کار برای رفع موانع تولید قرار میدهم.
یکی از مشکلات بزرگ این عرصه بیثباتی سیاستها است که به آن سروسامان میدهم، علاوه بر این مالیات را به سمت خدمات میبریم، مالیات هم ابزار کارایی و هم ابزار عدالت است.
در صورت روی کار آمدن دولت اقدام و اصلاح انقلاب بزرگ در تولید اتفاق خواهد افتاد.
در مقوله فرهنگ و اجتماع اساس بر روی تعلیم و تربیت قرار دارد و در سیاست و امنیت این هدف را دنبال میکنیم مردم بخورند نه یک مشت گردن کلفت و مردم میدان دار و ثروتمند شوند، مملکتی که مسئولش درد نداشته باشد به تاریخ میپیوندد.
ظرفیت ایرانیان خارج از کشور است همچنانکه ۲۵۰۰ تا ۴ هزار میلیارد دلار سرمایه ایرانیان خارج از کشور است. در مجموع بهدنبال نشاندن ایران بر بام جهان هستم.